Isät vastaan pojat – ToPo pimensi oululaisten ykköstykit

Roni Byman (oik.) heilutti korisukkaan viiden pisteen edestä ToPo:a vastaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 14.12.2019 17:51
Sami Korkala

Oulun NMKY:llä jäi joulun ajaksi mietittävää, sillä joukkue ei päässyt lauantaina Torpan Poikien isäntänä lähellekään omaa tasoaan. Helsinkiläisjoukkue voitti koripallon 1. divisioonan ottelun Oulun urheilutalolla 78–97 (40–47).

– Tämä oli voitettavissa oleva ottelu. Joskus käy niin, että vastustaja on paremmin valmistautunut ja tämä oli juuri niitä pelejä, Ynnin Roni Byman harmitteli.

Perinteikäs ToPo pelaa kotimaisella miehistöllä, mutta osaa silti olla vaarallinen.

Vieraat onnistuivat pimentämään Ynnin pelin sielun Dedrick Basilen tehokkaasti.

– Aika hyvin he ottivat pois kaikki meidän kolme amerikkalaispelaajaamme, Byman totesi.

Ynni on maksanut kauden mittaan hintaa pituuden puutteesta.

– Meillä on hyviä pelaajia, mutta sen huomasi tässäkin ottelussa, että pituus ei vain yksinkertaisesti riitä. Atleettisia joukkueita vastaan meillä on vaikeaa.

Kaikkein konkreettisin esimerkki siitä oli, kun 175-senttinen Heng Tao Zhu yritti estää 30 senttiä pidemmän juniorimaajoukkuepelaajan Federiko Federikon korintekoyritystä.

Byman tuli täksi kaudeksi Ynnin miehistöön vähän kuin jokerikorttina. Lahti Basketball Junioreiden kasvattama laituri on opiskellut viisi vuotta biologiaa Oulun yliopistossa.

– Olin opiskelukiireiden takia viisi vuotta pelaamatta koripalloa ja kokeilin yleisurheilua. Kun tulin kesällä Ynnin mukaan, koripalloon liittyvät jutut löytyivät aika nopeasti. Huomasin, että koris on sittenkin lähimpänä sydäntä.

Lauantaina vartin peliaikaa saanut Byman ei ole ehtinyt kaikkiin Ynnin vieraspeleihin opintojen, sairastelun ja lääketieteellisen pääsykokeisiin pänttäämisen takia.

– Ei minulla ole ongelmia ainakaan siinä, miten käytän vapaa-aikani. Se on joko kirja, toinen kirja, tai sitten olen täällä, Byman naurahti.

ToPo karkasi ennen taukoa johtoon ja välillä näytti, että parketilla on isät vastaan pojat -ottelu. Ynni ei saanut aikaan sellaisia pisteputkia, joilla olisi tultu rinnalle.

Oululaisten tehokkain oli 23 pisteen Devin Harris, joka esitteli donkkaustaitojaan useaan otteeseen. Basilen 15 pistettä on hänelle tavanomaista vähemmän. Ynnin 16-vuotias Eino Montin osui kolmosen viivan takaa kolmesti ja väänsi lopussa nilkkaansa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image