Jukurit yllätti sarjakärki Kärpät Raksilassa – Kukkoselle ulosajo pelin lopussa

Sarjan häntäpäässä majaileva Jukurit suunnittelee sysäävänsä Kärpät tappioputkeen lauantaina Raksilassa. KUVA: Pekka Peura
Jääkiekko 5.1.2019 17:03 | Päivitetty 5.1.2019 19:26
Janne Onnela

Mikkelin Jukurit yllätti sarjakärki Kärpät Raksilassa lukemin 2-3. Kärpät johti avauserän jälkeen Ville Leskisen ja Mika Pyörälän maaleilla 2-0, mutta Jukurit hivuttautui hiljalleen rinnalle ja lopulta ohi. 

Tappio oli oululaisille jo toinen perättäinen Liigassa. 

1.erä

Ottelu on käynnissä. 

Jukurit tuli otteluun todella vahvasti ja peli on pyörinyt pari ensimmäistä minuuttia täysin Kärppien puolustuspäässä. 

Vieraiden kovin rynnistys jäi pariin ensimmäiseen minuuttiin, mutta Jukurit saa silti tasaisesti vaarallisia maalipaikkoja. Kärpätkin on saanut niitä muutaman. 

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Kärpät siirtyi ottelussa johtoon kultakypärä Ville Leskisen maalilla. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. 

Avauserässä on edetty jo yli puolivälin. Juuri tällä hetkellä Kärpät pyörittää ykkösketjun toimesta peliä Jukureiden puolustuspäässä, mutta lisäosumia Raksilassa ei ole nähty. 

Hieman erän puolivälin jälkeen Kärpät siirtyi kahden maalin karkumatkalle, kun vahvasti laidasta noussut Mika Pyörälä tykitti pelivälineen mikkeliläisten maaliin. 

Jukurit pääsi heti Pyörälän maalin jälkeen ylivoimalle, kun Aleksi Mäkelä ampui kiekon omasta päädystä tyylipuhtaasti katsomon puoliväliin. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta, ja paras maalipaikkakin oli alivoimalla pelanneella Kärpillä, kun viime aikoina otteitaa rutkasti petrannut Jasper Lindsten polki vahvasti läpi, mutta Nicklas Lasu ei onnistunut toimittamaan Lindstenin syöttämää kiekkoa maaliin takatolpalta. 

Jukurit pääsi erän lopulla vielä toistamiseen ylivoimalle, kun Jyri Junnila otti pikkukakkosen korkeasta mailasta. Kärpät aloitti alivoiman kolmella hyökkääjällä Pyörälän pelatessa puolustajan paikalla. Liigan tehokkain alivoima nollasi mikkeliläisten ylivoiman suhteellisen helposti, vaikka pakkopeli pyörikin suurimman osan aikaa. 

Erätauolle poistuttiin Kärppien 2-0-johdossa. Maalivahtien torjunnat Rynnäs 6, Rajaniemi 8.

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

Ensimmäiset viisi minuuttia toisesta erästä ovat olleet suhteellisen tasaista vääntämistä. Jukureiden Aleksi Salonen ja Radek Koblizek painivat hieman jäänpinnassa ja tunteet olivat ottaa vallan, mutta sen kummempaa ei erän alussa ole juuri nähty. 

Jukurit pääsi jo kolmannen kerran ylivoimalle, kun Jani Hakanpää komennettiin jäähyaitioon. Kärpät selvitti alivoiman jälleen leikiten.  

Erä on jo pitkästi yli puolen. Maalivahdeille on kirjattu yhteensä viisi torjuntaa. Rynnäkselle kaksi, Rajaniemelle kolme. 

Raksilassa on paikalla 4666 katsojaa. 

Jukurit teki ottelun avausmaalinsa, kun Jesper Piitulainen toimitti kiekon maaliin. Takaiskun otti vastaan Kärppien ykkösvitja. 

Toisen erän lopulla Jukurit nousi tasoihin. Ensin kilahti maalirauta, lopulta Joonas Kalliola iski kiekon sisään. Takaiskun otti jälleen vastaan Kärppien ykkösketju. 

Kärpät pääsi erän lopulla ylivoimalle, kun Taneli Ronkaista rikottiin. Pakkopelin aikana Teemu Kivihalme osui tolppaan, mutta maalia ei syntynyt. Ylivoimaa jäi vielä päätöserään reilusti yli minuutti. 

3.erä

Ottelun päätöserä on alkanut. 

Ensimmäinen neljännes päätöserästä on pelattu. Kärpät on ollut vahvempi. Rynnäkselle ei ole kirjattu Kärppien maalilla vielä ainuttakaan torjuntaa. 

Jukurit pääsi ylivoimalle, kun Mikko Niemelä sai kevyehkön kaksiminuuttisen. Tällä kertaa mikkeliläisten ylivoima tuotti myös tulosta. Jukurit sai ensin todella vaarallisen ohjurin maalille ja hetkeä myöhemmin Vadim Pereskokov tälläsi kiekon ohi Rynnäksen samalla sekunnilla kun ylivoima päättyi. Jukuripelaajan tuuletukset tulivat antaumuksella. 

Ottelu sähköistyi Jukureiden maalista. Kärppien Radek Koblizekilla oli loistopaikka tasoittaa peli, mutta tshekkihyökkääjä ei onnistunut. Kärpät pääsi kuitenkin ylivoimalle. Oululaiset saivat paljon painetta mikkeliläisten maalille, mutta maalia Kärpät ei saanut aikaan. 

Kärpillä on reilut viisi minuuttia aikaa tasoittaa. 

Peliaikaa on jäljellä reilut kaksi minuuttia. Jukureilla on ollut hyvä henki päällä viime minuuttien aikana. 

Kärppien Ville Leskinen sai vielä kahden minuutin jäähyn, kun peliaikaa oli tasan kaksi minuuttia jäljellä. Oululaiset eivät onnistuneet tasoitusmaalia tekemään, joten Jukurit nappasi yllätysvoiton Oulusta lukemin 2-3. Lopussa Lasse Kukkonen otti vielä pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kohteena oli Janne Tavi. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Miten tämän tappion valmennusjohto nyt selittää? Kärpillä taitaa olla edessä pitempi aikainen tappioputki. Jos ollaan 2-0 johdossa ja kotipelissä, joku on niksahtanut pahasti. Hävisivät loppupelin puhtaasti 0-3 ja yleisö kiittää jatkossa poissa olollaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Kärpät jatkaa sikailuaan, nyt kurinpitäjä hereille ja pitkiä rangaistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä peli jukurteilta, mutta mihin päähän kohdistunut taklaus??? Terveisin Raksilassa peliä kattomassa ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

?? Mikä mättää? Joukkueen fokus on nyt jossain muualla kuin pelissä. Jalka ei liiku, joten hyökkäyksiin lähdöt eivät toimi kuten pitäisi. Muutamat ns. puolustajat näyttävät kuin olisivat pelanneet viime vuodet divarissa.
Mannerille tiedoksi, että ei maksava yleisö oleta pelaajien olevan robotteja, mutta silloin kun yleisö tulee katsomaan sarjakärjen kotipeliä, niin vähin olettama on, että joukkue on keskittynyt edes 90 % peliin.
Nyt myös Mannerin tiimin olisi syytä valmistaa joukkue peliin, eikä keskittyä yöt television ääressä junnukisoja kattellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peli on tällä hetkellä tukkoisen ja väkinäisen näköistä. No luotetaan, että pitkässä juoksussa näitä väkisinkin tulee?
Kuparia ja Heponiemeä kaivataan tuomaan vauhtia peliin. Metsävainio ei vielä täytä sentterin paikkaa. Monta muutakin tällä hetkellä ali suorittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauden huonoin peli Kärpiltä.
Taisi olla sekä valmentajien että pelaajien ajatukset jossain muualla.
Kukkonen ja Pyörälä yritti esimerkillään näyttää mallia, mutta muu joukkue ei lähtenyt mukaan taisteluun.
Osalan peli masentavaa katsottavaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä lailla.
Ei näytä Kärppiä tällä hetkellä kiinnostavan pelata, kun ei ole oikein mitään panosta Tepsin rämpiessä myös eikä saa sarjataulukossa etumatkaa kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin pitää alkaa taklaamaan päähän kun taidot loppuu . Mut hyvä että hävisivät

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti osa joukkueesta on viettänyt railakkaan vuodenvaihteen "Oulujärven mökillä"?

Sen verran hidasta on liike...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs Oulun ylpeyttä nyt vaivaa, maalilaukauksia kyllä on, mutta ne kohdistuvat maalivahdin logoon. Pitäisikö joukkueen mennä itseensä ja tsempata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otti varmaan Kukkosella kovasti korvien väliin kun tappio tuli häntäpään joukkueelle. Kuntopuntari? ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

22:00
Oulussa voi taas hakea erikoisluokille – Myllytullin kuvataideluokalla pääsee mukaan isoihin projekteihin ja kokeilemaan uusia tekniikoita
21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
200
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image