HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle

Kärpät ja HIFK kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella. KUVA: Teija Soini
Jääkiekko 7.12.2019 17:05 | Päivitetty 7.12.2019 19:36
Janne Onnela

Kärpät hävisi kolmannen kerran tällä kaudella Helsingin IFK:lle, jonka riveissä debytoinut ex-kärppä Ville Leskinen sai kotiyleisöltä jäätävän vastaanoton. HIFK:n Jere Sallinen ja Teemu Turunen merkkauttivat molemmat neljä tehopistettä Kärppiä vastaan. 

Peli ratkesi lopullisesti kärppävahti Patrik Rybarin kolmannen erän ulosajoon. Nuori Joel Blomqvist sai pelata ensimmäiset liigaminuuttinsa pahassa paikassa. Kärppien ainoan maalin viimeisteli Otto Karvinen. 

1.erä

Ottelu on alkanut. Ville Leskinen kuului HIFK:n avauskenttään. Kun Leskisen nimi kuulutettiin hallissa yleisö vihelsi rajusti. Kun peli alkoi oululaisjoukkueen faniryhmä lauloi vajaan minuutin "olet luopio, Ville Leskinen". 

Mika Pyörälä on pudonnut pelistä, eikä ykkösketjun laitahyökkääjää näy vaihtopenkilläkään. Tästä johtuen ketjut elävät vahvasti, kun ykkösketjun toinen laita kiertää vaihdosta toiseen.

Toistaiseksi maaliton avauserä lähestyy jo puoliväliä. HIFK:lla on ollut toistaiseksi erän paras maalipaikka, mutta Rybar selvitti tilanteen. Muuten peli on alkanut varsin tunnustelevissa merkeissä.  

HIFK oli monta minuuttia vahvasti pelin päällä, mutta Kärpät sai yhden hyvän hyökkäyksen seurauksena hankittua ylivoiman. Oululaisilla on oiva tilaisuus tehdä johtomaali ottelussa. 

Pakkopeli pyöri puolitoista minuuttia mallikkaasti, mutta lopulta kiekko lipsahti ulos alueelta helposti Julius Junttilan mailan alta. Jakub Krejcikillä oli ylivoiman aikana jo tyhjä maali edessään, mutta Krejcik löi ohi kiekosta. 

Leskinen pääsi hetki sitten läpiajoon, mutta tolppa pelasti Kärpät. 

Peli on pyörinyt viime minuuttien aikana helsinkiläisten puolustusalueella. Radek Koblizek petasi isännille loistavan maalipaikan riistonsa jälkeen, mutta maalia ei lopulta syntynyt. 

Teemu Tallbergillä oli loistotontti viedä vieraat johtoon, mutta Rybar on pitänyt Kärppiä pystyssä vaikeilla hetkillä. Puolustuksessa Jimi Jalosella ensimmäinen erä on ollut haasteellinen. 

Kärpät joutui viimeisellä minuutilla alivoimalle, kun Juho Lammikko otti pikkukakkosen poikittaisesta mailasta. Kärppien vaihtoaitiossa Mikko Manner vaikutti käyvän varsin kuumana jäähyn jälkeen tuomariston suuntaan. 

Ylivoima ei ehtinyt kauan vanhentua, kun HIFK iski illan toisen maalinsa. Maalintekijänä Jere Sallinen.Vieraat saavat pelata vielä reilun minuutin ylivoimalla Humalojan jäähyn takia.  

HIFK siirtyi ylivoimalla nopeasti johtoon. Teemu Turusen vedon ohjasi maaliin Otto Paajanen.

HIFK vei avauserän Paajasen maalilla. Patrik Rybarille kirjattiin neljä torjuntaa, Atte Engrenille yhdeksän.  

2.erä

Ottelun toinen erä on käynnissä. Jesse Puljujärvi kehui erätaukohaastattelussa Kärppien avauserää. 

– Pyritään ampumaan paljon ja olemaan maalipaikoissa hanakampia, Puljujärvi ohjeisti joukkuettaan. 

Mainittakoon vielä, että Mika Pyörälä ei tullut myöskään toiseen erään, joten konkaripelaajan ottelu on mitä luultavammin ohi toistaiseksi tuntemattomasta syystä. 

Kärpät pääsi ylivoimalle reilin minuun pelin jälkeen, kun Iikka Kangasniemi sai kahden minuutin rangaistuksen. Kärppien ykkösylivoima toimi hyvin. Puljujärvellä ja Lammikolla oli hyvät maalipaikat, mutta tällä kertaa HIFK selvisi kuin koira veräjästä. 

Leskinen saa yleisön lisäksi pikkumuistutuksia myös kärppäpelaajilta. Hetki sitten Otto Karvinen tinttasi Leskistä hanskalla päähän vaihtoaitioiden edessä. 

Jari Sailio kävi vaihdattamassa luistimiinsa uudet terät. Jos Sailio näyttää seuraavissa vaihdoissa erityisen kevytjalkaiselta, tiedämme mistä on kyse. 

HIFK pääsi ylivoimalle Joona Huttulan pikkukakkosen seurauksena. Kärppien tuska kasvoi vain puolta minuuttia myöhemmin, kun Miska Humaloja pysäytti Ville Leskisen tuomariston mielestä sääntöjen vastaisin ottein. 

Kärpät kuitenkin selvitti yhden miehen alivoiman ja peli jatkuu tasaviisikoin. 

Yleisö hereilee tuomariston ansiosta. Jari Sailio vedettiin kumoon, eikä HIFK saanut jäähy. Yleisö reagoi rajusti. 

Kapteeni Jussi Jokinen hankki Kärpille ylivoiman. Jo hetken aikaa on ollut selvää, että seuraava jäähy vihelletään punapaidoille. Kärpät ei kuitenkaan saanut maalia ylivoimalla. 

Raksilan mediakuutiolla vilautettiin viiden nopeimman pelaajan nimet ja huippunopeudet. Listalla oli viisi kärppää, mutta kärjessä yksi punapaita. Leskinen on viilettänyt parhaimmillaan 36,8 km/h. Kyseessä oli luistelukilpailu irtokiekkoon Ludwig Byströmin kanssa. 

Kärpät sai kavennuksen minuutti ennen toisen erän loppua. Pitkän videotarkistuksen jälkeen kotijoukkueen ensimmäinen maali myös hyväksyttiin, vaikka videolta maali vaikutti siirtyneen paikaltaan ennen kuin kiekko oli maalissa. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen protestoi tuomariston päätöstä raivokkaasti. 

Maali merkittiin Otto Karvisen nimiin. 

Raksilassa on pelattu kaksi erää. Kärpät lähtee päätöserään maalin takaa-ajoasemasta. 

3.erä

Päätöserä on käynnissä. Jussi Jokinen kommentoi oululaisten tasoitusmaalia sanomalla sen olleen hänen mielestään selvä maali. 

Illan ottelua seuraa 6020 katsojaa. Halli ei ole siis loppuunmyyty. 

Päätöserä on ollut melko tasainen. Kaukalossa tuntuu olevan paljon enemmän vauhtia ja yritystä kuin järkeä ja malttia. A-luokan maalipaikkoja ei ole kuitenkaan kovin paljon ollut. 

HIFK pääsi hieman ennen erän puoliväliä ylivoimalle Julius Junttilan saatua kahden minuutin rangaistuksen. Kärpät selvitti alivoiman kuitenkin suhteellisen helposti. 

Isännillä on nyt kymmenen minuuttia aikaa taikoa tasoitus. 

Peliaikaa on jäljellä reilut seitsemän minuuttia. Kärpillä on päätöserässä vaikeuksia päästä aivan HIFK-maalin edustalle kiekollisena. Kaikki laukaukset tulevat liian kaukaa ja ilman maskia. 

Kärppien takaa-ajoa vaikeuttaa Karviselle vihelletty pikkukakkonen. HIFK sai ylivoimalla maalin. Maalin jälkeen tuomaristo näki kärppävahti Rybarin lyövän kilvellä HIFK-pelaajaa päähän. Rybar lensi suihkuun. Maalille luisteli Joel Blomqvist, joka sai ensimmäiset minuuttinsa liigassa. 

Kärppien voittotaistelu tyssäsi käytännössä Rybarin ulosajoon. Kärpät joutui pelaamaan loppupelin alivoimalla. 

HIFK iski ylivoimalla neljännen maalin ja samalla yleisö lähti valumaan sankoin joukoin ulos katsomosta. 

Lisäosumia ei nähty ja näin voittolukemat kirjattiin HIFK:lle 1-4. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (118)

Tämän nähneenä eipä uskoisi että Kärpät johtaa sarjaa, nähtäväksi jää kuinka kauan. Ihmettelyä herätti miksi valmentajat eivät ottaneet edes aikalisää pelin aikana....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi miettiä kärppiä ja myös liigan tasoakin. Tässä Perämeren rannoilla on kärppiä kovempia, parempaa kiekkoa pelaavia joukkueita mm Luulaja ja Skellefteå.

Käykää katsomassa kun niiden kotiareenat ovat lähempänä kuin Liigan muuta juottolat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"pilkkalaulut" ovat tarpeettomia vaikkakin makeita fiilistellä tavallanhan oman urheiluseuran joukkueen kannattaminen on eräänlainen "uskonto" myös. Mutta kysymyshän on liigatasolla jääkiekkoilijan työstä. Sen logon alla pelaajat pelaa mistä on löytynyt palkanmaksaja eli se "sopimus".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalivahdin koskemattomuutta ei kunnioitettu tälläkään kertaa, eikä tällä kaudella SM liigassa välitetä, vaikka taklaa maalivahdin päähän. Annunen liigan paras Kärppien maalivahti ei pelaa, telottiin, nyt Rydarin päälle ajeltiin ja viimeinen makaili jo päällä, joten tuskin kukaan muukaan olisi jättänyt hanskaa heiluttamatta, ja kääntänyt poskea.
HIFK pelaaja vain naureskeli tyytyväisenä, kun hermostutti maalivahdin, päällä maattuaan, saivat lisäksi kiekon maaliin ylivoimalla. Kärppillä oli hieman ennen mahdollisuus purkaa kiekko alueelta, mutta HIFK pelaaja koukki ettei yltänyt ihan tarpeeksi, muuten 3-1 maali olisi jäänyt syntymättä.
HIFK sukeltaa liikaa ja oli tuonut kotituomarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki tämä totta ja lopuksi kuitenkin Leskisen syy jos Kärpät ei voita mestaruutta🥴

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälaisten keltamustien kilolasien takaa katoit? Se on Kärppä pelaaja, joka pukkaa hyökkäävän pelaajan Rybbarin päälle.

Huono merkkihän tuo on ratkaisu pelejä aatellen, että hermot ei pidä kun tulee painetta omaan päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä käppyrät kannattajat syyllisen muista aina löytää vaikka itse käppyrät pelaa ihan sikaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä se oli kärppäpelaaja mikä taklasi hifkin pelaajan rybarin päälle.ei keksitä satuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkytaklaukset yms kaukaloväkivalta kuuluu asiaan .

Muuten saattaisi katsojamäärät ja kaljan myynti laskea 😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et Jussin arvoa Kärpille ymmärrä, et ymmärrä lajista tai joukkuelajeista yhtään mitään. Kauheaa haloo yhdestä tappiosta. Niitä tulee väkisin muutamia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (118)

Uutisvirta

9:50
Hurjasti pulputtava riekko tuli jopa liian lähelle kameraa Kuusamossa – "Se kävi välillä iskemässä nokalla mustiin kenkiini"
9:36
Asevelvollisuuden kehittämistä työstävä komitea pystyyn lähiaikoina – aikaa puolitoista vuotta pohtia naisten osallistumista maanpuolustukseen
9:05
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
8:49
Lapissa uusi koronavirusepäily, yksi kiinalainen turisti tuotu hoitoon – sairaalalla on valmis toimintasuunnitelma, jos virus vahvistuu koronaksi
8:35
Uintilegenda Michael Phelps on olympia-altaiden herra, mutta Tokiossa totutellaan uuden uintikuninkaan aikakauteen – ”Hän ei ole niin ylivoimainen kuin Phelps” Tilaajille
7:30
Seuratyö ja Haukiputaan Heitto ovat 50 vuotta täyttäneelle Jukka Ukkolalle sydämen asioita – "HaHe:lla on valtava merkitys Haukiputaalle ja haukiputaalaisuudelle" Tilaajille
7:19
Suomalaiset harrastajat ja avaruustutkijat löysivät uuden revontulimuodon - uutta ilmiötä kutsutaan "dyyneiksi"
40
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
9
Hyyde hiljensi hetkeksi Hupisaarten purot Oulussa – vahingot taimenille selviävät vasta kesällä
8
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
7
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
6
Pienet koulut ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan vuosia Lukijalta
4
Oikeusasiamiehen linjaus näkyy Rukalla ja Syötteellä – koulut ovat jopa peruneet liikuntapäiviä Tilaajille
4
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image