Am­mat­ti­ve­don­lyö­jä tekee jopa 15-tuntista työpäivää

Jääkiekko 13.5.2012 13:17 | Päivitetty 13.5.2012 13:21
STT

Helsinki Tämän sanominen ääneen on vaarallista: jääkiekon MM-turnaus on osaavalle vedonlyöjälle kultakaivos.

Vaarallista siksi, että väite saa touhun kuulostamaan helpolta. Raumalainen ammattivedonlyöjä Juha Koivula on tehnyt päiväkausien pohjatyön ennen kisojen alkamista ja turnauksen aikana noin 15-tuntista työpäivää.

– Pelien katsomiseen menee päivässä 8–10 tuntia, sen päälle analysointia ja muuta tietojen kaivelua keskimäärin 6 tuntia. Pelien katsominenkaan ei ole lepoaikaa, koska havainnoinnin ohella kannattaa lyödä live-vetoja, hän kertoo.

Koivula tietää, missä asioissa Ranska on Kazakstania vahvempi ja millä todennäköisyydellä Venäjä voittaa Italian yli neljällä maalilla.

Ammattimainen vedonlyönti on nimenomaan todennäköisyyksien laskemista ja sopivan kohteen haravoimista sadoista vaihtoehdoista. Koivula on itsekin työskennellyt kertoimenlaskijana eräälle peliyhtiölle.

– Kaikista vedonlyöjistä ehkä alle viisi prosenttia tekee voittoa, hän arvaa.

Kisojen edetessä asetelmat selkenevät ja yllätykset vähenevät, mutta kaivoksessa riittää yhä louhittavaa.

– Alkulohkojen viimeisissä peleissä kannattaa pohtia kunkin joukkueen motivaatiota, Juha Koivula vinkkaa.

Lisäksi ottelunaikaisissa vedoissa on parhaimmillaan tarjolla jopa suurempaa etua kuin etukäteisvedoissa, hän lisää. Nopeasti vaihtuvissa tilanteissa voi syntyä virhearvioita.

– Esimerkiksi Veikkaus tarjosi Tanska–Ruotsi-ottelussa Tanskan tekemälle maalille ottelun toisessa erässä kertoimen 4,50, kun vastaava kerroin kansainvälisessä peliyhtiössä oli vain 2,40.

Näitä siis sattuu Veikkauksellekin, mutta kokonaisuutena MM-turnaus on kultakaivos myös heille. Viime kevään tavoin kisojen pelivaihto paukkuu kirkkaasti yli 10 miljoonan euron.

Toisin kuin useimmilla peliyhtiöillä, Veikkauksella ei ole panoskattoja edes suurpelureille muuten kuin live-vedoissa. Sekin kertoo voitollisen vedonlyönnin vaikeudesta.

Suomen tunnetuimman ammattivedonlyöjän Jorma Vuoksenmaan rakkain MM-kisamuisto juontuu Tshekkoslovakian-kisoihin 1992. Hän todisti paikan päällä, kun Ruotsia lytättiin surutta alkusarjan perusteella, vaikka ainoa tökkinyt asia oli maalinteko. Tre Kronorin välierävoitto ja mestaruus toivat hänelle jättitilin.

Ajat eivät ole ratkaisevasti muuttuneet. Arvoturnaukset ovat tuottoisia muutenkin kuin jääkiekossa.

– Nyt informaatiota on enemmän saatavilla ja pureksittuna, mutta tunnekiihko, jolla havaintoihin suhtaudutaan, on säilynyt entisellään ja jopa voimistunut, vihjepalveluyrittäjä Vuoksenmaa näkee.

Vuoksenmaa kutsuu tyypillistä ylireagointia ”noitavainoksi”; sellaisesta Jukka Jalonenkin selvisi viime keväänä mestariksi.

Hyvät turnausjoukkueet lämpenevät usein hitaasti eivätkä ole välttämättä nimekkäimpiä sakkeja.

– Yksi idoleistani, Latvian entinen valmentaja Olegs Znaroks on oikeasti hyvä valmentaja, vaikka näyttää ihan puliukolta, Vuoksenmaa poimii.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Wihje: USA - Sveitsi tänään. USAn vähintään kahden maalin voitosta lähemmäs 2,00 kertoimia maailmalta. Vähintään 55 kertaa sadasta veto kotiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
13
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
3
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
3
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
2
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
1
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image