Kärpät huhki Mestarien liigassa voiton ts­hek­ki­läi­ses­tä Mountfieldistä, Raksilassa paljon tyhjiä tuoleja – katso videot!

Kärppien jääkiekon Mestarien liiga -taival jatkui tiistaina Raksilassa, jonne vieraaksi saapui tshekkijoukkue Mountfield. Voitto irtosi kotijoukkueelle maalein 3–2. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 9.10.2018 22:31 | Päivitetty 9.10.2018 22:41
Janne Onnela

Kärppien jääkiekon Mestarien liiga -taival jatkui tiistaina Raksilassa, jonne vieraaksi saapui tshekkijoukkue Mountfield. Voitto irtosi kotijoukkueelle lopulta maalein 3–2.

Vierasjoukkue luisteli kaukaloon vajaalla kokoonpanolla, sillä pelaajia olisi mahtunut vaihtopenkille pari enemmänkin.

Oululaisilla taas oli täysi miehistö, mutta vajaa yleisö. Raksilassa oli tiistaina todella väljää. Hallin pitkien sivujen parhailla paikoillakin oli pääsääntöisesti enemmän tyhjiä kuin varattuja tuoleja.

Viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiin 3283, mutta silmämääräisesti siitä jäätiin todellisuudessa paljon. Myös kärppäjoukkue oli pistänyt yleisökadon merkille.

– Kesken liigakauden tulee yhtäkkiä tällainen erikoisempi peli, eikä hallissa olekaan niin paljon väkeä kuin mihin on totuttu. Ei ollut helppo saada draivia pelin alussa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi.

Nicklas Lasu vie Kärpät 2-1-johtoon.

Kotimaansa sarjassa kauden yllättäjiin kuuluva Mountfield yllätti pelin alussa myös pisteen jatkopaikkansa varmistamiseen tarvinneen kärppäjoukkueen. Vieraat iskivät surutta kiinni isäntiin oululaisten omilla aseilla – aggressiivisella karvauksella ja erittäin työteliäällä peli-ilmeellä.

– Liigassa meillä on aina mielikuva siitä, miten kaveri pelaa, mutta nyt vastustaja oli outo ja mukana oli ripaus eksotiikkaa. Mukavasti tällaiset pelit rikkovat myös meidän mentaalirytmiä kesken liigakauden, kahden pelin verran vastustajaa vakoillut Manner näki.

Rasmus Kupari vie Kärpät ja 3-2-johtoon Aleksi Heponiemen syötöstä.

Kärpät ratkaisi pelin toisen erän lopussa. Vieraiden 2-2-tasoitusmaalissa pelaamisen kesken lopettanut Rasmus Kupari viimeisteli Aleksi Heponiemen nappisyötöstä Kärppien kolmannen osuman aivan toisen erän lopussa ylivoimalla. Se jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, sillä päätöserä oli maaliton.

Kärppien kokoonpanoon teki paluun pitkältä toipilasjaksolta veteraanihyökkääjä Jyri Junnila. Puoli vuotta sitten viimeksi pelannut Junnila sai peliaikaa vajaat kahdeksan minuuttia.

– Hyvin Junnila painoi menemään. Ei muuta kuin kilometrejä nyt alle, Manner suunnitteli.

Kokoonpanosta puuttui myös viime lauantaina liigaottelussa aivotärähdyksen saanut Miska Humaloja.

Katso kuvagalleria ottelusta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Huono mainonta ja tiedotus. Itsellänikään kausikorttilaisena ei ollut mitään käsitystä että tuollainen peli oli Raksilassa tiistaina. Ja muuten käyn katsomassa ihan jokaisen pelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä selitys sille asialle miksi lippuja ei myyty pääkatsomoihin ja minkä takia ne olivat koko ajan loppuunmyyty, (samoin muitakin alueita hallissa),
Kausikorttilaiset: Kärppien kausikortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kolmeen Kärppien alkulohkon CHL-kotiotteluun
(31.8., 2.9. ja 9.10.). (lainaus Kärppien sivustolta)
Kausikorttipaikoilla noin 4000 oli vähemmän kuin puolet katsojista arviolta, osa kulma ja päätyjen katsojista meni sinne huippu paikoillekin pääsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä on tarkka laskuri yleisömääristä ja paikalla olevana voin todeta, että ilmoitetut luvut pitää paikkansa.
Kausikorteille varatuille paikoille ei myyty lippuja, se oli loppuunmyyty.
Kaikki liput leimattiin sisään tullessa, myös omani jonka ostin netistä maanantaina paperiversiona.
Toivoisin Kalevalta selkeämpää ilmoitusta syistä miksi kausikorttipaikat oli vain osittain täynnä.
Aikoinaan kun oli kausikortti itse maksaneena vuosikymmeniä, niin oli etuosto-oikeus CHL peleihin omalla paikalla, mutta itsellänikin jäi lunastamatta SM liiga riitti.
Silloin oli käytäntö, että mikäli ei lunastanut CHL lippua omalle paikalleen muutamaa päivää ennen se tuli yleiseen myyntiin, nyt ei saanut enää maanantaina tiistain peliin paikkoja muualle kuin päätyyn, kulmiin ja ykkösriville muutamia pitkille sivuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanantaina ostin Lippupalvelusta tähän peliin lipun ja molemmat pitkät sivut olivat silloin loppuunmyyty, ei yhtään paikkaa.
Etsin paikkoja päädyistä, jossa niitä oli vielä saatavilla.
Kuulin eilen, että kausikorttilla nääsee kolmeen ensimmäiseen CHL peliin ilmaiseksi omille paikoilleen, joten niitä ei ollut myynnissä.
Valitettavasti kausikortti paikat olivat nyt silmämääräisesti puolillaan ja niitä arviolta on ainakin noin 3500-4000.
Toivottavasti Kärpät myy loppu peleihin lippuja koko halliin niin ei tarvitse päivitellä miksei kansainväliset huippu joukkueet houkuttele katsojia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä oli mainonta ko. ottelusta? Hankalaa on tulla peliä seuraamaan, jos missään ei ole asiasta tiedotettu. Vasemman käen hommia on Kärppien tiedotus ollut - seura kuitenkin painottaa CHL:n merkitystä. Teot ja puheet-kuin poliitikola.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siitä Kalevassa ollut mainontaa ja juttuja pitkään ja netti on aina käytössä.
Teksti TV on myös jokaisella, joten voi sanoa, että turhaan itkette.
Kärpät osaa mainonnan, mutta markkinointi kausikorttipaikoille ei toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtoiko yhtenä syynä yleisökatoon olla se, että kyseistä peliä ei löydy Kärppien kotisivujen otteluohjelmasta, valmistavat ottelut. Olen asiasta kysynyt Kärppä-toimistosta kahdesti, viimeksi tämän viikon maanantaina, kun varmistelin, että mahtaako kyseistä peliä olla ollenkaan, kun sitä ei näy ottelulistalla. Kehottivat katsomaan CHL-osuudesta, ja sieltähän se löytyikin, mutta kaikki muut CHL-pelit ovat valmistavien otteluiden listalla. Totesin samalla, että toivottavasti yleisö löytää halliin tiedonpuutteesta huolimatta, ei näköjään löytänyt :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emämunaushan tämä oli Kärppien puolelta. Olen jo aikaa sitten lisännyt kaikki kotipelit omaan kalenteriini, mutta tämä oli ainoana jäänyt lisäämättä juurikin mainitsemastasi syystä. Pienillä virheillä voi menettää aika paljon lippu- ja oheismyyntituloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse sain liput Ticketmasterin
kautta tilaamalla maanantaina.
Liput olivat menneet kaikki sen mukaan kaikki pitkät sivut, lukuunottamatta muutamaa ykkösrivin paikkaa.
Näytti siltä, että halli on lähes loppuunmyyty.
Sain N katsomosta hakemalla paikan ja näin sieltä erittäin hyvän pelin ja myös puolillaan olevan katsomon, vaikka lippuja ei myyty pitkille sivuille ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanattasi Kärppä-toimistolla opiskella yksinkertainen, päivämääriin perustuva perättäinen kalenteri. Ei ainakaan vähentäisi yleisöä. Ylpeys ei käy menestyksen edellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät meni tämänki pelin mainostamisen suhteen siitä, mistä aita on matalin. Ei kaikki ole instagramissa tai facebookissa.
Puhutaan, että chl on tärkeä ja siihen panostetaan. Ei kuitenkaan niin tärkeä, että koitettas saada porukkaa halliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausikorttilaiset eivät tulleet omille paikoilleen joihin olisi muut tulleet ilolla. Tässä selitys oliko heillä tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi yleisöä kiinnosta taisi tulla paikalle sankoin joukoin kun ei edes vastustajaa tämä kiinnostanut :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausikortti paikat olivat kolmessa ensimmäisessä pelissä kausikirttilaisten käytössä.
Seuraavassa kotipelissä jokainen voi istua ja ostaa myös kausikortti paikalle.
Valitettavasti ei ollut kuin päätypaikkoja myynnissä kolmessa ensimmäisessä CHL pelissä ja ostin netistä päätypaikkan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä halli oli lähes loppuunmyyty, kun ostin lippua. Paikkoja sai vain päädystä ja kulmista. Pitkät sivut oli loppuunmyyty kaikki paikat, eli liigan kausikortin omistajille varattu, ei myyty muille, moni jätti sinne tulematta ja siksi luvut oli vain jotain 3300.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidänkin firman paikat olivat tyhjänä. Näitä CHL matseja ei ole edes mainittu korttien varauskalenterissa. Sen verran vähän tämä CHL vissiin kiinnostaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipun hinta vaan kertakaikkiaan alas ja makkara sisältyy lipun hintaan, niin johan löytyy katsomoon porukkaa tuvan täydeltä. Silmälasitkin voi melko halvalla antaa kaupan päälle, niin jopa näkee kiekonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennemmin ilmaisia ämpäreitä jakoon joka liigaotteluun ja chl otteluun, niin johan on hallille jonottajia jo aamuyöllä ja parhaimmat nukkuvat teltoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset eivät ymmärrä CHL n merkitystä. Katsovat mieluummin mestistason joukkueita. Kärpille taisi tulla yllätyksenä, että näin kova joukkue tulee vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image