HIFK voitti Kärpät – Seitsemäs välierä Raksilassa lauantaina

HIFK:n ja Kärppien välierät venyivät seitsemänteen peliin. KUVA: Jukka Leinonen
Jääkiekko 12.4.2018 18:32 | Päivitetty 12.4.2018 21:32
Janne Onnela

HIFK voitti jatkoerässä Kärpät Teemu Erosen maalilla. Ottelu päättyi lukemiin 4–3.

Raksilassa pelataan lauantaina seitsemäs välierä. 

Kaleva.fi seurasi ottelua paikan päällä Helsingissä. Näin ottelu eteni:

1.erä

Helsingin jäähallissa on hyvä tunnelma ja katsomot täyttymässä viimeisiä paikkoja myöten pikku hiljaa. Kärpät luisteli jäälle pienen vihellyskonsertin saattelemana. Ennen ottelua kuultiin luonnollisesti myös Maamme-laulu. Pohjoinen ei kajahtanut luonnollisesti samalla voimakkuudella kuin Raksilassa. 

Ottelu on käynnissä.

Kärpät on aloittanut ottelun pirteästi. Kakkosketjulla oli heti vaarallinen paikka, mutta Kevin Lankinen torjui Saku Mäenalasen ohjauksen. 

Tämän jälkeen HIFK sai painetta ja hyvän ohjauksen myös Veini Vehviläisen maalille. Hetken punaisten paineen jälkeen Jari Sailio rikkoi ja komennettiin jäähylle. Kärpät kesti kuitenkin alivoiman hyvin. Sailio sai siipeensä välittömästi jäähyltä päästyään ja paine jatkui Kärppien päässä. Lopulta se tuotti tulosta ja HIFK siirtyi johtoon Markus Kankaanperän siniviivalämärillä. 

Lehdistökatsomon viereen tallusti hetki sitten muuten Juhamatti Aaltonen. Kumpaahan joukkuetta Aaltonen kannustaa?

Helsingissä on huomattavasti parempi tunnelma hallissa kuin Raksilassa. Punapaitaiset kannattajat laulavat ja kannustavat isolla joukolla jatkuvasti omiaan. Osansa siihen tekee tietysti sekin, että halli on suurempi ja väkeä enemmän. 

HIFK piti otteen itsellään maalinsa jälkeen ja lisää tuli hetken päästä. Kärppien puolustaessa Kristian Vesalainen horjahti hieman ja punapaita pääsi karkuun. Hetken päästä kiekko olikin jo Vehviläisen takana Jarkko Malisen toimesta. 

Jarkko Malinen iski isäntien toisen osuman.

Kärpät sai pitkästä aikaa paineta HIFK:n päätyyn Humalojan kentän toimesta. Nicklas Lasu petasi Juha Koivistolle hyvän paikan maalille, mutta Koivisto ei onnistunut. Heti perään Kärpät olikin kovassa mankelissa omassa päässä. 

Erää on jäljellä reilut viisi minuuttia. Kotijoukkue on hallinnut peliä ja tulee päälle todella kovaa. Kärpät vaikuttaa tällä hetkellä aika aseettomalta. Koko peliä HIFK tuskin jaksaa pitää samaa tempoa päällä. 

Kärpät sai hieman otetta erän lopulla, mutta tulostaululle se ei konkretisoitunut. Erätauolle poistuttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa. 

Kärppien ketjuista Mäenalasen ja Humalojan ketjut saivat ajoittain peliä käyntiin. Ykkösketju sen sijaan oli melko näkymätön. Maalivahtien torjunnat kirjattiin Lankinen 6, Vehviläinen 5. 

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Kärpät sai heti ensimmäisessä vaihdossa paineen kotijoukkueen päätyyn. Kärpät saikin kavennettua heti erän alussa Julius Junttilan maalilla. Syötön antoi Ville Leskinen. 

Kärppien maali hiljensi hallia merkittävästi. Myös etä-kärppien kannustus alkoi kuulumaan. 

Veini Vehviläinen nappasi juuri Kärppien kannalta elintärkeän torjunnan. Teemu Tallberg pääsi yrittämään aivan maalin edestä, mutta Vehviläisen hanskakäsi nappasi todellisen haamutorjunnan. 

Kärpät on ollut pelissä paremmin mukana toisessa erässä. Kärpät oli saada hieman onnekkaan maalin, mutta kiekko ei pomppinut perille. 

HIFK otti erässä aikalisän reilun viiden minuutin pelin jälkeen. HIFK teki maalin välittömästi aikalisän jälkeen. Maalintekijänä Juhani Tyrväinen. 

Nuori kärppäpuolustaja Teemu Kivihalme on saanut tänään pari kovaa taklausta. 

Erä lähestyy puoltaväliä. Kärppien parantunut peli-ilme ei näy taululla vielä. Lankinen on joutunut torjumaan erässä jo yhdeksän kertaa. Se on enemmän kuin ensimmäisessä erässä yhteensä. 

Kärpät pääsi erän puolivälin jälkeen ylivoimalle, kun Teemu Eronen otti pikkukakkosen kiinnipitämisestä. Pakkopeli ei alkanut hyvin, sillä Shaun Heshka menetti kiekon omassa päässä helpossa tilanteessa ja HIFK oli tehdä maalin. 

Se jatkui kuitenkin Kärppien kannalta paljon paremmin, Kärpät sai yrittää parikin kertaa Lankisen edestä varsin vapaasti. Lopulta Charles Bertrand teki pitkästä aikaa maalin ja laittoi kiekon verkkoon. Mäenalanen ja Ruohomaa kirjauttivat syöttöpisteet. Tehopiste oli Mäenalaselle illan toinen. 

Erää on jäljellä viitisen minuuttia ja peli pyörii tällä hetkellä pääasiassa helsinkiläisten puolustusalueella. Kärpät hakee tasoitusta erän loppuun. 

Kärpät oli lähellä maalintekoa, kun HIFK-puolustaja haparoi puolustussinisellä ja Kärpät nappasi kiekon. Laukaus kuulosti osuvan tolppaan. 

Erän lopulla tunteet olivat kiehua yli, kun ensin Jasse Ikonen taklasi punapaidan pahan näköisesti laidassa. Tämän jälkeen pelaajat hakivat kentällä enemmän toisiaan kuin kiekkoa. Erätauko pelasti isommilta kähinöiltä. 

Torjunnat kirjattiin toisessa erässä Lankinen peräti 17, Vehviläinen 6. 

3.erä

Otttelun kolmas erä on alkanut. Juhamatti Aaltoselle riitti muuten vajaa erä liigakiekkoa. Avauserän lopun jälkeen Aaltosta ei ole enää näkynyt. 

Kärpät on aloittanut kolmannen erän hyvin. Ykkösketju sai hetki sitten pitkän pyörityksen kotijoukkueen päätyyn, mutta aivan huippuvaarallista ykkösluokan maalipaikkaa ei syntynyt. Kakkosketju jatkoi painetta heti perään. 

Kotikannattajat vihelsivät taas lujaa ja korkealta, kun Humaloja tarkertui HIFK-pelaajaan Kärppien puolustusalueella. 

Pelissä mennään nyt mukavaa vauhtia päästä päähän. Ottelun kaikkia maaleja ei ole vielä varmasti nähty. 

Ykkäsketju loi taas vahvan paineen hyökkäyspäähän. Pitkä hyökkäys ei kuitenkaan päättynyt maaliin, vaikka pari paikka vitja löi. Paine purkautui lopulta Ruohomaan huonoon syöttöön. 

Hieman ennen erän puoliväliä Erik Thorell tuhri läpiajon. Tämän jälkeen Kärpät sai kovan pyörityksen HIFK:n päätyyn. Tilanne päättyi Junttilan rystynostoon, joka upposi ohi Lankisen. 

Vehviläisellä ei ole tilastoissa vielä kolmannessa erässä ensimmäistäkään torjuntaa. 

Jos Raksilan yleisöä on kehuttu/moitittu joskus huutojäähyjen aiheuttajaksi, niin täytyy todeta helsinkiläiskatsojien olevan tässäkin aivan omaa luokkaansa. Yleisö mylvii jokaisen pienen kontaktitilanteen jälkeen. 

Tunnelmaa täytyy kyllä kehua vielä. Mainoskatkolla HIFK:n videon aikana suurin osa hallista taputti seisaaltaan.

Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Eronen otti pikkukakkosen. Hyvästä yrityksestä huolimatta ylivoimamaalia ei syntynyt. 

Ylivoiman jälkeen HIFK sai ylivoimahyökkäyksen, mutta Vehviläinen pelasti hienosti patjallaan. 

Illan yleisömäärä on 8018 eli hallis on lähes loppuunmyyty. 

Mikael Ruohomaa tarjoili Bertrandille ratkaisija viittaa antamalla namupassin paraatipaikalle maalin eteen. Bertrandille ei kelvannut. 

Peliaikaa on jäljellä puolitoista minuuttia. Jatkoerä häämöttää. 

Varsinainen peliaika päättyi 3-3. Edessä on jatkoerä. Torjunnat kolmannessa erässä Lankinen 10, Vehviläinen 3. 

1. jatkoerä

Ensimmäinen jatkoerä on käynnissä. Eilen jatkoeräsankari oli Mikael Ruohomaa. Kuka on tänään?

Sankariksi oli nousta Jyri Junnila, jonka kuti oli lipua ohi Lankisen. Hetken päästä Vehviläinen ottikin jo toisessa päässä taas näyttävän hanskakäden torjunnan. Tilanteita tulee molempiin päihin. 

Jatkoerää on takana viitisen minuuttia. Peli aaltoilee päästä päähän ja jännitys on käsinkosketeltava. 

HIFK ratkaisee ottelun nimiinsä ajassa 65.51. Kärppien puolustus nukahtaa ja täysin vapaaksi maalille unohtunut Teemu Eronen tällää kiekon Vehviläisen selän taakse.

Jatkoerä ehti vanheta vain alle kuusi minuuttia, kunnes Teemu Eronen iski kiekon ohi Veini Vehviläisen.

Ottelu päättyy lukemiin 4–3. Raksilassa pelataan lauantaina seitsemäs välierä. 

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

Kommentit on kyllä olleet ja ovat täysin keskenkasvuisten tai sille asteelle lopullisesti jämähtäneiden. Sanotaan nyt kuitenkin taas Kärpät on parempi jääkiekkojoukkue tällä kaudella kuin HIFK. Tuurille ja tuomareille ei voi mitään. No näkeehän sen Suomen jääkiekon suunnan micke-max åsten ehdottomasti maajoukkueeseen. Tähän on tultu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko Tyrväisen tekemä kolmas maali tehty luistimella? Se näytti menevän luistimen kautta, oliko potkuliikettä?? Ei ilmeisesti kun hyväksyttiin vai oliko sittenkin potku?? Noh lauantaina on raksilassa lämmin sauna. Kärpät finaaliin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli semmonen onnenkantamoinen ja onnea Hifki kyllä tarvitsee jos aikoo voittaa Kärpät lauantaina Raksilan "hornankattilassa". Jospa se onni kääntyisi niin, että kotijoukkue menisi helposti finaaliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tämän vuotinen Kärpät samalla tasolla kuin mestaruusvuosinaan. Hifki ei ole kummoinen joukkue mutta niin vain niistää Kärppiä isän kädestä. Helpottaa kuitenkin se, että Tappara rutiinillaan taas niistää Hifkin hopealle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noilla laukausmäärillä olisi Kärppien pitänyt voittaa mennen tullen. Tehotonta on Kärppien ruletti, taitaa lauantaina alkaa loma. Tervetuloa tänne Ylläkselle hiihtämään, on muuten jääkiekkoa selvästi parempaa liikuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kärppien maalilla on koko ajan vapaita järkiä, jotka tekee maaleja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät on kentällä selvästi hallitseva ja parempi, laukauksiakin liki tuplasti hifkiin verrattuna. Kärpät sortuu kuitenkin heikkoon maalivahtipeliin. Valitettavasti näin on ja käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katsoitko peliä? ei voi kyllä noita maaleja laittaa mitenkään maalivahdin piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1 erä kärpiltä huono mutta 2seuraavaa ifk täysin purjeissa ja onnekkaita olivat kun sattui pomppimaan, jo edellinen peli näytti että ifk.lla ei liike riitä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän meni paitsi hifkin niin myös sm liigan ja Kärppien taloudenhoitajien toiveiden mukaan, lauantaina vielä täysi tupa Raksilaan ja TV lähetysten lisätilaukset Helsingissä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuo Kärppien puolustus luokatonta. Hakanpää ainut kunnon puolustaja. Heska varsinkin on täysin lapanen omissa. Hifkin kolmas ja neljäs maali karmeita mokauksia omassa päässä. Lähes aina puolustajilta miehet hukkuu kun ifk pääsee pyörittämään pitkää hyökkäystä. Kärppien hyökkääjät vain odottelee siniviivan tuntumassa että päästäisiin omaan vastahyökkäykseen. Tämä kevät päättyy satavarmasti pronssipeliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Maan länsiosassa etelätuuli on voimakasta yöllä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

94 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Jaa, näkyy koskevan tämä pienituloisten tajua jarruttava "ymmärtämättömyys" myös ihan professoritason ihmisiäkin (hyvätu... Lue lisää...
professorikin vääräs...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image