Kärpät liigafinaaleihin Tapparaa vastaan – HIFK kaatui Raksilassa seitsemännessä välierässä maalein 2-1

Kärpät ja HIFK ottavat mittaa toisistaan Raksilassa seitsemännessä välieräottelussa.
Jääkiekko 14.4.2018 17:03 | Päivitetty 14.4.2018 19:22
Janne Onnela

Kärpät voitti HIFK:n seitsemännessä välieräottelussa maalein 2-1 ja eteni liigafinaaleihin Tapparaa vastaan. Kärppien maalit tekivät Otto Karvinen ja Kristian Vesalainen. 

1.erä

Raksilassa on hyvä tunnelma. Fanikatsomon laulu raikasi jo vartti ennen pelin alkua. 

Ottelu on käynnissä. 

HIFK pääsi jo minuutin pelin jälkeen nousemaan vahvasti maalille, kun Kärppien oman alueen merkkauspeli petti. Kunnon laukausta ei kuitenkaan nähty. 

Heti perään HIFK sai paineen Kärppien päätyyn Miro Heiskasen vahvan ylöstuonnin ansiosta. Vierailla on ollut ote ensimmäisillä minuuteilla. 

Kärpät sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksen vasta viiden minuutin pelin jälkeen. Tilanne päättyi Miska Humalojan yritykseen, mutta hyökkääjä otettiin ronskisti pois pelistä. Yleisö vaati äänekkäästi jäähyä turhaan. 

Taneli Ronkaiselle sattui karmea virhe, kun kärppäpuolustaja löi kiekon maalirautoihin, josta se kimposi suoraan vierasjoukkueelle. Veini Vehviläinen kärppämaalilla kuitenkin pelasti kotijoukkueen. 

Kärpät sai pitkän paineen HIFK:n päähän, kun Otto Karvinen järjesti kiekon hyökkäyspäähän. Se päättyi Kärppien maaliin, jonka viimeisteli kapteeni Lasse Kukkonen. 

HIFK sai heti Kärppien maalin jälkeen ylivoimahyökkäyksen ja todella vaarallisen paikan. Vehviläinen kuitenkin pelasti Kärpät jälleen. 

Kärpät siirtyi seitsemännessä kohtaamisessa kuskin paikalle, kun Otto Karvinen ohjasi Lasse Kukkosen laukauksen maaliin. Osuma oli 28-vuotiaan Karvisen ensimmäinen pudotuspeleissä. Kukkosen lisäksi Taneli Ronkainen nappasi maaliin syöttöpisteen.

Kärpät on ottanut vahvan otteen pelistä. Kotijoukkue sai kaksi pitkää hyökkäystä. Toisen HIFK purki, toinen päättyi Markus Kankaanperään pikkukakkoseen. Kärpät ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla. 

Kärppien maali vaihdettiin Otto Karvisen nimiin. Karvinen on pelannut muutenkin todella vahvan erän. 

HIFK on saanut viime minuuttien aikana lukuisia vaarallisia maalipaikkoja. Vehviläinen on torjunut jokaisen tolppien väliin suuntautuneen laukauksen. Kärpät joutui erän lopulla alivoimalle, kun Kukkonen otti jäähyn.Vieraiden ylivoima oli heikkoa, mutta HIFK sai kiekon kärppämaaliin nopeasti jäähyn jälkeen. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta maali oli selvä. Viimeistelijä oli Teemu Talberg. Kiekko lipsahti Vehviläisen taakse hieman helpon näköisesti nollakulmasta. 

HIFK:lla oli vielä loistava tilaisuus erän lopulla, kun kiekko pelattiin maalin eteen Juha-Pekka Haatajalle. Tämän tilanteen Vehviläinen kuitenkin pelasti. 

Kokonaisuutena erä oli HIFK:n. Vieraat saivat vaarallisimmat maalipaikat ja vaikka maali meni Vehviläiselle helpohkosti, kärppävahti otti myös lukuisia huipputorjuntoja. 

2.erä

Ottelun toinen erä on alkanut. Kärppien pitää parantaa toisessa erässä huomattavasti oman alueen puolustuspelaamista. Merkkausvirheitä tulee aivan liikaa, HIFK rankaisee niistä jatkossa varmasti vielä tehokkaammin. 

Illan yleisömäärää ei ole vielä kerrottu, mutta Raksilan maksimikapasiteetti ei ole enää 6614 katsojaa. Päätybaarin takia kapasiteetti on laskenut reilulla sadalla katsojalla. 

Kärpät sai värkättyä maalipaikan Karvisen vahvalla esityöllä. Laukaus painui vain suoraan Lankisen syliin. 

Läpi välieräsarjan toiset erät ovat olleet HIFK:lle vaikeita. Myös nyt Kärpät on hallinnut erän alkua. 

Koblizek ja Kupari pääsivät kahdestaan ylivoimahyökkäykseen, mutta Kuparin laukaus viuhui ohi. 

Erä on puolessa ja pelissä on vauhtia tällä hetkellä paljon. Kaukalossa mennään koko ajan päästä päähän vauhdilla. 

Erän puolivälin jälkeen Kärpät käänsi pelin nopeasti ylöspäin. Mikael Ruohomaa antoi namupassin keskelle Kristian Vesalaiselle, joka siirsi kotijoukkueen johtoon. 

Tuomarilinja illan pelissä on pudotuspeleistä tuttu. Pienistä ei vihelletä - eikä aina isoistakaan. 

Korkeat mailat kuitenkin kitketään. Tämän sai huomata myös Lasse Kukkonen, joka lähti jäähyaitioon kahden minuutin rangaistus niskassaan. Kärpät kesti kuitenkin jälleen alivoiman hyvin. 

Raksilassa on kaksi erää takana. Kolmanteen erään lähdetään Kärppien maalin johdossa. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä Vehviläinen 7, Lankinen 7. 

3.erä

Ottelun kolmas erä on alkanut. Kärpillä on maalin johtoasema, mutta riittääkö se oululaisille? 

Erän alussa Ville Leskinen sai iskun päähänsä. Leskinen makaili hetken jäässä, mutta nousi ylös ja jatkoi peliä. 

Ensimmäiset viisi minuuttia kolmannesta erästä on pelattu. Vauhti on hieman pudonnut ja molemmat joukkueet yrittävät pelata hieman tarkemmin. 

Hieman ennen erän puoltaväliä Kärpät sai kolmella yhtä vastaan hyökkäyksen. Kärpät sai kiekon jo ohi Lankisen, mutta Kankaanperä pelasti kiekon maaliviivalta. Maalin taakse sijoittunut tuomari tosin ehti jo osumaa näyttää. 

HIFK:lle avautui paikka tasoitukseen, kun kiekko tuli paraatipaikalle pisteiden väliin. Vehviläinen kuitenkin torjui. Hetken kuluttua Jani Hakanpäällä oli vastaavanlainen paikka, mutta ei tullut maalia siitäkään. 

Rasmus Kupari pääsi läpiajoon hetkeä myöhemmin, mutta tilanne päättyi kampitukseen. Jäähyä ei vihelletty. HIFK:n keskialueen puolustuksesta on löytynyt kolmannessa erässä yllättävän paljon aukkoja. 

Kolmatta erää on jäljellä reilut seitsemän minuuttia. Kuparilla oli jälleen loistava paikka, eikä maali ollut kaukana. Hetken päästä HIFK:lla oli vastaava tilanne Kärppien päädyssä. Jännitys Raksilassa on käsinkosketeltava. 

Peliaikaa on jäljellä enää vajaat viisi minuuttia. 

Pelin henki on selvä. Kärpät puolustaa, HIFK hyökkää. Kärppien puolustajista Taneli Ronkainen ja Teemu Kivihalme ovat jääneet nyt vähemmälle peliajalle. 

Pelaikaa on pari minuuttia jäljellä. Kärpät käy tällä hetkellä yhdenlaista selviytymistaistelua. 

HIFK otti Lankisen pois maalilta. 

Kärpät voitti ottelun 2-1 ja eteni liigafinaaleihin. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (92)

Iso hatunnosto meille Kärppä-faneille siitä, että vastustajaa kunnioitettiin ja yhtäkään
rantalelua ei lentänyt jäälle pelin päätyttyä! Aika onkin päästä eroon siitä naurettavasta tavasta!
Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No vaikka olisi alkanutkin, niin tuo "perinne" on naurettava. Missään muussa sarjassa, ei vastaavaa
käytäntöä ole. Joku kunnioitus vastustajalle, joka on pelannut pitkän kauden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rantalelut ei kuulu missään nimessä heittää koska kesäloma ei ala kummallakaan! HIFK sarja oli alussa huono, mutta loppua kohti parani koko ajan, ollen yksi parhaista.
HIFK olisi ihan yhtä hyvin voinut päästä finaaleihin, kuin Kärpät ja Kärpät korosti sitä mahdollisuutta pelin jälkeen. Mikä taas kertoo kansainvälisyyden tulevan Suomeenkin lopulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan sen kuin eilisen päivän kun kitisijät eritoten Tepsukka/Jortikka/kriisi joukkue blues tyyppi täällä sanoi että kärpät tippuu pleijjareissa heti alkuun. Miten kävi😏

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä muistaa, mutta samat on vuosikausia olleet samaa mieltä, asiantuntemus on nolla tasoa ollut koko ajan heillä. Itse en edes naura niiden jutuille. Kalevan sivuille pääsee jokainen aukomaan päätään joka asiassa. Onko se sitä sananvapautta, vaikka tuhat kertaa samaa Kärppä pelaajaa moittii kateuksissaan, siinä heidän arvo näkyy.
Väärin voitettu, väärin kasattu, väärin valmennettu....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kärpät.Puolen Suomen joukkue pääsi finaalin,ja mahtaa hesalaisia ketuttaa.Tsemppiä kultapeleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät teki itse peleistä vaikeita.Siniviivalla päästettiin hyökkäykset puolustus alueelle. Puolustajat eivät saa perruutella.Tapparaa vastaan pitää siniviivan ottaa tarkasti kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin puolustettiin ja maalivahti oli viimeinen lukko. Puolustajat saavat nimenomaan peruuttaa, ettei läpiajoja tule. Puolustus on ollut Kärppien vahvuus, koko kauden ajan vähiten päästettyjä maaleja kertoo faktaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä oli täysin tuuria.kärpät tippuu tapparan toimesta 4-0.hifkin olisi pitänyt ola finaalissa mutta tuomarit suosii kärppiä aina.nyt on tapparan helppo pöllyttää ylimieliset pölyt kärpien päältä.onnea tappara kyllasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomari kyllä yritti avittaa hifkiä, mutta ei auttanut. Mm. Kupari pääsi yksin läpi ja molari kaatoi hänet, eikä pilli viheltänyt. Ilman kaatamista kiekko olisi ollut Kuparilla pelattavissa. Kärpät on rautaa ja nyt ei ole muuta kuin voitettavaa, mitali on varma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahti torjui kiekon mailalla eiköhän se ollut syy. HIFK puolusti hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahti ei osunut kiekkoon, vaan kaatoi Kuparin, jos hifkin ukko ois ollut läpi, niin ilman muuta olisi tuomittu rankkari. Tuomarit suosi edelleen hifkiä, ei puhaltaneet niin paljon Kärpille jäähyjä kun hifki ei saa ylivoimalla mitään aikaiseksi, mutta jätti puhaltamatta muutamia hifkin rikkeitä joista Kärpille olisi tullut sata varmasti jäähy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli maalivahti ei osunut kiekkoon ja kaataa Kuparin on se päivän selvä rangaistuslaukaus ja paha virhe tuomareilta. HIFK sai Helsingissä ihmeellisen rangaistuslaukauksen joka on täydellinen vitsi, siitä teki HIFK vielä maalin, se oli minusta selvä tuomarivirhe. Kärpät vielä karvasi Keskialueella kiekon pois, ennen kuin HIFK pelaaja pääsi edes laukaisupaikkaan, mikä on rangaistuslaukauksen edellytys, siis maalipaikka.
Nyt ollaan finaaleissa ja vanhojen kaivelu on turhaa, nautitaan niistä hetkistä jotka Kärppien kanssa koettu ja mistä on selvitty.
Edelleenkin tuomarit huolestuttaa, osaavatko tuomita Playout tasolla, mikä muualla kansainvälisissä sarjoissa merkitsee huippu tason tarkkaa linjaa virheetöntä tuomarilinjaa, tasapuolisuus on itsestään selvää kansainvälisissä peleissä.
HIFK oli erittäin hyvä, mutta parempi onneksi voitti loppujen lopuksi, hyvä valmistautumissarja finaaleihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kommentteja..Niin on , Pitää muistaa että vastaan tulee finallissa ylivoimaisesti paras joukkue Suomesta....Tapapra on terästä, toiset tulee kaukaa perästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on ylivoimaisesti paras joukkue ollut tällä kaudella. Ylivoimainen runkosarjan voittaja. Nyt alkaa Tapparan kanssa finaalit, päivän kunto ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (92)

Uutisvirta

21
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
13
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

121 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image