Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka to­del­li­suu­des­sa kantaa taloudellisen riskin seurasta?

Harry Harkimon 28 vuoden aika Jokerien omistajana on ohi. Seuran uusi omistaja ja keulakuva on Jari Kurri. KUVA: Kimmo Penttinen
Jääkiekko 24.5.2019 18:44 | Päivitetty 24.5.2019 19:51
Tapio Neva

Kurrin mukaan Jokerien rahoituskuviota avataan, "kun sen aika on."

Tarjosiko Jokerien perjantainen tiedotustilaisuus uusista omistajajärjestelyistä enemmän kysymyksiä vai vastauksia?

Ainakin nämä asiat tilaisuuden jälkeen tiedetään:

Jari Kurri on seuran uusi omistaja 100 prosentin omistusosuudella.

Harry Harkimo ei omista seurasta enää mitään. Hän jättää myös paikkansa sekä seuran että halliyhtiön hallituksissa. Ihan kokonaan Harkimo ei seuraa jätä, sillä hän on oman ilmoituksensa mukaan vielä mukana "jossain pienissä projekteissa."

Jokerit aikoo jatkaa taivaltaan KHL:ssä. Paluu kotimaan Liigaan ei kuulu suunnitelmiin.

Venäläistaustainen Arena Events Oy omistaa Jokerien kotiareenan jatkossakin.

Yhtiö omisti 49 prosenttia myös Jokereista, mutta myi osuutensa Harkimolle jo ennen Kurri-kauppoja. Arena Events Oy:n taustalla ovat venäläis-suomalaiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.

He ovat olleet Yhdysvaltojen pakotelistalla vuodesta 2014 lähtien Venäjän vallattua Krimin niemimaan. Uusilla järjestelyillä Jokerit siirtyy kokonaan suomalaisomistukseen, eikä pakotteiden pitäisi enää vaikuttaa seuran toimintaan.

Paljon on silti vielä kysymyksiä ilmassa.

Miten Jokerit aikoo jatkossa selviytyä taloudellisesti raskaasti tappiollisesta KHL-toiminnasta?

Jari Kurri on Jokerien ainoa omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin ja miten?

Suomi on ainoa niin sanottu länsimaa, missä on KHL-seura. Onko tämä sellainen lisäarvo, että KHL-liiga haluaa antaa Jokereille muutakin kuin henkistä tukea?

Ilta-Sanomien toimittaja Marko Lempisen tekemän Harkimo – Tarina likaisesta Harrysta -kirjan mukaan Harkimo myi aikoinaan 49 prosenttia Jokereista venäläisille yhden euron kauppahinnalla. Millä hinnalla Kurri nyt "osti" seuran?

Kurri sanoi, että rahoituskuviota avataan, kun sen aika on.

Seuran tiedotteessa mainitaan, että tavoitteena on etsiä seuralle nyt nimenomaan suomalaisia sijoittajia.

Kauppalehden mukaan Jokerit on tehnyt tappiota vuosilta 2014–2018 noin 60 miljoonaa euroa. Kalliit pelaajasopimukset ja pitkät pelimatkat ovat tuplanneet Jokerien kulubudjetin Liiga-aikoihin verrattuna, mutta tulopuoli on pysynyt suurin piirtein samalla tasolla.

Naapuriseura HIFK:n tulobudjetti on nykyään isompi kuin Jokerien.

Jokerien vuonna 2014 alkanut KHL-seikkailu on ollut alusta asti epäsuomalainen, jopa hämärän tuntuinen kuvio.

Lisääntyykö läpinäkyvyys, kun omistus on jatkossa – ainakin nimellisesti – suomalaisilla?

MAINOS

Kommentoi

Edelleenkää ei euroakaan mihinkään missä Jokerit tai sen ympärillä pörräävät bulvaanit touhuilevat - ei ainakaan ennen kuin rahoitus eli todellinen omistus on täysin selvillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko ihmetellä millaiset kauppakuviot Jokerien myyntiin ja ennenkaikkea ostoon oikein sisältyvät. On vaikea kuvitella joukkueesta kultakaivosta uudelle omistajalla, kun tiedetään, että muutaman viimeisen toinintavuoden aikana on tehty lähes 60 miljoonan euron tappiot ja niitä kattamaan on otettu lainat. Varsin nopeasti tulee mieleen, että julkisuudessa kaupasta esitetään yksi totuus ja kulisseissa on sovittu aivan jotakin muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo SM-liigassa menneinä vuosina miljoona tappioita joka kausi, onkohan Jokereissa alkanut alasajo ja haaveet takaisin kotoisen liigaan ja ns. uusi alku..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on varmastikkin tehty tarjouksia joista ei voi kieltäytyä. Jokerit on saanut tehtyä neljässä vuodessa n. 60 miljoonaa velkaa josta kertoo toinen lehti. Minua kiinnostaa, että kenelle tuo velka on muodostunut ja jos tuo velka on Venäjälle niin vakuudethan tiedetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappiollisen firman osakkeet eivät maksa juuri mitään, eivätkä kelpaa lainojen vakuudeksi. Omistaja omistaa, rahoittaja rahoittaa. Normaalissa yritysmaailmassa nämä ovat usein sama taho, urheiluseuroissa eivät niinkään. Siellä tappiot katetaan sponsorituloilla. KHL:ää seuraavat näkevät pelaajien pelihousujen takapuolesta kuka maksaa Jokerien viulut, se ei varmasti ole Jari Kurri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomi on ainoa niin sanottu länsimaa, missä on KHL-seura".
Suomi kuuluu Itä-Euroopan aikavyöhykkeeseen , kuului Neuvostoliitolle ystävällismielisiin maihin ( ohjaukseen). Suomettunut.
Ei siis voida puhua mitenkään länsi-maasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen minä ajatellut, että kuka maksaa seuraavien vuosien tappiot. Ei ainakaan Kurri, vaan jostain on saatava maksaja. Suomesta en usko sen löytyvän, koska suomalaisilla ei ole intressejä venäjän suunnalla mainostaa.. Ei valio ala oltermannia siellä mainostaan, kun on vientikiellossa koko tuote.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Kurria ei käytetä maskottina ja homma pyörii edelleen ruplilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...maskottina käytetään eikä ilmaisia lounaita ole. Harmillista että kurri ja selännekin tuohon kelkkaan lähtivät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka maksaa? Jos muita maksumiehiä ei löydy, niin1 suomalainen veronmaksaja on aina valmis maksamaan , hullumpiakin kohteita on kuitattu, kuten Kreikan velkoja , Afganistanin jälleenrakennuata, kehitysmaiden ympäristötutkimusta, kehitysavut, ,ym. Projekteja joihin annettu rahoitus kanavoituu valtaapitävien taskuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No milläs muulla kuin ruplilla. Pesukoneenahan tämä on toiminut koko ajan.
Samanlailla tulee toimimaan pesurina hanhikiven laitos, isommassa mittakaavassa vain. Naapurin luonnonvarojen tuotot kiertävät näiden kautta länsimarkkinoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
7
Yhdellä äänellä hävinnyt Markku Wilenius jatkaa Sitran hallituksessa – Hänestä tulee yksi kilpakumppaninsa Jyrki Kataisen esimiehistä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image