Kärpät lähes koko illan al­ta­vas­taa­ja­na Salzburgissa, voittomaali syntyi viimeisellä minuutilla – Manner: "Muutama maali jäi harmittamaan"

Salzburg iski voittomaalin viimeisellä minuutilla.
Jääkiekko 4.12.2018 23:48 | Päivitetty 4.12.2018 23:53
Janne Onnela

Kärpät aloitti Mestarien liigan puolivälierät vieraspelillä Itävallassa. Oululaisseura taipui 3–2-tappioon.

Kotijoukkue Salzburg lähti otteluun altavastaajana, vaikka itävaltalaiset olivat voittaneet aiemmin syksyllä Mestarien liigassa Kari Jalosen valmentaman Bernin ja ruotsalaisen Växjön.

Ennakkoasetelma ei pitänyt tälläkään kertaa ja Salzburg syötti oululaisille lopulta katkeraa kalkkia. Kärpät oli lähes koko illan altavastaajana, mutta oululaiset olivat silti aivan viime hetkille saakka tasapelissä kiinni. Lopulta Salzburg ratkaisi ottelun viimeisen minuutin maalilla.

– Emme olleet mielestäni lähtökohtaisesti paljon parempia tai sitten minä en ymmärrä jääkiekosta mitään. Marginaalit olivat tiukat, kuten odotinkin. Upea nousu tasoihin ja vähän epäonninen loppu, kärppäluotsi Mikko Manner summasi pelin jälkeen.

Junnila jysäytti tasoituksen

Kärpät oli kaksi erää pahasti pulassa liukkaasti liikkuneiden itävaltalaisten kanssa. Maalittoman avauserän jälkeen Salzburg siirtyi ansaitusti johtoon Brant Harrisin viimeistelemällä osumalla, johon Lukossa viime kaudella pelannut Christopher VandeVelde teki vahvan esityön.

– Meillä oli vaikeuksia etenkin ensimmäisessä erässä saada peli rullaamaan meidän rytmillä. Sitten paransimme, Manner näki.

Kotijoukkue johti jo kahdella maalilla ennen kuin Kärpät aloitti taistelun voitosta. Ensin Nicklas Lasu viimeisteli CHL-kauden kahdeksannen osumansa kiekon pompittua ruotsalaiselle hieman onnekkaasti. Hetkeä aiemmin Salzburgin Martin Stajnochilla oli avopaikka oululaisten maalilla.

Erän puolivälissä illan otteluun Ville Leskisen ja Jari Sailion poissaolon kautta kokoonpanoon noussut Jyri Junnila otti roolia. Junnila menetti ensin kiekon keskialueella, jonka jälkeen Salzburg sai hyvän hyökkäyksen. Maalia ei kuitenkaan tullut ja puolustaja Lasse Kukkonen avasi hyvin keskialueelle, josta Junnila lähti kohti maalia ja sijoitti kiekon tarkasti yläkulmaan.

– Tänä iltana eniten lämmitti Junnila. Erittäin tärkeä onnistuminen hänelle, päävalmentaja kehui.

Jyri Junnila tuo Kärpät tasoihin.

Kärppien tasoituksen jälkeen näytti jo siltä, että Raksilan ratkaisevaan otteluun lähdetään tasatilanteesta, mutta Salzburg iski voittomaalin pelin viimeisellä minuutilla.

Tilanteessa kärppäpuolustaja Teemu Kivihalme ei saanut pidettyä kurissa kokenutta John Hughesia, joka viimeisteli ottelun voittomaalin.

Viime aikoina vahvasti pelannut Kivihalme oli jäällä jokaisen takaiskumaalin aikana.

– Onnistuimme pääsääntöisesti hyvin, mutta muutama maali jäi harmittamaan, Manner pyöritteli.

Poissaolot näkyivät

Kärppien kokoonpanosta puuttui joukkueen kultakypärä Leskinen sekä ykköspakkiparin Shaun Heshka. Lisäksi sivussa oli nelosketjun työmyyrä Sailio.

Etenkin ykkösketjun pelaajien puuttuminen näkyi Kärppien pelissä, mitä Manner ei tosin suoraan myöntänyt.

– Upeasti kaikki jätkät tulivat peliin, vaikka jokainen valmentaja tietysti aina toivoo, että kokoonpano olisi täysin terve.

Manner ei osannut vielä sanoa, kuinka pitkistä poissaoloista tänään kokoonpanosta puuttuneiden pelaajien kohdalla puhutaan. Asia selviää tällä viikolla tarkemmissa tutkimuksissa.

– Sailio heistä varmasti pisimpään on sivussa.

Välieräpaikan kohtalo ratkaistaan viikon kuluttua Oulussa. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteismaaleilla, joten Kärpät lähtee maalin takaa-ajoasemasta kotiotteluun.

– Meidän pitää pystyä nostamaan mailakovuutta ja suunnanmuutospeli täytyy saada entistä vahvemmaksi. Uskon, että saamme puristettua tiukassa paikassa hieman lisää.

– Matkan varrella pitää tulla haasteita ja ne pitää nähdä mahdollisuutena kehittyä, jos ylipäätään joskus meinaa jotain voittaa, Manner lopetti.

 

MAINOS

Kommentoi

nyt heti näki kun taitojoukkue tuli vastaan niin kärpät oli heti helisemässä.kärpät yritti koko ajan mailalla hakata ja poikkaria antaa niin ei kai silloin voi pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin oli altavastaajana Helsingin median ja kommentaattoreiden mukaan ja Kalevakin sieltä juttunsa näyttää ottavan.
Henkilökohtaisesti minusta lopussa jo näytti siltä, että Kärpät menee kohta tyypillisesti johtoon, mutta eivät onnistuneet viimeistelyissä.
Pelin toinen lopulliseen ratkaisuun päättyvä peli on Raksilassa ja viisastellaan vasta sen jälkeen, koska peli on täysin kesken, mitään ei ole vielä jaettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on viisas joukkue, joka pelaa vain voitosta, turha yliyrittäminen puuttuu, pelataan lujan puolustuksen kautta, viimeisenä lukkona huippumaalivahti, tästä pelityylistä pidän.
Kotijoukkue Salzburg oli latautunut täyden katsomonsa edessä ja oli pakkoraossa, koska kotona sen piti ehdottomasti voittaa.
Maalin eron saivat parilla lahjamaalilla aikaan, vain yhteistulos on tärkein.
Kärpät pelasi sitä peliä, jolla SM liigassa ollaan ansaitusti ykkösenä.
Salzburg hakkasi poikittaista mailaa SM liiga tyyliin ja Ruotsalaiset tuomarit hyväksyi mm. Humalojaan kohdistuneen korkean mailan viimeisillä minuuteilla josta olisi pitänyt ehdottomasti jäähy antaa, kun suoraan kasvoihin, osui selvästi, veti mailan kärjellä, tuomarin lähellä, kun Kärpät erän loppupuolella vei peliä.
Humaloja ei enää pelannut.
Kärpät hallitsi kolmannen erän täydellisesti, mutta tuomarit eivät enää rikkeistä antaneet totutusti jäähyjä Salzburg selvisi ilman rangaistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. CHL:ssa sallitaan mailalla käsille hakkaamista, poikittaisella selkään hakkaamista ym. Edes Tappara ei yllä mailapelissään samaan, kuin RBS.
Ja kukapa siitä enemmän kärsii kuin luistelevampi ja taitotasoltaan ylivoimaisempi Kärpät.
Jos peli pelattaisiin jääkiekon säännöillä, menisi Kärpät menojaan, mutta kun tuomareiden tehtävänä on pitää ottelut tasaisina, jännityksen säilyttämiseksi ja siten yleisömäärän maksimoimiselsi, niin jälki on tuon näköistä.
Jospa yleisö löytää Raksilan lehtereille 11.12, taputtamaan Kärpät jatkoon.
Tietenkin joku ilmaiskanava pelin taas näyttää, ja köyhät jää tuijottaan tv-ruutua kotisohvilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun on tullut katsottua näitä CHL-pelejä, niin huomaa miten huono taso on oikeasti SM-Liigassa. Kärpät on Liigan "paras" joukkue ja sekin on täydellisesti vaikeuksissa näiden Ruotsin ja Keski-Euroopan joukkueiden kanssa. Muista SM-Liiga joukkueista ei nyt kannata edes puhua ja nehän ovat tippuneet jo jatkosta aika päiviä sitten.

SM-Liiga on vain; halon hakkuuta, poikitaista mailaa ym. "taistelua". Nopeasta luistelusta, hyvistä syötöistä ja tehokkaasta maalinteosta ei ole tietoakaan. Muualla keskitytään pelaamaan ja siirtelemään keikkoa nopeasti sekä saamaman aikaan hyviä maalipaikkoja ja sitä kautta maaleja. Suomessa peli on auttamattoman hidasta ja menee vain hakkaamiseksi ja huitomiseksi.

Jopa Kärpät on pulassa, kun erittäin nopeatempoinen joukkue on vastassa. Kuten eilen kävi. Sellaisella surffailulla, kiertelyllä ja kaartelulla ei kansanvälisillä areenoilla pärjää. Aivan liian hidasta touhua. Malliesimerkki pelaamisesta eilen oli vaikka tuo RBS:n ensimmäinen maali. Kärpät oli niin sekaisin omalla alueella että jopa Kivihalme ja Pyörälä törmäili toisiinsa ja RBS pisti kiekon puoliavoimeen maaliin.

Ja se oli aivan totta, ettei eilen ollut Kivihalmeen ilta. Eikä muutoinkaan Kärppien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikesta olen kanssasi samaa mieltä.
Yhdestä asiasta olen eri mieltä, Kärpät ei ole vaikeuksissa Eurooppalaisissa kansainvälisissä peleissä.
Salzburg pelasi hyvin kotona, on kovempi kuin muut SM seurat jotka ei osaa kansainvälistä taitokiekkoa pelata.
Kärpät nousee neljän joukkoon, Raksilan yleisön, omalla tasolla pelaamisen ja älykkäällä pelillä.
SM liiga on tuhon tie jääkiekossa, ei käy hyvästä harjoituksesta tasokkaisiin CHL peleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukkue ei ollut ihan terävimmillään, puuttuihan pakiston puolelta mm. Lehtonen ja Mikkola pakkipari..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EBEL-liigan taso on kovempi kuin kotimaisen liigan. Bolzanokin nöyryytti HIFKiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän oli Kärpiltä vaisu ottelu, henkilökohtaisia virheitä liikaa, ja vastustajan nopeus/agressiivisuus taisi yllättää, mutta ensi vkolla sitten Raksilassa parempaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olipa ylivoimainen voitto taito joukkueelta salzburgilta.numerot mairittelee kärppiä kuin vain hävisi 2-3.mahtavaa itävaltais joukkue mahtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä, harmi ettei Suomessa pelata jalkapalloa vaan potkupalloa, sillä jos sitä kutsuisi jalkapalloksi, niin se olis loukkaus jalkapalloa kohtaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän media tuulettelee Kärppien 2-3 tilannetta pelin puolessa välissä.
Valitettavasti peli on heidän kannalta pahasti kesken, loppu pelataan Raksilassa.
Urheilussa maalit ratkaisee voiton, ei se miten paljon kiekkoa hallitaan ja pyöritellään.
En ole mikään asiantuntija, mutta tiedän sen että kotijoukkue yleensä hyökkää enemmän, hallitsee peliä ja vieras pelaa tarkkaa puolustusta.
Kärpät pelasi kansainvälistä huippu jääkiekkoa, mutta suoraan sanottuna lahjoitti poikkeuksilla vieraspeli virheellään kaksi maalia. Vehviläinen olisi antanut mahdollisuuden voittaa pelin.
Onneksi tilanne on 2-3 ja peliä jäljellä Oulussa 60 minuuttia, tämä joukkue voittaa.
SM liigassa on samaan aikaan vieraspelien otteluruuhka meneillään, samaan aikaan myös CHL pelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tärkeintä on aloittaminen – kirjailija istuu kuuluisan taiteilijan malliksi, mutta piipahdus ateljeessa venähtää useiksi viikoiksi
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
5
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
2
Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen: Huoltovarmuuskeskus ei ole tyhjä – "Olen edelleen sitä mieltä, että olimme varautuneet hyvin"
1
Marttojen ohjeet koronaa vastaan: Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa, siivoa tehokkaasti kotona

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image