Junnon pelinumero nousi Haapaveden jäähallin kattoon - Kiekkolegenda on ylpeä juuristaan

Haapaveden Urheilijoiden jääkiekkojaoston puheenjohtaja Jani Peltokangas ja Juha Junno Haapaveden jäähallissa. KUVA: Laura Seppä
Jääkiekko 13.1.2018 22:05
Laura Seppä

Huskeissa ei enää pelata jääkiekkoa pelinumerolla kymmenen. Se kuuluu kiekkolegenda Juha Junnolle, jota muistettiin juhlallisin menoin ennen kolmosdivarin peliä Haapaveden jäähallissa lauantaina.

Junnon pelinumero jäädytettiin ja nostettiin hallin kattoon. Kyseessä on ensimmäinen Haapaveden jäähalliin ikuistettu pelinumero.

–Olin todella otettu, kun Huskien johto otti yhteyttä ja kertoi tästä huomionosoituksesta, Haapavedeltä kotoisin oleva Junno totesi puhuessaan jäällä otteluyleisön edessä.

Hän on kertoi olevansa ylpeä siitä, että sai jääkiekon parissa ensimmäiset oppinsa Haapavedellä.

–Kun lähdin vuonna 1977 Raumalle opiskelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa, en olisi voinut uskoa, että nämä opit johtavat minut siihen, että opettajan ammatti jää vain muutamaan vuoteen ja elämäntyö tulee jääkiekon puolella, Junno huomautti.

Junno avasi puheenvuorossaan sitä, kuinka erilaiset olosuhteet olivat 50 vuotta sitten.

– Syksyisin haettiin Kirkkojärven jäältä pieniä metsälampia, joihin jää tuli pikkuisen ennen. Yleensä jää oli vain puolitoista, kaksi senttiä, kun mentiin jo jäälle. Jos ei muuta oppinut, niin oppi ainakin uimaan. Nimittäin kyllä meitä aina joku sinne humplahti, Junno muisteli.

Haapaveden kaupunginjohtaja Antti-Jussi Vahteala kiitteli Junnoa siitä, että tämä muistaa mainita joka käänteessä kotipitäjänsä ja kasvattiseuransa. Vahteala kertoi muistavansa hyvin erään Kärppien suomenmestaruusfinaalin.

–Kärpät voitti, en muista monesko suomenmestaruus se oli, katsoin televisiosta finaalipeliä ja siinä vaiheessa, kun sinä saavuit jäälle, siinä mainittiin, että jäälle tuli Haapaveden lahja Suomen jääkiekolle. Se hetki jäi hyvin mieleen, Vahteala totesi.

Haapaveden Urheilijoiden jääkiekkojaoston puheenjohtaja Jani Peltokangas toi esille kiitospuheessaan, että Junnon jääkiekon parissa tekemää työtä arvostetaan laajalti.

–Halusimme osoittaa kunnioitusta ja kiitosta jääkiekon parissa tekemääsi uraa kohtaan. Ansiosi jääkiekon ja seuratoiminnan kehittämisessä ja edistämisessä Suomessa ja koko kiekkoilevan Euroopan mittakaavassa ovat kiistattomat, Peltokangas totesi.

Hän muistutti, että Junno on omalla ammattitaidollaan ja periksiantamattomuudellaan ollut tekemässä parin vuosikymmenen aikana Oulun Kärpistä puolen Suomen joukkuetta ja sitä brändiä ja monialan yritystä, joka se nyt on. Lisäksi Junno on ollut kehittämässä valtavasti koko Pohjois-Suomen juniorijääkiekkoilua.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Ny suut kiinni! Tämmöstä junttien kateellista meininkiä oo ku pohjois-pohjanmaalla. Junno on varmasti tehny hitommoisen duunin kiekon parissa.
Pk-seudulla liki 10v assuin,nii ei sielä oo tämmöstä. Taidan muuttaa takasi ihimisten ilimoile. HÄVETKÄÄ!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, ei aivan onneton pelaaja kun mahtu aikanaan Tekin kivenkovaan kakkosdivarin joukkueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tää aika poikkeuksellista että nostetaan paita kattoon ilman todellista pelaajauraa mutta ihan hyvä silleen kuitenkin, ehkä patsas hallin pihalle ois ollu parempi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siinähän luki että "haapavedellä ei pelata enää numerolla kymmenen". eli siis junnon numero on ollut 10. mutta joo, metsälampia kirkkojärvessä....? senat sakasi ja silleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Juha on kova jätkä. Aina ollut sanojensa mittainen mies. Kun jotain sanoo, se myös pitää. Mukava mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Juha! Hyvä Haapavesi! Aivan mahtavaa lukea tämmöisiäkin uutisia kaiken muun maailman synkkyyden keskellä. Hycä mieli tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa pian numerot loppu ku kaiken maailman junnujen pelinumeroita jäähdytetään aikalapsellista touhua nostaa jokaseiaessa joukkueessa tiettyjen pelaajien pelinumerot kattooon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittäähän niitä vielä ihan hyvin gsm-numeroitakin, jos et oo vielä huomannu, vaikka jokaisella on omansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
29
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
25
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
21
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
18
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
15
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
10
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image