Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seu­rayh­teis­työ koko Suomessa"

Vasta 17-vuotias Aatu Räty on tämän hetken kirkkaimpia junioritähtiä Kärpissä. Hän on tällä kaudella päässyt pelaamaan jo Liigassa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 11.12.2019 14:00 | Päivitetty 11.12.2019 22:08
Heikki Uusitalo

Ahmat ry, Kiekko-Laser juniorit ry, Kiekko-Oulu ry, Kiimingin Kiekkopojat ry, Limingan Kiekko ry, Muhoksen Jääklubi ry ja Oulun Kärpät 46 ry ovat solmineet viisivuotisen seurayhteistyösopimuksen.

Oulun seudun seurayhteisössä on mukana yli 2 500 pelaajaa. Tämä on seurojen mukaan suurin jääkiekon seurayhteisö koko Suomessa.

Jokaisen seuran toiminta pysyy itsenäisenä ja oman seuraidentiteetin mukaisena D1–U14-ikäluokkaan asti. C2–U15-vaiheessa jokaisen seuran toiminta siirtyy kaikille yhteisten toimintaperiaatteiden alaisuuteen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki joukkueet pelaavat Kärppä-paidoilla C2–A–junioreissa.

Seurayhteisön on tarkoitus tehdä kiinteää yhteistyötä Kärppä-Säätiön kanssa.

Seurayhteistyön tavoitteena on seurojen harrastajamäärän lisääminen lapsi- ja juniorivaiheessa sekä leveän ja laadukkaan pelaajapolun jatkuva kehitys kilpakiekkovaiheessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa kahta SM-tason joukkuetta sekä C- että B- juniorivaiheissa. Näitä kärkijoukkueita tukevat alempien sarjatasojen joukkueet.

Seuratyöntekijöiden yhteistyö ja verkostoituminen sekä yhteiset valmennuslinjaukset, suositukset toiminnasta ja valmentajakoulutukset ovat yhteisön käytännön arkea. Seurat painottavat, että pelaajien eteen tehtävä työ on yhteistyön keskiössä.

Seurojen neuvottelukunnalla on valvontavastuu yhteisön toiminnasta. Jokainen seura on edustettuna neuvottelukunnassa.

Yhteisön ohjausryhmällä on päätösvalta urheilutoiminnan kausittaisesta toteuttamisesta. Ohjausryhmä nimetään kevään 2020 aikana.

Seurat kertovat uskovansa, että yhteistyössä toimien alueen pelaajat löytävät aiempaa useampia mahdollisuuksia harrastaa jääkiekkoa sekä kasvaa huippukiekkoilijaksi kotiseudullaan.

Seurat ovat sitoutuneet myös vastuullisuusperiaatteeseen, etteivät ne vastaanota yksin seudulle muuttavaa yläkouluikäistä pelaajaa.

Tänään allekirjoitettu sopimus rauhoittaa seurojen mukaan niiden välisen kilpailutilanteen pelaajista, valmentajista ja jäävuoroista.

Juttua ja otsikkoa tarkennettu kello 22.07: kyseessä on seurojen mukaan suurin jääkiekon seurayhteisö Suomessa, ei koko urheilukentän suurin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (79)

Taitaa olla tällä palstalla mukana paljon jalkapallo ihmisiä kun löytyy noin negatiivistä asennetta? Jos C ja B junnuihin saadaan tällä järjestelyllä tuplasti enempi pelipaikkoja niin miten se voi olla haitaksi? Jos maakunnista muuttaa pelaaja oulun alueelle vanhempien kanssa niin ei mitään ongelmaa. Kuten jutussa luki tällä myös pyritään siihen ettei keskenkasvuisia laitettaisi yksin asumaan oulun alueelle pelkän jääkiekon varassa vaan he voisivat käydä koulut kotona tutussa ympäristössä ja tulla sitten kilpakiekko vaiheessa Ouluun pelaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti on jalkapalloihmisiä, seuraahan ne muitakin joukkupallopelejä. Niillähän menee positiivisesti ja kaikki kasvukäyrät korkealla, joten suurimmat huutelutarpeet lienee nyt poissa. Sen sijaan meidän kiekkoihmisten pitää olla kriittisiä ja tarkastella liikkeitä pitkällä jaksolla, kun lajin pitkänajan kasvukäyrät sekä suosio osoittavat ja ennustavat laskusuhdannetta lajille. Varsinkin tämän hankkeen kohdalla, koska se vaikuttaa käytänössä alueen nuorien kiekonpelaajien harrastamiseen vaihtoehtojen vähetessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti päätöksessä on se järki, että muitakin kuin noita kahta sm-sarjaporukkaa viedään eteenpäin. Se tuleva pelimies voi olla C-B iässä vielä se suomisarjan jätkä. Osio jopa A:ssakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilves jalkapallon seurayhteisöön kuuluu yhteistyöseurat mukaan lukien yli 5000 pelaajaa, joten otsikko kannattaa ainakin korjata totuutta vastaavaksi. Kyseessä ei ole pelaajamäärältä läheskään Suomen suurin seurayhteisö. Muuten yhteistyö kuulostaa hienolta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiallisesti kommentoitu. Täällä oulussa ollaan aika sokaistuneita ja meillä on vaikuksia nähdä kärppäkuplan ulkopuolle. Kiekossakin ollaan Peränmeren alueen kolmosseura Ruotsin rannan liigaseurojen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallinen mediakaan ei halua kuplaa puhkaista vaan puhaltaa siihen tekohengitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan voi roudata lisää pelaajia esim Tsekeistä kun ei kiinnosta panostaa lähialueen poikiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppien tulo mukaan voi tarkoittaa sitä että aletaan panostamaan vain lahjakkaimpiin ja päätavoite on Kärpät. Tai myydään tai vuokrataan hyvällä hinnalla muualle kun liikatarjontaa on. Loput 90% jää raakeiksi alasarjoihin.
Jääkiekossa on kuitenkin vähän noita success storyja kuten Aho kymmenien miljoonien sopimuksineen. Suurin osa jää potkimaan liigatasolle jonku vuoden ja hyvinhän sillä tulee toimeen muutaman vuoden. Mitä sitten kun tulee 30 mittariin eikä ole pelaamisen vuoksi hankittu juuri minkäänlaista koulutusta siviilielämään ja eläkepäiviin on kymmeniä vuosia aikaa? Eipä noissa ex-Kärpissä taida olla lääkäreitä, insinöörejä, professoreita, ekonomeja, juristeja onko yhtään? Urheiluseuran pitäisi ottaa vastuulleen noitakin juttuja eikä vain ottaa hyödyt jostain kolmoskentän pakista ne muutamat uran parhaat vuodet ja sitten otetaan tilalle uus tyyppi. Se yhteistyö loppui siihen ja pelaaja siirtyy kotiin takomaan pleikkaria kuten teki bussissa ja kämpillä koko uransa ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko urheilukaupan myyjän ammatti jotenkin vähäpätöinen, kuinka moni insinööri tai muu yllämainitsemasi ammatin omaava pelaa liigatasolla tai on mennyt isolle kirkollee änäriin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä yhteistyötä on haettu jo yli vuosikymmen sitten. Pari Kärppäpäättäjää on ollut asiaa vastaan. Mielenkiintoista, että nyt on päät kääntyneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppuiko kärpiltä talkoo voima? Nyt saadaan tuhansia pakotettuja talkoolaisia lisää nakinmyyntiin ja qstockiin. Yleensä talkoot tarkoittaa vapaaehtoista osallistumista ei kärpissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talkoot on kyllä vapaaehtoisia, niillä saadaan kuukausimaksuja pienemmäksi. Kärpissäkin, ainakin silloin joskus ja tuskinpa on käytäntö muuttunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on talkoo velvoite jota ei voi rahalla maksaa vaan on osallistuttava itse määrättyyn talkooseen tai hommattava itselleen tuuraaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös puolustajat Lehtonen ja Mikkola myös kisoissa.
Pojat pelasivat ihan hyvän kauden pakkiparina liigassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (79)

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokalle luettiin syytteet kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
20
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image