Apuja ei tullut Rans­kas­ta­kaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pu­do­tus­pe­leis­tä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa an­sain­neet­kaan”

Kärppien voitto Skellefteåta vastaan pelatussa ottelussa tiistaina ei riittänyt jatkopaikkaan Mestarien liigassa. KUVA: Pekka Peura
Jääkiekko 15.10.2019 23:07
Janne Onnela

Kärppien taival jääkiekon Mestarien liigassa päättyi tiistaina. Oululaiset olisivat tarvinneet puhtaan kolmen pisteen voiton Skellefteå AIK:sta, mutta Kärppien monella tapaa positiivinen ilta kääntyi mollivoittoiseksi varsinaisen peliajan viimeisen puolen minuutin aikana.

Siihen saakka Kärpät oli voitossa ja pudotuspelipaikassa vahvasti kiinni. Skellefteån Linus Lindström iski karvaan 4–4-tasoituksen vain 27 sekuntia ennen loppusummeria.

– Teimme tänään kaiken oikein paitsi sen, ettemme saaneet kiekkoa lopussa siniviivan paremmalle puolelle, Kärppien Mestarien liigan paras pistemies Michal Kristof kiteytti kamppailun.

Tulos tiesi sitä, että Kärppien jatkopaikan kohtalo jäi ranskalaisen Grenoblen käsiin. Tiistai-illan tuloksellakin Kärpät olisi päässyt jatkoon, jos ranskalaisjoukkue olisi onnistunut nipistämään pisteen Kari Jalosen valmentamalta SC Berniltä. Siinä hallitseva Ranskan mestari ei onnistunut.

– Totta kai me se peli tuolla kopissa seurataan loppuun, mutta siellä Kojon (Kari Jalonen) ammattijoukkue tietää tämän tuloksen ja vetävät tylyn päätöserän pitäen Grenoblen maalipaikoilta pois, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ennusti ja osui oikeaan.

– Eikä tässä kannata armoa muualta hakeakaan. Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan, Manner murehti.

Esityksessä paljon positiivista

Karvaasta pettymyksestä huolimatta Kärpät pelasi varsin hyvän pelin tärkeässä paikassa. Oululaiset karkasivat jo avauserässä johtoon kahdella ylivoimaosumalla. Niitä ei ole Kärppien toimesta tällä kaudella paljon nähty, joten osumat maistuivat yleisölle.

Maaleista ensimmäisen viimeisteli slovakkisentteri Michal Kristof. Toisen, hieman erikoisemman osuman teki Jakub Krejcik.

Jälkimmäinen maali piti tarkistaa videolta, sillä maalissa makasivat niin Skellefteån maalivahti Gustaf Lindvall kuin kärppähyökkääjä Aku Rätykin. Osuma kuitenkin hyväksyttiin, koska Räty työnnettiin maaliin ruotsalaisen poikittaisella mailalla.

– Meidän ylivoimamme oli tänään loistavaa. Kaksi tehtiin ja kolmaskin roikkui ilmassa. Sillä olisimme naulanneet tämän pelin, Manner uskoi.

Se kolmas olisi todellakin naulannut pelin Kärpille. Kärpät pääsi kolmannessa erässä pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa Albin Sundsvikin otettua 2+2 minuutin rangaistuksen taklattuaan Jari Sailiota selästä.

Kärppien pitkä ylivoima oli kuitenkin heikkoa, sillä lähimpänä maalintekoa oli vierasjoukkue, joka pääsi kokeilemaan sitä jopa rangaistuslaukauksesta. Kärppämaalilla pelannut Justus Annunen veti kuitenkin pidemmän korren.

Kärppien suurin onnistuja Skellefteå-ottelussa oli jälleen joukkueen ykkösketju, joka sai kerta toisensa jälkeen paineen vastustajan puolustusalueelle. Juho Lammikon, Jesse Puljujärven ja Mika Pyörälän viisikko tuntui tekevän kaukalossa välillä mitä tahtoi.

– Olen ylpeä koko joukkueesta. On kova suoritus tehdä neljä maalia tuollaista joukkuetta vastaan ja tuntuukin, että näistä kahdesta pelistä olisimme ansainneet enemmän, päävalmentaja päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Taktinen paha virhe Mannerilta pelin ratkaisuhetkillä. Aikalisä jäi ottamatta pelin kriittisimmillä hetkillä Skellefteån pelatessa kuudella. Parhaat, kuumimmat pelaajat katsoivat aitiosta kun vastustaja "leikki" kärppiä vastaan. Miten voi olla mahdollista, että esim. Jokinen kuukauden pelaamattomuuden vuoksi voi olla kentällä, kun ratkaistaan CHL -pelien jatkosta. Ylivoimaiset ykköspelaajat Lammikko ja Puljujärvi seuraavat aitiosta. Manner antoi pelin valua sormiensa läpi, pitkä miinus taktisesta osaamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä viisaus Mannerilla oli peluuttaa ruotsalaisten 2+2 jäähyn aikana 4-3 johdossa yhtä puolustajaa ylivoimassa.
Vastustaja sai kaksi kertaa vastahyökkäyksen joista toisesta tuli ruotsalaisille rankkari, jos tästä olisi tullut maali olisi siinä ollut Mannerilla selittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tappara voittaa mestaruuden 💪😃

Keväällä nostellaan Kanada maljaa Tampereella 💪😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En nyt oikein ymmärrä, miten Bern meni sarjataulukossa Kärppien edelle. Pisteet olivat tasan, keskinäiset pelit menivät tasan ja keskinäisten pelien maaliero oli tasan. Kärpillä parempi parempi maaliero kuin Bernillä. Voisiko joku selittää, miksi Bern meni jatkoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetten itse samaa. Olisiko ollut keskinäisten ottelujen vierasmaalit joita Bernillä oli yksi enemmän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät voittaa jatkoajalla ja Bern saa kolme pistettä

Tässä tilanteessa täytyy tarkistella sääntökirjaa tarkemmin. Bern, Kärpät sekä Skellefteå olisivat tasapisteissä, joten silloin täytyy katsoa keskinäisiä tuloksia. Skellefteå on kerännyt keskinäisistä otteluista eniten pisteitä, eli kahdeksan, ja olisi kolmikon ykkönen. Kärpät ja Bern olisivat tasoissa viidessä pisteessä. Seuraavaksi tarkistetaan Kärppien ja Bernin välisten otteluiden maaliero, sekin on tasan 4-4.

Kärpät ja Bern pelasivat syyskuun alussa Oulussa, jolloin sveitsiläiset voittivat jatkoilla 2-3. Viikko siitä Kärpät vei Sveitsissä kaksi pistettä maalein 1-2. Bernillä on etu, sillä tilanteessa lasketaan voitetun pelin maalimäärä. Näin ollen Bern jatkaisi ja Kärppien tie CHL:ssä päättyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mopolla mahottomia!
Kuuluisalla "Punakoneellakin" oli sapattivuosia.
Hyvin se meni kuiteski ... niinku...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungilta lisää veronmaksajien rahaa, voitas kuitenkin pärjätä siinä suljetussa kotimaisessa hupisarjassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli luokattomia rangastus laukaus yrityksiä,ei tarvi olla kummonen laukaisija että osuu niihin molarin patjoihin! Jokiselta hieno maali,miksei laukonut enempää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä Mannerin "Kaikilla on hyvä olla" tyylisellä valmentamisella on saavutettu se mikä sillä voidaan saavuttaa. Toivottavasti kärppätoimistolla ymmärretään se ja tehdään tarvittavat muutokset nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuuden nimessä on mainittava, että ruotsista meni jatkoon kaikki viisi joukkuetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tiesin että kärpät ei päässyt jatkoon koska kärpät ei kuulu euroopan huippuseuroihin.viellä tuomaritki koittivat auttaa kun antoivat 2+2 jäähyn skelleftenille ilman syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät pärjää kyllä mutta Turun Vitsi on hävinny jo 6 (KUUSI) kertaa putkeen!!!!!😂😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo täällä on itku ja ruikutus menossa. Kärpät pelasi nyt niin hyvin kuin osaavat, mutta toiset olivat tällä kertaa parempia. Vai luulitteko ettei Euroopassa ole joukkueita, joissa osataan pelata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun ei pysy kiekot lavassa ja kukkaan ei ossaa syottaa. la tappara matsi aivan hirviaa shaibaa, tuolla porukalla ei olla kevvaalla ees 4 parhaan joukossa. pulju vois menna takasi tornioon harjotteleen, ku ei ees liigassa parjaa. joukkue kasattu pain petajaa ja ainoat jotka vahan erottuu massasta on junnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

7:45
Kempeleen Kirin Valtteri Kleemolan elämä jatkuu normaalisti viime kesänä saadusta aivoinfarktista toipumisen jälkeen – "Hieno tunne, kun ensimmäisen kerran sai taas hien pintaan ja pääsi saunomaan" Tilaajille
7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
7:00
Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle Tilaajille
6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
33
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
14
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
5
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
2
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image