Juhamatti Aaltosen ympärillä kuohuu, paluu Kärppiin epä­to­den­nä­köi­nen – Agentti: ”En näe Liigaa oikein vaihtoehtona”

Juhamatti Aaltonen saattaa olla lähtökuopissa. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Jääkiekko 4.1.2018 15:39
Janne Onnela

Kärppäkasvatti Juhamatti Aaltosen ympärillä kuohuu. Ruotsin sarjajumbo Röglessä pelaavan Aaltosen tulevaisuus Ängelholmissa on vakavasti uhattuna.

Kriisiseuran tuore urheilujohtaja Chris Abbott kertoi ruotsalaiselle Helsingborgs Dagbladille, ettei suomalaishyökkääjän tulevaisuus seurassa ole mitenkään varma. Abbott sanoi myös olleensa jo yhteydessä useampaan seuraan Aaltoseen liittyen, ja puntaroivansa tarkkaan taitohyökkääjän jatkoa Röglessä.

– Minulla ei ole mitään tietoa kenen kanssa Abbott on Juhamatista jutellut, Aaltosen pelaaja-agentti Juuso Pulliainen kertoo Kalevalle.

Aaltonen ei ole Röglen kokoonpanossa tämän päivän vieraspelissä Färjestadia vastaan. Ruotsalainen Expressen kertoi vuoden lopulla pelaajan koko loppukauden olevan vaarassa loukkaantumisen takia.  

Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Aaltonen kertoi paikallismedialle viimeksi eilen harjoitusten jälkeen olevansa täysin pelikuntoinen.

”Ihan hyvä maalintekijä, kun sille päälle sattuu”

Aaltonen siirtyi vaikean viime kauden jälkeen Ruotsiin tuttuun seuraan hakemaan uralleen uutta nostetta. Hän on pelannut tällä kaudella 27 ottelua tehoin 4+11. Tuolla lukemalla Aaltonen sijoittuu joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljänneksi.

– Ei tällä härdellillä ole mitään tekemistä sen kanssa, miten Juhamatti on pelannut. Uusi seurajohto hakee itselleen vain auktoriteettia pistämällä pari äijää pihalle, Pulliainen lataa.

Vaikeaa kautta pelaavan Aaltosen rooli joukkueessa ei ole Pulliaisen mukaan ollut optimaalinen. Pelaaja-agentin näkemyksen mukaan hänen suojattinsa on joutunut pelaamaan liian paljon pelintekijänä ja luomaan maalipaikkoja muille.

– Juhamatti on kuitenkin itsekin ihan hyvä maalintekijä, kun sille päälle sattuu.

Paluu Liigaan ei ole todennäköistä

Iin taikurin lähtö Röglestä vaikuttaa väistämättömältä. Aaltonen herättänee edelleen mielenkiintoa useissa eri sarjoissa ja joukkueissa, vaikka Pullainen ei ole saanut vielä ainuttakaan yhteydenottoa Aaltoseen liittyen.

Pulliaisen mukaan Aaltosen paluu Suomeen on epätodennäköinen.

– En näe Liigaa oikein vaihtoehtona, Pulliainen toteaa.

Urallaan yli 300 ottelua kärppäpaidassa pelannut Aaltonen herättää paljon mielenkiintoa myös Oulussa. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo, ettei seura ole ollut missään yhteydessä Aaltoseen.

–  Pelaajatyyppinä varmasti kiinnostava, mutta en osaa sanoa olisiko meille juuri tähän hetkeen oikea pelaaja, Aho pyörittelee.

Aho kertoo, ettei Kärpillä ole mitään pakottavaa tarvetta vahvistaa joukkuetta tällä hetkellä. Kriteerit ovat kuitenkin vanhat tutut, jos uuden pelaajan hankinta tulee vielä tällä kaudella ajankohtaiseksi.

– Nopea, vahva, luotettava ja hyvä joukkuepelaaja, Aho listaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (66)

Tarttis saada yleisöä, eikä pelaajia. Aaltonen vois pikkuisen yleisöä lisätäkkin, mutta mikä olisi joukkuehengen hinta ?, oiskohan tyhjän iso riski ? Jäähdyttely näkyy ja tarttu, oiskohan jo maha makiaa täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpillä on kyllä nyt hyvä porukka ja mielestäni, jos Aaltosen saa kohtuuhintaan ehdottomasti pitää saada Ouluun! Kärpät tarvitsisi maalin eteen ison tappelevan näköisen puolustajan, joka hakkaa vastustajan pelaajat poikittaisella mailalla jäähän koska se näyttää SM liigassa olevan sallittua! Loppuu maalin edestä maalin tekeminen Ilveksen malliin! Kaksikin voisi olla hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitavahan Juhis on, mutta paluu puolustukseen on usein tosi verkkaista, huonona päivänä puolustaminen ei kiinnosta pätkääkään. Pelaajan huonon ja hyvän päivän ero on useille joukkueille liian suuri, minkä pelaajan palveluita ostavat seurat ovat hyvin tiedostaneet. Sääli, sillä Aaltosen taitotaso riittäisi hyvin NHL:ään, mutta mutta muut ominaisuudet eivät. Kärppiin Aaltosta ei kannata hankkia sotkemaan kuvioita, vahvistuksia Kärpät toki kevääseen tarvitsee,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme sakkia nämä kiekkofanit...kaveria ei jätetä. Juhis Kärppiin ja paita kattoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoinen vouhake joka ei kunnioita ketään eikä tee mitä käsketään, ei ikinä mihinkään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnex on kohta kesä ja jalkapallokausi ja uutisten keskiössä jalkapallo ja Oulun nouseva voima OPS!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Juhis nakuttas maaleja niin ei ois ees lähtöjä saamassa. Nyt kun ei napsu niin tuskin Kärpissäkään hanat aukeaa? Ei kannata ees miettiä. Kuitennii jos lähtään spekuloimaan loukkaantumisilla ym niin kyllä Kärpät tarvii maalipyssyn. Juhiksella vaan pyssy hukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tartu nyt Aho kiinni,Juhis on ehdottomasti kärppäsydämellä pelaava pelaaja Kukkosen kanssa,en ole käynyt katsomassa yhtään Kärppien liigapeliä tällä kaudella,jos Juhis tulee niin heti lipun ostoon,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinhän tämä Miro Aaltonen pelasi Kärpissä pari kautta sitten.
Voisi olla nytkin tervetullut pellaaja kokoonpanoon..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan kun Raksilassa vastustajan kannattajat istui minun kausikortti paikan takanani ja haukkuivat koko ajan Juhista, että on se Kärpät huono joukkue, kun tiollaisia pelaajia kuten Aaltonen ovat ottaneet joukkueeseensa ja laittaneet rahaa turhaan! Minä sanoin , että kohta Juhis tekee voittomaalin ja Juhis teki vieläpä kaksi maalia ja Kärpät taas kerran voitti hänen teoiillaan. Arvaa, että Juhis teki taas hienot maalit kasvattajaseuralleen ja minä olin iki onnellinen näiden tyypillisten asiantuntijoiden saatua nenilleen oman joukkueensa hävittyä nimenomaan Juhiksen maaleilla! Oli mahtava fiilis ja Juhis on monta kertaa parempi pelaaja kuin luullaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nykykärppäjoukkueella ole JMA:lle tarjota kuin rooli 3 kentästä, joka ei varmasti hänelle itselleen kelpaa. Vaikka nyt pieni suvantovaihe onkin menossa, niin ainoa vahvistus minkä näkisin kärpille vahvistuksena, olisi uusi sentteri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voitti sitten vielä mestaruuden Juhis ja Junno juhli kentällä! Iso taitava, pakki olisi saatava joka kaataisi vastustajan poikittaisella jäähän maalin edessä. Kärpillä on kyllä huippu sentteri pula, muta mistä niitä saa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha Matti on onnistunut Kärpissä aina erittäin hyvin ja ollut mestaruuksien yksi takuumies!! Toinen asia on, kun Kärpillä on nyt erittäin hyvä joukkue ja voittava joukkue, tarvitaanko Juhista? Tietenkin tarvitaan, koska Juhiksella on iso Kärppä sydän ja mestaruus on sitten kuuluttamista vaille valmis, toki pelata pitää hyvin ja olla terveenä koko porukka!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan muissa maissa tällaista lynkkausilmapiiriä kuin Suomessa:) :) ?????? Odotan mielelläni kommentteja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa se Röglen sarjasija on vain Aaltosen vika.
Juhis on parhaimmillaan loistava pelaaja ja loistavakin pelaaja tarvii vähintään hyvät pelaajat vierelleen.
Ottaisin Kärppiin milloin vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HIFK maksoi Juhikselle puoli miljoonaa, mutta ei osannut peluuttaa yhtään. Manner saattaisi olla mies joka saa Juhiksesta kaiken irti! Aikoinaan Alatalo ei saanut Juhiksesta mitään irti ja meinasi pilata koko uran antamalla potkut Juhikselle! Juhis meni Pelikaaneihin voitti pisteåpörssin ja sitten KHL seuraan, kävi Kärpille pelaamassa mestaruuden, HIFK pilasi, Ruotsi Pilasi, tule Kärppiin oot taas poikaa nostamatta Manner tekee sinusta miehen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aaltoselle soppari ja houkutellaan Lehtonen, Mikkola, Aarnio ja Pyörälä sekä Viuhkola takasin. Vaihdetaan valmentajaksi Kojo ja klubi takaisin ahtaaksi 80 luvun paikaksi. Aitiot pois. Näillä toimenpiteillä yleisö viihtyy ja joka pelissä yli 7000 katsojaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Juhis sen 6614 katsojaa toisi vaikka jukurit peliin! Kyseiset muut pelaajat on suurin osa lopettanut, jonkun paita on jo katossa, Pyörälä tulee ensi kaudella! Kärpillä on hienoja omia kasvatteja erittäin paljon ja Kiitos muistamisesta! kuitenkin suosittelisin sinulle lääkärissä käyntiä olen vähän huolestunut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (66)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image