Kärpät lähes koko illan al­ta­vas­taa­ja­na Salzburgissa, voittomaali syntyi viimeisellä minuutilla – Manner: "Muutama maali jäi harmittamaan"

Salzburg iski voittomaalin viimeisellä minuutilla.
Jääkiekko 4.12.2018 23:48 | Päivitetty 4.12.2018 23:53
Janne Onnela

Kärpät aloitti Mestarien liigan puolivälierät vieraspelillä Itävallassa. Oululaisseura taipui 3–2-tappioon.

Kotijoukkue Salzburg lähti otteluun altavastaajana, vaikka itävaltalaiset olivat voittaneet aiemmin syksyllä Mestarien liigassa Kari Jalosen valmentaman Bernin ja ruotsalaisen Växjön.

Ennakkoasetelma ei pitänyt tälläkään kertaa ja Salzburg syötti oululaisille lopulta katkeraa kalkkia. Kärpät oli lähes koko illan altavastaajana, mutta oululaiset olivat silti aivan viime hetkille saakka tasapelissä kiinni. Lopulta Salzburg ratkaisi ottelun viimeisen minuutin maalilla.

– Emme olleet mielestäni lähtökohtaisesti paljon parempia tai sitten minä en ymmärrä jääkiekosta mitään. Marginaalit olivat tiukat, kuten odotinkin. Upea nousu tasoihin ja vähän epäonninen loppu, kärppäluotsi Mikko Manner summasi pelin jälkeen.

Junnila jysäytti tasoituksen

Kärpät oli kaksi erää pahasti pulassa liukkaasti liikkuneiden itävaltalaisten kanssa. Maalittoman avauserän jälkeen Salzburg siirtyi ansaitusti johtoon Brant Harrisin viimeistelemällä osumalla, johon Lukossa viime kaudella pelannut Christopher VandeVelde teki vahvan esityön.

– Meillä oli vaikeuksia etenkin ensimmäisessä erässä saada peli rullaamaan meidän rytmillä. Sitten paransimme, Manner näki.

Kotijoukkue johti jo kahdella maalilla ennen kuin Kärpät aloitti taistelun voitosta. Ensin Nicklas Lasu viimeisteli CHL-kauden kahdeksannen osumansa kiekon pompittua ruotsalaiselle hieman onnekkaasti. Hetkeä aiemmin Salzburgin Martin Stajnochilla oli avopaikka oululaisten maalilla.

Erän puolivälissä illan otteluun Ville Leskisen ja Jari Sailion poissaolon kautta kokoonpanoon noussut Jyri Junnila otti roolia. Junnila menetti ensin kiekon keskialueella, jonka jälkeen Salzburg sai hyvän hyökkäyksen. Maalia ei kuitenkaan tullut ja puolustaja Lasse Kukkonen avasi hyvin keskialueelle, josta Junnila lähti kohti maalia ja sijoitti kiekon tarkasti yläkulmaan.

– Tänä iltana eniten lämmitti Junnila. Erittäin tärkeä onnistuminen hänelle, päävalmentaja kehui.

Jyri Junnila tuo Kärpät tasoihin.

Kärppien tasoituksen jälkeen näytti jo siltä, että Raksilan ratkaisevaan otteluun lähdetään tasatilanteesta, mutta Salzburg iski voittomaalin pelin viimeisellä minuutilla.

Tilanteessa kärppäpuolustaja Teemu Kivihalme ei saanut pidettyä kurissa kokenutta John Hughesia, joka viimeisteli ottelun voittomaalin.

Viime aikoina vahvasti pelannut Kivihalme oli jäällä jokaisen takaiskumaalin aikana.

– Onnistuimme pääsääntöisesti hyvin, mutta muutama maali jäi harmittamaan, Manner pyöritteli.

Poissaolot näkyivät

Kärppien kokoonpanosta puuttui joukkueen kultakypärä Leskinen sekä ykköspakkiparin Shaun Heshka. Lisäksi sivussa oli nelosketjun työmyyrä Sailio.

Etenkin ykkösketjun pelaajien puuttuminen näkyi Kärppien pelissä, mitä Manner ei tosin suoraan myöntänyt.

– Upeasti kaikki jätkät tulivat peliin, vaikka jokainen valmentaja tietysti aina toivoo, että kokoonpano olisi täysin terve.

Manner ei osannut vielä sanoa, kuinka pitkistä poissaoloista tänään kokoonpanosta puuttuneiden pelaajien kohdalla puhutaan. Asia selviää tällä viikolla tarkemmissa tutkimuksissa.

– Sailio heistä varmasti pisimpään on sivussa.

Välieräpaikan kohtalo ratkaistaan viikon kuluttua Oulussa. Jatkopaikka ratkeaa kahden ottelun yhteismaaleilla, joten Kärpät lähtee maalin takaa-ajoasemasta kotiotteluun.

– Meidän pitää pystyä nostamaan mailakovuutta ja suunnanmuutospeli täytyy saada entistä vahvemmaksi. Uskon, että saamme puristettua tiukassa paikassa hieman lisää.

– Matkan varrella pitää tulla haasteita ja ne pitää nähdä mahdollisuutena kehittyä, jos ylipäätään joskus meinaa jotain voittaa, Manner lopetti.

MAINOS

Kommentoi

nyt heti näki kun taitojoukkue tuli vastaan niin kärpät oli heti helisemässä.kärpät yritti koko ajan mailalla hakata ja poikkaria antaa niin ei kai silloin voi pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin oli altavastaajana Helsingin median ja kommentaattoreiden mukaan ja Kalevakin sieltä juttunsa näyttää ottavan.
Henkilökohtaisesti minusta lopussa jo näytti siltä, että Kärpät menee kohta tyypillisesti johtoon, mutta eivät onnistuneet viimeistelyissä.
Pelin toinen lopulliseen ratkaisuun päättyvä peli on Raksilassa ja viisastellaan vasta sen jälkeen, koska peli on täysin kesken, mitään ei ole vielä jaettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on viisas joukkue, joka pelaa vain voitosta, turha yliyrittäminen puuttuu, pelataan lujan puolustuksen kautta, viimeisenä lukkona huippumaalivahti, tästä pelityylistä pidän.
Kotijoukkue Salzburg oli latautunut täyden katsomonsa edessä ja oli pakkoraossa, koska kotona sen piti ehdottomasti voittaa.
Maalin eron saivat parilla lahjamaalilla aikaan, vain yhteistulos on tärkein.
Kärpät pelasi sitä peliä, jolla SM liigassa ollaan ansaitusti ykkösenä.
Salzburg hakkasi poikittaista mailaa SM liiga tyyliin ja Ruotsalaiset tuomarit hyväksyi mm. Humalojaan kohdistuneen korkean mailan viimeisillä minuuteilla josta olisi pitänyt ehdottomasti jäähy antaa, kun suoraan kasvoihin, osui selvästi, veti mailan kärjellä, tuomarin lähellä, kun Kärpät erän loppupuolella vei peliä.
Humaloja ei enää pelannut.
Kärpät hallitsi kolmannen erän täydellisesti, mutta tuomarit eivät enää rikkeistä antaneet totutusti jäähyjä Salzburg selvisi ilman rangaistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. CHL:ssa sallitaan mailalla käsille hakkaamista, poikittaisella selkään hakkaamista ym. Edes Tappara ei yllä mailapelissään samaan, kuin RBS.
Ja kukapa siitä enemmän kärsii kuin luistelevampi ja taitotasoltaan ylivoimaisempi Kärpät.
Jos peli pelattaisiin jääkiekon säännöillä, menisi Kärpät menojaan, mutta kun tuomareiden tehtävänä on pitää ottelut tasaisina, jännityksen säilyttämiseksi ja siten yleisömäärän maksimoimiselsi, niin jälki on tuon näköistä.
Jospa yleisö löytää Raksilan lehtereille 11.12, taputtamaan Kärpät jatkoon.
Tietenkin joku ilmaiskanava pelin taas näyttää, ja köyhät jää tuijottaan tv-ruutua kotisohvilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun on tullut katsottua näitä CHL-pelejä, niin huomaa miten huono taso on oikeasti SM-Liigassa. Kärpät on Liigan "paras" joukkue ja sekin on täydellisesti vaikeuksissa näiden Ruotsin ja Keski-Euroopan joukkueiden kanssa. Muista SM-Liiga joukkueista ei nyt kannata edes puhua ja nehän ovat tippuneet jo jatkosta aika päiviä sitten.

SM-Liiga on vain; halon hakkuuta, poikitaista mailaa ym. "taistelua". Nopeasta luistelusta, hyvistä syötöistä ja tehokkaasta maalinteosta ei ole tietoakaan. Muualla keskitytään pelaamaan ja siirtelemään keikkoa nopeasti sekä saamaman aikaan hyviä maalipaikkoja ja sitä kautta maaleja. Suomessa peli on auttamattoman hidasta ja menee vain hakkaamiseksi ja huitomiseksi.

Jopa Kärpät on pulassa, kun erittäin nopeatempoinen joukkue on vastassa. Kuten eilen kävi. Sellaisella surffailulla, kiertelyllä ja kaartelulla ei kansanvälisillä areenoilla pärjää. Aivan liian hidasta touhua. Malliesimerkki pelaamisesta eilen oli vaikka tuo RBS:n ensimmäinen maali. Kärpät oli niin sekaisin omalla alueella että jopa Kivihalme ja Pyörälä törmäili toisiinsa ja RBS pisti kiekon puoliavoimeen maaliin.

Ja se oli aivan totta, ettei eilen ollut Kivihalmeen ilta. Eikä muutoinkaan Kärppien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikesta olen kanssasi samaa mieltä.
Yhdestä asiasta olen eri mieltä, Kärpät ei ole vaikeuksissa Eurooppalaisissa kansainvälisissä peleissä.
Salzburg pelasi hyvin kotona, on kovempi kuin muut SM seurat jotka ei osaa kansainvälistä taitokiekkoa pelata.
Kärpät nousee neljän joukkoon, Raksilan yleisön, omalla tasolla pelaamisen ja älykkäällä pelillä.
SM liiga on tuhon tie jääkiekossa, ei käy hyvästä harjoituksesta tasokkaisiin CHL peleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukkue ei ollut ihan terävimmillään, puuttuihan pakiston puolelta mm. Lehtonen ja Mikkola pakkipari..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EBEL-liigan taso on kovempi kuin kotimaisen liigan. Bolzanokin nöyryytti HIFKiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän oli Kärpiltä vaisu ottelu, henkilökohtaisia virheitä liikaa, ja vastustajan nopeus/agressiivisuus taisi yllättää, mutta ensi vkolla sitten Raksilassa parempaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olipa ylivoimainen voitto taito joukkueelta salzburgilta.numerot mairittelee kärppiä kuin vain hävisi 2-3.mahtavaa itävaltais joukkue mahtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä, harmi ettei Suomessa pelata jalkapalloa vaan potkupalloa, sillä jos sitä kutsuisi jalkapalloksi, niin se olis loukkaus jalkapalloa kohtaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän media tuulettelee Kärppien 2-3 tilannetta pelin puolessa välissä.
Valitettavasti peli on heidän kannalta pahasti kesken, loppu pelataan Raksilassa.
Urheilussa maalit ratkaisee voiton, ei se miten paljon kiekkoa hallitaan ja pyöritellään.
En ole mikään asiantuntija, mutta tiedän sen että kotijoukkue yleensä hyökkää enemmän, hallitsee peliä ja vieras pelaa tarkkaa puolustusta.
Kärpät pelasi kansainvälistä huippu jääkiekkoa, mutta suoraan sanottuna lahjoitti poikkeuksilla vieraspeli virheellään kaksi maalia. Vehviläinen olisi antanut mahdollisuuden voittaa pelin.
Onneksi tilanne on 2-3 ja peliä jäljellä Oulussa 60 minuuttia, tämä joukkue voittaa.
SM liigassa on samaan aikaan vieraspelien otteluruuhka meneillään, samaan aikaan myös CHL pelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:22
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
22:11
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan – Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa
21:42
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
20:57
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
19:51
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
19:48
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
19:40
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"
119
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
82
Oulun teatterissa huolestuttiin kaupungille konsulttiselvityksessä ehdotetuista satojen tuhansien eurojen leikkauksista – säästöt johtaisivat kurjistumisen kierteeseen, teatterin johto varoittaa
45
Kahden kiinalaisen turistin epäillään kantavan koronavirusta Ivalossa – ylilääkäri: "Voi olla ihan tavallinen tauti"
43
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
36
Oulun yliopistoon tulee itseohjautuva Toyota, jota hyödynnetään ohjelmistojen kehittämisessä – autossa voi olla jopa 200 miljoonaa riviä koodia
31
Iltalehti: Hallitus valmistelee korotusta lapsilisiin
25
Seitsenkertainen Suomen mestari ja Sotkamon Jymyn pelaajalegenda Jimi Heikkinen liittyy ensi kaudeksi Lipon joukkueeseen ja heti taustaorganisaatioon – "Olen nöyrän innoissani"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono aluksi seuraavissa Lapin kunnissa: Inari ja Utsjoki lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image