Kärpät kaatoi KalPan tyylikkäästi – Sarjajohto jo huimat 23 pistettä

Kärpät voitti KalPan 5-2.
Jääkiekko 6.2.2019 18:32 | Päivitetty 6.2.2019 21:28
Janne Onnela

Kärpät voitti KalPan Raksilassa maalein 5-2 ja kasvatti sarjakärjessä johtonsa jo 23 pisteeseen. Oululaisten maaleista vastasivat Jani Hakanpää, Aleksi Heponiemi, Jasper Lindsten, Atte Ohtamaa ja Kärppien kaikkien aikojen pistepörssissä illan tehojen ansiosta toiseksi noussut Mika Pyörälä. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. 

Kärpät sai parissa ensimmäisessä vaihdossa hyvän paineen KalPan maalille, mutta sen jälkeiset minuutit ovat olleet tasaisempia. Myös Jussi Rynnäs kärppämaalilla on joutunut torjuntatöihin. 

KalPa on tullut peliin pirteästi ja tulee surutta mustapaitaisten kärppäpelaajien iholle. Muun muassa Tino Metsävainio on saanut jo kovuutta osakseen. 

Kärpät sai loistavan maalipaikan, kun kiekonriiston jälkeen Jussi Jokinen pelasi kiekon Nicklas Lasulle, jonka veto ei kuitenkaan mennyt maaliin. Jokisella olisi ollut itselläänkin loistava laukaisupaikka, mutta hän jätti sen tällä kertaa käyttämättä. 

Avauserä on ylittänyt puolivälin, mutta maalia Raksilassa ei ole vielä nähty. Kerran Kärpät on tosin osunut tolppaan. 

Yleisömäärä illan ottelussa on virallisen ilmoituksen mukaan 4617. Silmämääräisesti hallissa ei ole läheskään niin paljon katsojia. 

Käynnissä on suhteellisen vauhdikas peli. KalPa on hallinnut kenttätapahtumia viime minuutit ja muun muassa Kärppien kakkosketju oli omassa päässä hetki sitten pahassa pyörityksessä. 

Kärpät siirtyi ottelussa johtoon, kun peliaikaa avauserästä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Maalintekijä oli Jani Hakanpää, joka ohjasi Jussi Jokisen syötön maaliin. Kakkossyöttö kirjattiin Atte Ohtamaalle. 

Jani Hakanpää vei Kärpät 1-0-johtoon KalPaa vastaan.

KalPa pääsi erän lopussa ylivoimalle, kun Otto Karvinen otti pikkukakkosen. KalPa sai kiekon kertaalleen tolppaan, muttei maaliin. Kuopiolaisten ylivoiman jämäsekunnit jäivät toiseen erään ja erätauolle poistuttiin Kärppien maalin johdossa. 

Maalivahtien torjunnat avauserässä: Rynnäs 14, Jonathan Iilahti 5. 

2.erä

Toinen erä on alkanut. 

– Hieno lätty Jussilta siihen, jostain mailanvarresta se pomppi sisään, Hakanpää kommentoi avauserän maaliaan. 

KalPa on aloittanut toisen erän vahvasti, eikä Kärpät ole saanut vielä juonesta kiinni. Myös tasoitus oli lähellä, eikä Rynnäs nähnyt sinivivialämäriä ollenkaan, mutta isokokoisena maalivahtina Rynnäs peitti tarpeeksi. 

Hetkeä myöhemmin vieraat saivat saavillisen jäävettä niskaansa. Aleksi Heponiemi päätti suoran hyökkäyksen 2-0-maaliin. Syöttöpiste merkittiin Mika Pyörälälle. 

Kärpät siirtyi jo kolmen maalin karkumatkalle ennen erän puoliväliä. KalPan Joona Riekkinen tupeloi hyökkäyssiniviivalla ja Jasper Lindsten karkasi läpiajoon eikä erehtynyt.

Kärpät kasvatti johtoaan hetkeä myöhemmin. Kiekonriiston jälkeen Pyörälä ja Heponiemi pelasivat kiekon viivaan Ohtamaalle, joka latasi komean lyöntilaukauksen vastustamattomasti KalPa-maaliin. 

KalPa sai tasoitettua pelin toisen erän viimeisellä neljänneksellä Lasse Kukkosen jäähyn aikana. Maalintekijä ylivoimalla oli Cade Fairchild.

Liigakiekkoa Kärpät - KalPa; KUVA: Pekka Peura

Kärpät pääsi heti perään pitkälle ylivoimalle, kun Topi Piipponen otti 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Ylivoima tuotti tulosta, kun Pyörälä ohjasi Ohtamaan vedon maaliin. 

Illan tehojen myötä Pyörälä nousi Kärppien kaikkien pistepörssissä sijalle kaksi ohi Kari Jalosen. Edellä on enää Jari Viuhkola. 

Raksilassa on kaksi erää pelattu. Päätöserään lähdetään Kärppien tukevasta 5-1-johdosta.

3.erä

Ottelun päätöserä on käynnissä.

– Kai se kertoo, että aika kauan on tullut pelattua, Pyörälä kommentoi piste-ennätystään erätaukohaastattelussa.

Päätöserä lähestyy hiljalleen jo puoliväliä. Lisäosumia ei ole nähty, vaikka niihin on ollut etenkin Kärpillä tilaisuus. Esimerkiksi ykkösketjussa pelaavalla Sami Anttilalla on ollut paikat kauden avausmaaliin, mutta onnistumista ei ole tullut. Myös Tino Metsävainiolla oli mainio paikka maalintekoon. 

KalPa pääsi hakemaan lohtua erän puolivälissä ylivoimalla, kun Jani Hakanpää lähti istumaan pikkukakkosta. Oskar Osala otti alivoimalla myös jäähyn, joten KalPa sai pelata vajaan minuutin kahden miehen ylivoimalla. 

Kärpät selvitti toisen jäähyn. KalPa otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella neljää vastaan. Lopulta kiekko löysi tiensä ohi Rynnäksen. Maali merkittiin Alexandre Texierin nimiin. 

Peliaikaa on jäljellä viisi minuuttia. Kärpillä on edelleen turvallinen johto. 

KalPa pääsi vajaat neljä minuuttia ennen pelin loppua vielä ylivoimalle, kun Miska Humaloja otti kampitusjäähyn. Sarjan paras alivoima nollasi kuitenkin kuopiolaisten pakkopelin. 

Lisäosumia ei nähty ja Kärpät voitti ottelun lopulta maalein 5-2. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuomareiden lemmikki Kärpät taas hyötyi tuomarilinjasta, sai joka sukelluksesta jäähyn, nyt 10 minuuttia.
Kalpa sai neljä minuuttia jäähyjä, kun löi korkealla mailalla kasvoihin, tekihän Kärpät tietenkin kaksi ylivoimamaalia.
Peli oli siisti, mutta Suomen ykköstuomari auttoi Kärpät voittoon, ilman tuomaria Kärpät olisi siistin pelin hävinnyt.
Kalpa pelaajat taistelee säälipleijareiden pääsystä, esutys oli sitä luokkaa, mutta ylivoimalla tappeli ja Kärpät hapotti jalkansa alivoimalla.
Tuomarit kävi kuumana ja jälki oli sen mukaista, naurettavaa katsoa, ei finaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ylivoimaisesti taas meni kärppien poikkarit ja mailanhakkaamiset läpi tuomareilta.kalpa oli parempi mutta kun annetaan kärppien kahvata vauhdin pois taitojoukkueelta niin vaikea on voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan monta maalia Kärpät olisi tehnyt enemmän, jos olisi ollut ammattilaiset tuomarina, eilisessä CHL pelissä sama heppu meni myös halpoihin sukelluksiin ja Ruotsalaiset teki kolme ylivoimamaalia.
Todellisuudessa Kärpille ei olisi pitänyt vähemmän jäähyjä pelasi siistiä peliä, Kalpalta jäi muutama selvä jäähy antamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeintä on mitä vuosittain tilinpäätöksen alle jää voittoa.
Näytti taas olevan tyhjää kausikorttipaikoilla, ilmeisesti kaikki ostettavissa olleet paikat oli loppuun myyty.
Karsojamäärät lasketaan laitteella halliin tullessa joten varmasti tarkkoja nykyään, kausikorttilaiset jotka poissa ei näy luvussa.
Kausikorttilaiset jotka ei käy peleissä, eivät tietenkään osta hallissa mitään se jää saamattä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulihan se sieltä ylivoima ja heti nopea upea Kärppien maali.
Kalpa pelaaja vetää Osalaa korkealla mailalla kasvoihin ja veri roiskui, siitä ei voi sokeinkaan puusilmä olla antamatta jäähyä, seuraus upea ylivoima maali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4-0 jokohan tuomarit alkaa antaa jäähyjä myös Kalpalle.
Olisi kiva nähdä miten liigan tämän hetkinen paras ylivoima toimii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkaraisella on ihan omat säännöt edelleen SM liigassa, tuomarin silmien edessä hän iskee vähän ennen aloitusta poikittaista mailaa Pyörälään kylkeen.
Kärppillä se vaan jäähyily jatkuu, joka pelissä, on Kärpät ylivoimainen jääkiekko joukkue, kun jaksaa silti voittaa näitä pelejä, ei Kärppien jäähymäärillä yksikään joukkue voittaisi mitään.
Toivottavasti nähtäisiin edes yhden kerran tänään Kärppien uutta ylivoimaa, mikä näyttää mahdottomalta saada vaikka kaksi selvää rikettä ainakin Kaupalla tähän mennessä ollut ei jäähyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkarainen on sen verran typeriä tekoja tehnyt, että voi hakata Jokisen pelikyvyttömäksi, ilman jäähyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikai sitä voi olettaa, että joka pelissä pitäisi olla täydet katsomot ennen kuin voi uuden hallin rakentaa. Katoppa asiaa uudelleen playoffeissa. Itsellä ei ainakaan riitä halut kovalla pakkasella arkipäivisin lähteä Raksilaan asti peliä katsomaan, kun vielä aikainen aamuherätys edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image