Kapteeni Kukkonen herkistyi Venäjä-tappiosta - "Hölmöilimme toisessa erässä"

Leijonakapteeni Lasse Kukkonen summaa taistellen tappioon päättyneen pronssipelin ja koko turnauksen.
Jääkiekko 21.5.2017 20:13 | Päivitetty 21.5.2017 20:17
STT, Kaleva

Leijonien kokenut kapteeni Lasse Kukkonen oli silminnähden pettynyt, kun mitali jäi suomalaisilta haaveeksi Pariisissa ja Kölnissä pelatussa jääkiekon MM-turnauksessa.

Kukkosen mielestä Leijonat lipesivät mitalitavoitteesta ratkaisevasti pronssiottelun toisessa erässä, kun Venäjä karkasi nopeasti 4–0-johtoon.

–  Hölmöilimme toisessa erässä pelin käsistämme. Harmittaa, Kukkonen totesi neljännestä sijasta C More Sportin haastattelussa.

–  Viimeisellä erätauolla päätimme keskittyä asioihin, joihin voimme vielä vaikuttaa. Saimme lopussa hyvän taistelun päälle, ja annoimme siinä meille vielä yhden mahdollisuuden. Siitä olen tyytyväinen, miten pojat vielä kerran kaivoivat taistelun esiin.

Se ei riittänyt, kun Nikita Kutsherov viimeisteli Venäjän voittolukemat 5–3:een kesken Suomen takaa-ajon.

Pronssiottelu sujui maajoukkueelta kuin koko turnaus eli ailahdellen.

–  Meille tuli turnauksen alussa vaikeita aikoja, sen jälkeen hienoja taisteluvoittoja ja sitten taas vaikeampaa. Sitä kai tämä jääkiekko on, Kukkonen tiivisti Leijonien turnauksen.

Pettynyt Savinainen: Vaihtopenkillä oli kova usko, että tullaan vielä

Muutkin Leijona-pelaajat valuivat pettyneitä haastattelualueelle.

- Nukahdimme alussa, mutta saimme vielä hyvän loppukirin aikaiseksi. Oli hyvä henki päällä meillä, mutta vastustaja teki 5-3:een, mikä tappoi meidän momentumimme. Senkin jälkeen oli vielä paikkoja, mutta aika loppui kesken, kertasi hyökkääjä Veli-Matti Savinainen.

- Vaihtopenkillä oli kavennusmaaliemme jälkeen vielä kova usko, että täältä tullaan vielä. Venäjällä varmasti painoi mielessä välierätappio Kanadaa vastaan, jossa se menetti selkeän johtoaseman. Ehkä siellä oli jo vähän pelkoa puserossa, mutta näin kävi silti, Savinainen jatkoi.

Savinainen teki maalin pronssiottelussa ja oli muutenkin yksi Leijonien onnistujista MM-turnauksessa.

- No joo. Yritin parhaimpani joka pelissä ja pyrin tekemään sitä omaa hommaa, mihin taitoni riittävät. Hyvä, jos on näyttänyt siltä, että peli on kulkenut, hän tuumi.

Osala Ruotsi-ottelusta: Perhana!

Leijonat lähti jääkiekon MM-pronssiotteluun kovin odotuksin. Suomi kehitti oivan kirin, mutta lopulta Venäjä murskasi Leijonien haaveet ja osoitti, että myös sille kelpasi himmeämpi mitali välieräpettymyksen jälkeen.

- Sitä saa, mitä ansaitsee. Nyt on liian myöhäistä jossitella ja surkutella, totesi hyökkääjä Oskar Osala.

Suomen otteet seilasivat MM-kisoissa ääripäästä toiseen. Puolivälierän voitto Yhdysvalloista tuli kypsän ja hienon esityksen jälkeen, mutta turnauksen aikana nähtiin useita suomalaisittain murheellisia hetkiä.

Otteet heilahtelivat ottelujen sisälläkin, ja synkimpänä lukuna Leijonien kannalta koettiin kautta aikojen ensimmäinen tappio Ranskalle.

- Meillä oli hieno joukkue joka tapauksessa. Oli vaikeuksia, mutta kasvoimme niistä joukkueena. Pelattiin hieno puolivälieräottelu Yhdysvaltoja vastaan, mutta välierässä Ruotsia vastaan ei saatu ihan parasta esiin.

- Perhana! Joo, se Ruotsi-peli harmittaa. Hieno joukkue meillä oli silti, ja oli nautinto olla siinä mukana, Osala totesi.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Täytyy sanoa että olipa outo turnaus suomalaisilta. Ihan tuli 80-90-luvun Suomen MM-pelit mieleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image