Jari Kurri kauppasi iso siivun Jokeri-omis­tuk­sis­taan ve­nä­läis­taus­tai­sel­le nik­ke­liyh­tiöl­le – ­toi­mi­tus­joh­ta­ja­kin vaihtui

Harry Harkimo myi Jokerien omistuksen Jari Kurrille, joka kauppasi nyt ison siivun omistuksestaan nikkeliyhtiölle. KUVA: Kimmo Penttinen
Jääkiekko 17.6.2019 17:20
STT

Nikkelijalostamo osti 40 prosenttia helsinkiläisen KHL-seuran osakkeista.

Jokerien puheenjohtaja, entinen NHL-tähti Jari Kurri on myynyt ison siivun Jokerit-osakkeistaan venäläistaustaiselle Norilsk Nickel Harjavalta -osakeyhtiölle. Yritys hankki kaupassa 40 prosenttia seuran osakkeista, ja Kurrin omistus supistui 60 prosenttiin.

Seura ilmoitti omistusjärjestelyistään maanantaina iltapäivällä.

–  Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä. Näiden positiivisten uutisten myötä aiomme kehittää yhteistyötä suomalaisten kumppaniemme kanssa ja tavoitteemme on myös etsiä uusia kotimaisia kumppaneita, jotka haluavat olla tukemassa Jokereiden kehitystä, Kurri kommentoi kauppaa Jokereiden nettisivuilla.

Lue myös: Jokereiden urheiluhullu rahoittaja Vladimir Potanin on luonut jät­tio­mai­suu­ten­sa nikkelillä ja läheisillä suhteilla maan johtoon

Jokerit solmi Norilsk Nickelion kanssa yhteistyösopimuksen vuoden 2018 alussa. Seura ilmoitti jo siinä vaiheessa, että yhtiöstä on tulossa yksi seuran pääkumppaneista.

Seura sai uuden toimitusjohtajan

Jokerit ilmoitti samalla, että se vaihtaa toimitusjohtajaa. Vuodesta 2014 Jokereissa työskennellyt Jukka Kohonen jättää tehtävän ja hänen tilalleen on nimetty Eveliina Mikkola. Mikkola on aiemmin toiminut Jokerien kotihallin Helsingin areenan kaupallisena johtajana.

Mikkola aloittaa tehtävässä välittömästi, ja hänestä tuli samalla ensimmäinen KHL-seurojen naistoimitusjohtaja.

–  Tavoitteemme on tuoda kannattajamme ja yhteistyökumppanimme entistä lähemmäs seuraa ja järjestelmällisenä johtajana Eveliina on oikea henkilö johtamaan toimintaamme, Kurri kommentoi valintaa.

Liikemies ja kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo toimi Jokerien taustalla vuodesta 1991 tähän kevääseen. Seura kertoi toukokuussa omistusjärjestelyistä, joissa seura siirtyi Harkimolta ja vähemmistöomistaja Arena Events Oy:ltä kokonaan Kurrin haltuun.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

"–  Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö haluaa lähteä tukemaan toimintaamme voimakkaasti tulevina vuosinamme KHL:ssä. "
No uutinen on vanha,ja yleisesti Kurrin on todettu valehdelleen , kyse kun ei ole suomalaisesta yhtiöstä , vaan venäläisestä. Yksikään suomalainen yhtiö ei ole niin tyhmä, että lähtisi kuittaamaan jonkun jääkiekkoseuran miljoonatsppioita, vaan kyse on Venäjän valtion imagon nosto yrityksestä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se rahan virtaamista, kun venäläisrahoitteinen seura tekee tappiota 50 miljoonaa vuodessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelottavaa. Kuka oikea "suomenpoika" tässä joukkueessa enää haluaa pelata? Toivottavasti ei kukaan ja toivottavasti silmät ei näe vaan euroja/ruplia.... 😂........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KHL on Putinin luomus. Putin halusi Venäjälle NHL:n vastineen, mutta perusongelma on raha, tai sen puute.

Venäjällä ei voi saada urheilubisnestä pyörimään samanlaisella kaupallisella periaatteella kuin NHL:ää pyöritetään. Niinpä KHL:n joukkueet on jyvitetty oligarkkien kesken heidän firmojensa sponsorirahoilla pyöritettäviksi. Pääsylippu-, mainos, televisiointi- ja fanituotteet muodostavat vain pienen siivun KHL-joukkueiden tuloista, toisin kuin NHL:ssä on.

Jokerit toimii myös samoilla periaatteilla. Taustalla toimivat ne oligarkkien firmat, jotka Putin on määrännyt tukemaan Jokereita. Jokerien tappiot on katettu firmojen antamilla pääomalainoilla, jotka muuttuvat omistukseksi (osakkeiksi) jos firma ei pysty lainaa takaisin maksamaan. Jari Kurrin osakkeet ovat siis todellisuudessa vain pieni osa Jokerien todellisesta omistuksesta. Ulospäin näkyvä omistus on vain tietoisesti luotua lumetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein hyvä, jääkiekko on hiipuva auringonlaskun bisnes , hyvä kun jollekkin kelpasi Jokereiden osakkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinköhän taas suuri ja mahtava soi hallissa kun vierailijajoukkue tekee maalin.

Ei käy kateeksi jokerifaneja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokerit omistaa todellisuudessa ne tahot, jotka ovat Jokereille antaneet kymmenien miljoonien arvosta pääomalainoja. Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin, niin pääomalaina muutetaan osakkeiksi, eli firman omistukseksi.

Kun Jokerit on ja pysyy tappiollisena yrityksenä, niin omistaminen ei todellakaan ole mitään herkkua! Jari Kurri ei todellisuudessa ole Jokerien aito osaomistaja, vaan pelkkä fasaadi, jonka takana omistuspeli käydään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä nyt näin maallikkoa vähän kummastuttaa kanssakommentoijien katkeruus ja närästys.
Eikös tämä ole ollut jo ihan tämän urhelulajin alkuajoista asti Suomessakin selvää , että
"Money talks ". Tää on rahamiesten puuhaa, niin pelaaminen, omistaminen kuin sponssaaminenkin.
Tämäkin episodi oli vain osoitus, että alkaa Suomipojilla rahat loppumaan sekä osoitus siitä,
että turha puhua jääkiekosta ja isänmaallisuudesta yhtäaikaa yhtään mitään.
Jos nyt jotain isänmaallista suomalaista raharytkyä kiinnostaa , niin ostakaa tuo Jokerit pois
nuilta kuleksimasta. Vai loppuko rahat?
Minun puolesta menköön vaikka Kärpätkin vaikka Ugandalaiselle sijoitusfirmalle.
Jambo! Heh heh heh heh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen firma jonka sponssoroi joukkuetta kuka omistaa itänaapurit omistaa..herää kysymys journalismin totuuden mukaisuudesta. Yleensäkin mitä suomalaisten omistuksessa on ei mitään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Olemme erittäin iloisia, että merkittävä suomalainen yhtiö" Hmm …. onko esim Lidl suomalainen yhtiö? Miten hotelliketju Scandia? Tai Lukoil alias Teboil??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä jokerit pelaa muutaman kotipelin myös jossakin Harjavallan lähihallissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mielenkiinnolla odottelen, jotta mitä suomen aina niin aktiivinen verottaja sanoo tästä, ja uskaltaako ylipäänsä ottaa kantaa ollenkaan putinin palloseuran ollessa kyseessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku taisi hyvin oivaltaa jo alussa, että Kurri on vain bulvaani Jokereiden omistuskuvioissa ja osui oikeaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nolottaa vähän Kurrin puolesta. Lähtee pilaamaan maineensa venäläisten oligarkkien sätkynukkena.

Vastenmielistä keplottelua pakotteiden kiertämiseksi. Toivottavasti narrit eivät koskaan palaa Liigaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

18:00
Oulun ainoa keltakoivu ja mänty, jonka käpyihin hiiret piiloutuivat – Jenni Miettunen tuntee Hupisaarten mielenkiintoiset puut Tilaajille
17:56
Superlupaus Laura Lahtinen kauhoi Suomen ennätyksen sivulajissaan
17:29
Limingantien tietyömaiden kohdalla liikenne on sujunut pääosin hyvin, mutta kaikki eivät ymmärrä kääntymiskieltoa Kempeleentielle
16:59
Pelastuslaitos hälytettiin Kemissä rakennuspalon sammutustehtäviin – paljastui liedellä käryäväksi ruoaksi
16:39
Niittokoneesta lentänyt kipinä sytytti maaston palamaan Siikalatvalla – alkusammutus auttoi palon rajaamisessa
16:15
Kahden kantasuomalaisen nuoren epäillään pahoinpidelleen kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta Kajaanissa
15:48
Poliisi kertoo lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: henkilöauto pysähtyi todennäköisesti matkustajien erimielisyyksien takia
110
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
61
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
56
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
32
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
31
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
16
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image