Ilves onnistui vihdoin voittamaan Kärpät - Kärp­pä­kas­vat­ti Arttu Ruotsalainen teki voittomaalin jatkoajan viimeisellä sekunnilla

Kärpät ja Ilves taistelivat tasaväkisesti. Ilves väänsi 1-2-voiton jatkoajalla.
Jääkiekko 11.1.2020 18:34 | Päivitetty 11.1.2020 21:52
Janne Onnela

Tampereen Ilves otti pitkästä aikaa voiton Kärpistä, kun tupsukorvat voittivat Kärpät Raksilassa Arttu Ruotsalaisen jatkoajan viimeisellä sekunnilla tekemällä läpiajomaalilla. Ottelu päättyi 1–2.

Kärppien ainoasta maalista vastasi Jesse Puljujärvi. 

1.erä

Retrohenkinen ottelu on alkanut Raksilassa. Kärpät luisteli 60-luvun pelipaidoissa jäälle. Ennen peliä jäällä esiteltiin vajaat parikymmentä 60- ja 70-luvun kärppäpelaajaa. 

Pelin ensimmäiset minuutit ovat olleet tunnustelua. Kärpät on kuitenkin ollut osapuolista aktiivisempi ja peli on pyörinyt hieman enemmän Ilveksen puolustuspäässä. 

Raksilan mediakuutiolla näytettiin Pekka Rinteen tekemä NHL-maali ja onniteltiin kärppätaustaista maalivahtia suorituksesta. Ilveksen pelaajista yksi koputteli kaukalon reunaa aplodien merkiksi. Hän oli kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen. 

Kärpät pääsi ylivoimalle ennen erän puoliväliä. Pienen pakkopelipyörityksen päätteeksi Jesse Puljujärvi tälläsi sydämensä kyllyydestä kotijoukkueen johtoon. 

Kärpät tekee avausmaalin 1-0 ylivoimalla. Maalintekijänä on Jesse Puljujärvi.

Ilves pääsi ylivoimalle heti perään Mikko Niemelän otettua pikkukakkosen. Tupsukorvien pakkopeli oli vaarallista ja Kärpät selvisi takaiskuitta osin onnella. Kiekko kävi kerran kärppämaalin sisätolpassa. 

Ilves sai pakkopelinsä jälkeenkin pidettyä paineen Kärppien päässä. Kotijoukkueen päästessä jälleen vieraiden päätyyn Kärpät pääsi myös ylivoimalle, kun Radek Koblizekia rikottiin. 

Ykkösketjun varaan rakennettu ykkösylivoima pyöri mallikkaasti, mutta ilman tulosta. Kakkosylivoimalla ei pyörinyt edes peli tuloksesta puhumattakaan.

Ilves tasoitti pelin erän viimeisellä minuutilla ex-kärppä Jasse Ikosen maalilla. Syöttöpisteen osumaan kirjasi Oulusta täksi kaudeksi Tampereelle siirtynyt Eetu Päkkilä.  

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. 

– Ei ihan paras erä meiltä. Työnteko korostuu tänään, kaukaloon palannut Pyörälä sanoi erätaukohaastattelussa. 

Ilves aloitti toisen erän vahvasti. Tuspukorvat ovat saaneet jo muutaman maukkaan maalipaikankin, mutta osumia ei ole vielä nähty. Kärpät on ollut erän alussa askeleen vieraita perässä. 

Ilves ja Kärpät taistelivat tasaväkisesti Raksilassa. KUVA: Jarmo Kontiainen

Toisessa erässä ei ole nähty vielä tilastomerkintöjä, eikä voimasuhteissakaan ole tapahtunut suuria muutoksia. Erä lähestyy jo hiljalleen puoliväliä. 

Raksilassa on paikalla 5750 katsojaa virallisen ilmoituksen mukaan. Raksilan katsomosta löytyy myös kaverukset Jussi Jokinen ja Janne Pesonen vierekkäisiltä paikoilta peliä seuraamassa. 

Kärpillä oli loistava maalipaikka ennen erän puoliväliä, mutta Ilves-pelaaja pääsi tuikkaamaan kiekon juuri pois, kun Koblizek makusteli jo maalia mielessään. 

Ilves sai hyvän mahdollisuuden hakea johtomaalia, kun vieraat pääsivät ylivoimalle Jasper Lindstenin otettua estämisjäähyn. Puntit tasoittuivat vajaan minuutin päästä, kun Rober Leino pysäytti Juho Lammikon laittomin keinoin. 

Ilves on heittänyt Kärpille aivan erilaisen haasteen kuin esimerkiksi SaiPa ja TPS viime peleissä. Eikä ensimmäistä kertaa vähään aikaan Raksilassa voittaja ole käytännössä selvillä pelin puoliväliin mennessä. 

Kärppien Juho Lammikko käy kentällä suhteellisen kuumana. Suu käy ja hetki sitten Lammikko hipaisi toista päätuomareistakin, josta raitapaita ei hirveästi innostunut. Lammikon pikkukakkonen ei ole varmasti kovin kaukana. 

Ottelun toinen erä oli maaliton, joten ratkaisu jäi päätöserään. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen: Patrik Rybar 14, Lukas Dostal 18. 

3.erä

Ottelun päätöserä on alkanut. 

Erätauolla kumpikaan joukkue ei ole keittänyt erityisen väkeviä käärmekeittoja, sillä voimasuhteisssa ei ole tapahtunut ensimmäisten minuuttien perusteella muutosta. Tasainen miekkailu jatkuu. Vauhtia on aavistuksen toista erää enemmän. 

Kärppien Miska Humaloja otti laidassa vastaan kovan taklauksen. Yleisö vihelteli jo tuomaristolle, kun tilanteesta ei tuomittu Ilvekselle rangaistusta. 

Kärppien nelosketjulla oli hetki sitten vahva vaihto, jossa ketjun jokainen hyökkääjä pääsi yrittämään hyvältä paikalta maalintekoa vuorollaan, mutta tulosta ei tullut. 

Ottelu pysyy sitkeästi tasalukemissa. Molemmat joukkueet käyvät vuoronperään yrittämässä maalintekoa, mutta osumia ei ole nähty. 

Ilves pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle Mikko Niemelän kampitusjäähyn ansiosta. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta. Kärpät pelasi jälleen vahvaa alivoimapeliä. 

Kärpät sai kiekon maaliin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Ilveksen maalivahti Dostalin toimesta maali oli kuitenkin siirtynyt pois paikaltaan ennen kuin kiekko toimitettiin Ilveksen maaliin. Pitkän torikokouksen ja videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin. 

Hetkeä myöhemmin Ilveksen johto-osuma oli lähellä, kun tupsukorvat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Kiekko pomppi kuitenkin Rybarin vartioiman maalin yli. 

Erän viimeinen minuutti on menossa. Raksilassa lähestytään jatkoaikaa. 

Kärpät pääsi lopussa ylivoimalle. Pakkopelin aikana Jakub Krejcik sai kiekon kerran tolppaan, mutta sen lähemmäs kotijoukkue ei voittomaalia varsinaisella peliajalla päässyt.  

Jatkoaika on alkanut. Kärpät pelaa ylivoimalla. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan tuonut tulosta. Ilves ratkaisi voiton Mikko Niemelän kiekonmenetyksen jälkeen, kun Arttu Ruotsalainen pääsi läpiajoon ja tuikkasi voittomaalin pelin viimeisellä sekunnilla. Näin Ilves otti ensimmäisen voittonsa Kärpistä pitkään aikaan lukemin 1-2. 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Jos riskejä saa ottaa, pitäisi edes vähän miettiä, milloin otetaan. Niemelän ja Jokisen taso on sukeltanut viime peleissä rajusti. Mamba, olihan tuossa taukoa harjoitella ylivoimaa. Maalit tulee vain, kun kiekko liikkuu yhdellä kosketuksella. Jos tuota työkseen tekee, ei se niin vaikeaa voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

parempi joukkue voitti nyt sitten jokinen ja pesonen voipi katsomossa retroilla.ihanaa ilves ihanaa kärpät pelattiin retrokioskille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävetkää Kärpät, kahdesta pelistä heittopusseja vastaan ei voittoja. Ilves on heittopussi vaikka onkin sarjassa kolmantena. Jokinen ja Pesonen voidaan vaihtaa oikeisiin pelimiehiin. Pesonen ei monessa pelissä ole kunnossa ole ollut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasatonivilla hyvä kommentti. Kun kärkijoukkueille häviää koko ajan, taso on mitattu. Ikävä kyllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitto oli otettavissa, mutta 1piste jäi käteen. Ilveskään ei esittänyt mitään kärkijoukkueen otteita, mutta nyt riitti helposti tällainen läpyttely.
Harmittaa nämä kärkijengeille kusemiset, joita tulee kokoajan.
Edelleen tukeva sarjajohto, mutta kyllä nyt voi olla todella huolestunut miten käy kun poffit alkaa.
*****
-Alisuorittajia liikaa
-Nuorista ei ole apuja
-Rybar ei vakuuta
-Ykkösketju yrittää, mutta tehot hukassa
-Joukkueen rakentaminen epäonnistunut

++ Byström ainoa valopilkku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipahan taas huippukiekkoilua.. Ja se fani nurkkauksen Hoi lotus.. Voe hyvää päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jippii jippii , ei saaneet tuomarit tällä kertaa huonompaa joukkuetta voittamaan vaikka kuinka yrittivät ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman ottelun perusteella olen kyllä paitsi ihmeissäni, myös huolissani Kärppien nykypelistä. Manner, mukavista ja empaattisesta puheista huolimatta, on menettämässä otettaan, jos se on sillä edes ollut ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menisitte yliopistoon kehittämään itseänne ja ihmiskuntaa. Vaikka edes pikkuisen priorisointia elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on koonnut metoohengessä joukkueen, jossa pyöritään kulmissa ja taklaaminen on kielletty. Tuomarilinja suosii kärppiä runkosrjassa, mutta tosimiesten peleissä ei yhdellä karvisella pärjää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mahtavan" tosiaan he he....mikähän joukkue otti oikein mahtavan voiton tepsi otti TAPPARALTA puhtaan kolmen pisteen voiton ja ilman tuomari apua.
Liigan ykkösjoukkue on silti OULUN KÄRPÄT. Niin kuin piste taulukko kertoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisen liigan kärjessä? Aika heikon liigan, jonka joukkueet ei pärjää ollenkaan "eurosarjassa" eikä tähtijunnut omissa mömmönkisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika erikoista että sama pelaaja sössii kaksi peliä putkee vastustajalle?
Kuka tekee tiliä Veikkauksen vedoissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On nuo pakit mäkelä ja m niemelä valtakunnan huonoimmat ja heleposti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meniköhän jokin pieleen kun Leskinen pelaa Helsingissä ja Ruotsalainen Tampereella? No, onhan meillä Jokinen ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

12:09
Hanna Poikela ja Riina Hosio tanssivat Katrillin Karanteenista – "Tämä on käänteinen räsypokka oikeastaan"
12:02
Kolumni: Korona lykkäsi pelättyjä pääsykokeita Kiinassa, missä ambulanssit päivystävät pyörtyilevien pyrkijöiden varalta
11:17
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
11:00
Kokosimme tietopaketin, jonka avulla koronakriisissä kamppaileva yrittäjä saa apua ja tukea liiketoimintaansa Kaupallinen yhteistyö
10:58
New Yorkissa 9/11-uhriluvut ohitettu – Trumpin Valkoinen talo palasi alkavan koronan kovakorvaisuudesta normikaaokseen Tilaajille
9:57
Suomessa nyt yhteensä 2487 koronavirustartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi kolmella – Oulussa nyt 72 tapausta
9:54
Kalevan kevätseuranta: Oulun ja Raahen välillä on havaittu tuhansia hanhia
32
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
27
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
17
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
14
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
8
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image