Ame­ri­kan­suo­ma­lai­nen Teemu Kivihalme on ai­nut­laa­tui­nen pelaaja Leijonissa: "Ehkä nyt olisi jo oikeasti aika opetella suomen kielikin"

Teemu Kivihalme kokee, että maajoukkueeseen valinta on palkinto hyvin tehdystä työstä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Jääkiekko 29.10.2018 21:01
Janne Onnela

Maanantaina julkistettu Karjala-turnauksen leijonaryhmä sisälsi monen silmissä yhden yllätysnimen. Toista kauttaan Kärpissä pelaava Suomen ja Yhdysvaltojen kansalaisuuden omaava Teemu Kivihalme pukee leijonapaidan päälleen Helsingissä 8.–11. marraskuuta pelattavassa turnauksessa.

Kivihalme on ainutlaatuinen pelaaja Suomen jääkiekkomaajoukkueessa, sillä Yhdysvalloissa ikänsä asunut puolustaja ei puhu suomea.

– Eiköhän maajoukkueessakin pärjää englannilla aivan kuten Kärpissäkin, mutta ehkä nyt olisi jo oikeasti aika opetella suomen kielikin, Kivihalme hymyilee.

Nousujohteinen syksy poiki maajoukkuekutsun

Vahvasti nousujohteiset otteet poikivat Kivihalmeelle kutsun ensimmäisiin miesten maajoukkuepeleihin. Kärppäpuolustajista toiseksi eniten peliaikaa alkukauden aikana kellottanut Kivihalme on tehnyt 17 liigaottelussa tehopisteet 2+4. Tehotilastossa amerikansuomalainen keikkuu Kärpissä kärkipäässä.

– Olen suhteellisen tyytyväinen viime aikojen peliesityksiini. Tämä on palkinto tehdystä työstä, ja osoitus siitä, että olen oikealla tiellä.

Maajoukkuevalinnastaan puolustaja kuuli sunnuntaina general manager Jere Lehtiseltä. Ensimmäisten joukossa uutisen sai kuulla myös puolustajan Oulussa parhaillaan vierailulla oleva isä Janne Kivihalme.

– Ensimmäinen peli Helsingissä Suomen paidassa tulee olemaan minulle erityinen hetki, Kivihalme tunnelmoi pohjoisamerikkalaiseen tyyliin.

Edustanut myös Yhdysvaltoja

Kivihalme on monellakin tapaa poikkeuksellinen pelaaja Leijonissa. Puolustaja on pelannut tällä vuosikymmenellä vajaat kymmenen peliä myös Yhdysvaltojen nuorten maajoukkueissa.

Viime vuosien aikana siltä suunnalta ei ole otettu Kivihalmeeseen mitään yhteyttä. Kärppäpuolustajaa se ei haittaa, sillä ainoastaan Suomen maajoukkue kiinnostaa.

Leijonavaakunakaan ei ole täysin uusi juttu Kivihalmeen pelipaidassa. Kaudelta 2011–2012 puolustajan tilastoista löytyy yksi pelattu ottelu Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Muistan pelistä vain sen, että se pelattiin Vierumäellä ja vastassa oli Venäjä.

Pelillisesti Kivihalme sanoo odottavansa ensimmäisistä maajoukkuepeleistään vauhdikasta ja laadukasta kansainvälistä jääkiekkoa sekä hyvää tunnelmaa. Debytanttina puolustaja aikoo pitäytyä Kärpistä tutuissa perusasioissa.

– Omalla pelilläni olen tämän kutsunkin saanut, joten sillä linjalla jatketaan, Kivihalme päättää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt on pakko hieman ihmetellä, kuinka Kivihalme voi edustaa Suomen maajoukkueessa, kun on jo aiemmin edustanut Yhdysvaltoja? Eikös esim. Boumedienne aikoinaan ollut esteellinen edustamaan Suomea, koska oli joskus nuorempana pukenut Ruotsin maajoukkupaidan päälleen? Valaiskaa hieman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harjoitusotteluissa saa edustaa, arvokisoissa ei. Näin ainakin oli Boumediennen kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivihalme on loistava pelaaja.Teemulla on loistava kiekon käsittely- ja luistelutaito. Kivihalme uskaltaa nousta ja ratkaista oikeilla hetkillä. Pelirohkeus on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Teemu !
Esityksesi Kärppä-paidassa on se syy miksi sinut halutaan nähdä myös Leijona-paidassa. Onnea tuleviin peleihin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teemu on nopea, taitava, älykäs ja kova hyvä tarkka laukaisu.
Onneksi pääsee maajoukkueeseen jossa pelityyli erilainen kuin SM liigassa. Maajoukkueessa pelataan nopeaa taitokiekkoa ja taklataan puhtaasti ja kovaa.
Valitettavasti SM liigan miekkailu ja poikittaista selkään antaa huonon kuvan jääkiekosta Euroopassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla A-maaotteluista kuitenkaan kyse? A-maajoukkuemiehet tahkoaa änäriä kovalla palkalla. Joka "nice job Tiimu!".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image