Kärpät murskasi Sportin Raksilassa – Jussi Jokisella kolmen pisteen ilta de­byyt­tiot­te­lus­saan, katso maalit

Kärpät oli tehokkaana lauantain ottelussa. Oululaisjoukkue mätti yhteensä seitsemän maalia. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 2.2.2019 17:02 | Päivitetty 2.2.2019 21:41
Janne Onnela

Kärpät otti Vaasan Sportista komean revanssin murskaamalla Sportin lukemin 7–1. Kärppien tehomiehet olivat kolmen syöttöpisteen Nicklas Lasu sekä kärppäpaidassa debytoinut Jussi Jokinen. Kapteeni Atte Ohtamaa onnistui puolestaan maalinteossa kahdesti. 

1.erä

Jussi Jokinen sai Oulussa lämpimän vastaanoton. Jokinen luisteli jäälle erikseen muun joukkueen jälkeen ja sai raikuvat aplodit Raksilan yleisöltä. 

Pelin alku on ollut varovaista tunnustelua puolin ja toisin. Kärpät on lähtenyt liikkeelle melko varovasti ja Sport on saanut muutamia vaarallisia paikkoja. Kiekko on käynyt kärppämaalin tolpassakin. 

Jokinen on pelannut toistaiseksi pari vaihtoa melko peruspeliä. Toinen vaihto venähti hieman pitkäksi, sillä Jokinen oli jäällä yli minuutin. 

Kärpät siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Nelosketjulla oli jo hetkeä aiemmin hyvä paikka, mutta verkko heilahti vasta seuraavasta hyökkäyksestä. Maali merkittiin Miska Humalojan nimiin, mutta jo Otto Karvisen ensimmäinen näytti käyvän sisällä. 

Miska Humaloja teki Kärppien avausmaalin Sportia vastaan lauantaina Raksilassa.

Avauserä on edennyt jo yli puolivälin, eikä lisäosumia ole nähty. Sport pääsi kertaalleen ohjaamaan pahasti kärppämaalin edestä, mutta Vehviläinen sai torjuttua. 

Raksilassa on paikalla 6200 katsojaa eli halli on nykykapasiteetin mukaan loppuunmyyty.

Kärpät siirtyi kahden maalin karkumatkalle, kun Aleksi Heponiemi ujutti kiekon ovelasti maalin kulmalta pienestä kulmata etukulmasta sisään.  

Aleksi Heponiemi teki Kärppien toisen maalin avauserässä Vaasan Sportia vastaan lauantaina.

Sport pääsi ylivoimalle, kun Otto Karvinen otti pikkukakkosen oman maalin puolustamisesta. Kärpät oli onnistua alivoimalla, kun Jasper Lindsten sai yllättäen kiekon hyökkäyspäässä ja pääsi yrittämään kauden kolmatta alivoimaosumaansa.  

Kärpät poistui erätauolle kahden maalin johdossa. Maalivahtien torjunnat menivät avauserässä tasan 7–7. 

2.erä

Toinen erä on käynnissä. 

Kärpät siirtyi johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Sportin vaihdon jälkeen kaista oli auki ja Atte Ohtamaa polki Jokisen ja Leskisen avuksi hyökkäykseen. Lopulta Ohtamaa laukoi kiekon maaliin Jokisen ja Leskisen syötöstä. 

Atte Ohtamaa teki Kärppien kolmannen maalin lauantai-illan liigaottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Kärpät pääsi erän ensimmäisen neljänneksen jälkeen ylivoimalle, kun Oskari Mannin otti kahden minuutin rangaistuksen. Jokisen tähdittämä uusi ykkösylivoima ei saanut ensimmäisellä yrityksellä mitään aikaan. Kakkosylivoiman peli pyöri paremmin, mutta maalia ei tullut. 

Sport sai erän puolivälin paikkeilla pientä paineen poikasta, mutta se katkesi Mika Pyörälän ja Brody Sutterin samaan aikaan otettuihin jäähyihin. 

Tasavajaalla Kärpät kasvatti johtoaan, kun Lasu tarjoili loistavasti Ohtamaalle, joka puolestaan tälläsi sydämensä kyllyydestä kiekon maaliin. 

Atte Ohtamaa teki Kärppien 4-0-maalin lauantai-illan ottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Erän lopulla Sport laittoi lisää puita pesään ja sai ihan hyvän vauhdin päälle. Myös fyysisyyttä tuli lisää, sen sai kokea muun muassa Tommi Tikan taklaamaksi jäänyt Ohtamaa.

Sport pääsi pelaamaan myös ylivoimalla Oskar Osalan jäähyn ajan, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei syntynyt.  

Viimeiselle erätauolle lähdettiin Kärppien neljän maalin johdossa. 

3.erä

– Aika jämäkkä ja ehjä, Jokinen kommentoi illan suoritusta. 

Jokinen myönsi, että ensimmäinen erä oli hieman vaikea. 

Jokinen oli tehdä maalin päätöerän avausvaihdossa, mutta ei aivan onnistunut maalin edestä. 

Kärppien vaihtoaitiossa päävalmentaja Mikko Manner sai Ohtamaan laukoman purkukiekon keskelle päätä. Manner näytti selviävän ilman suurempia vammoja. 

Hieman ennen erän puoliväliä Kärppien pirteästi pelannut nelosketju sai vahvan myllytyksen vaasalaisten maalille. Miekkailu päättyi Miska Humalojan huitomisjäähyyn. 

Kärppien maalitehtailu jatkui alivoimalla. Nicklas Lasu - Jasper Lindsten karkasivat taas alivoimalla ylivoimahyökkäykseen. Tuloksena oli kaksikon kauden kolmas alivoimamaali. Viimeistelijänä jälleen Lindsten. Kaksikko on tehnyt Kärppien kaikki alivoimamaalit tällä kaudella. 

Jasper Lindsten teki Kärppien 5-0-maalin alivoimalla kolmannen erän alussa.

Sport sai kavennettua pelin ylivoimalla. Osuma hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Maalintekijänä oli William Rapuzzi

Ville Leskinen vankisti Liigan maalipörssin johtoa päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla laukomalla siniviivasta kiekon maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Lasun ja Jokisen nimiin. 

Ville Leskinen teki Kärppien 6-1-maalin Sportia vastaan pelatussa liigaottelussa lauantaina Raksilassa.

Myös Jari Sailio onnistui pitkästä aikaa maalinteossa. Loistavan syötön Sailion maaliin antoi jälleen Jokinen. Syöttöpiste oli Jokisen illan kolmas. 

Kärpät voitti Vaasan Sportin maalein 7-1 Raksilassa lauantaina pelatussa liigaottelussa. Viimeisen maalin teki Jari Sailio.

Lisäosumia ottelussa ei nähty. Kärpät murskasi Sportin lukemin 7–1. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Niinhän se on että ,,alivoimamaalitkin riitti Kärpille voittoon. Lisää vaan löylyä kiukaaseen kun kevät koittaa,kyllä Kärpät voittaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep harmi tosissaan, kun debyyn sattu surkea joukkue ja imuri veskari. No kyllä ne pelit vielä kovenee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nicklas Lasu oli taas Kärppien paras pelaaja, väsymätön taistelija ja myös alivoiman liideri. Harvoin tulee kulmaväännöistä pois ilman kiekkoa!
Äkkiä Ladulle mottipäistä sopimustarjousta sisään, jotta saadaan mies pidettyä Oulussa. Lasu on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voitti myös jäähyt 8x2 min =16 minuuttia, Kärpät teki samalla 2 alivoima maalia, yleensä Sport on hyvä ja tunnettu ottamaan jäähyjä tässä pelissä vain 3x2 min=6 minuuttia ja sai yhden ylivoima maalin.
Valovuoden päässä ja parempi jääkiekko joukkue saa kotona toiseksi eniten jäähyjä, tänäänkään tuli ihmeen helppoja jäähyjä Kärpille, vahva pelaaminen Kärpiltä, itkupillit ja Sport filmasi. Tämä tuomarilinja on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Olihan ykkösketju hyvä.

Kolmosketju sen sijaan jäi selvästi aiempaa heikommaksi. Onkohan Oskulle toimivat noi Kristoff ja Koblizek. Ei tänään toiminu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokinen lunasti odotukset.

Kyllähän kaikki lämätä osaa, mutta Jokinen loi peliä ja paikkkoja muille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei
Toveritappi sinä puhut yleensä urheilusta.....
Nyt kuitenkin vaan Kärpät jyrää koti mestaruutta ja Jussi oli se puuttuva palanen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi ku sattu jokisen ekapeliin nuin onneton porukka, kaikki uppos. No onneksi tulee vielä kovia porukoita vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno voitto ja tosi hieno debyytti Jussi Jokiselle. Jussi on mahtava vahvistus Kärpille. Kiitos Kärpät että pestasitte Jussin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisen urheilun tasosta kertoo tämä sen mitä tarvitsee. Hiihto on toinen kahdessa maassa maailmassa tosissaan harrastettu laki jossa ollaan kolmenkymmenen parhaan joukossa jos nelostason skodakilpailuja ei lasketa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten varmaan kannata seurata urheilua, niin pääset vähemmällä eikä tarvitse kirjoitella typeriä kommentteja näillä palstoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisella on mahdollisuus mennä koittamaan pärjäämistä, niin hiihdossa kuin jääkiekossakin. Taitavat vain olla lajeina sellaisia, että harva pystyy niissä pärjäämään.

Ps. Palloa lattiaan osaa pompottaa monikin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hyvin pelasi Jussi vaikka on muitten asiantuntijoiden mielestä vanha jäähdytteliä.
Kyllä etelän immeiset saa taas katella muita syitä kun kärpät jyrää....
Oisko taas sama syy kun aina kärpät vain Hakaa poikittaista tai kukkii, huitooo....😁😁😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sporttia vastaan ykösessä olisi pärjännyt lähes jokainen Lintulan kentällä luisteleva. Todellinen taso mitataan keväällä jossa Jokisella on kaikki edellytykset olla kahdessa kärkiketjussa jos kaikki menee putkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö jortikka sun vaihtaa jo levyä? Tuo tuomareista itkemislevy on aika lailla jo puhki soitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
2
Kahdeksan vanginvartijan kimppuun hyökätty puolen vuoden sisällä – viranomaiset epäilevät pahoinpitelysumaa liivijengi United Brotherhoodin vastaiskuksi
2
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
2
Pääministeri Sanna Marinille helppo sitoutua hallituksen "vasemmistopainotteiseen" EU-politiikkaan, arvioi Eurooppa-professori
1
Kalen! kalluppi: Pittäiskö tiernapoikia uuvistaa?
1
Nykymenosta politiikan uusi normaali – toivottavasti nuoret ministerimme kestävät tulevat paineet Lukijalta
1
Postin uusi toimitusjohtaja avautuu sisäisellä videolla ikävästä julkisuudesta ja omistajaohjauksesta: ”Ei meitä ole kukaan ohjannut"
1
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image