Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle

The Openin voittaja Shane Lowry suuteli palkintopokaaliaan. Lowryn voittotulos oli 269 lyöntiä, 15 alle parin. KUVA: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA
Urheilu 21.7.2019 21:22
STT

Irlannin Shane Lowry piti pintansa golfin Britannian avoimen mestaruuskilpailun päätöskierroksella Pohjois-Irlannissa. Voitto oli Lowryn, 32, uran ensimmäinen major-kilpailussa. Kerran aiemmin hän on sijoittunut toiseksi.

– Mitä minä voin edes sanoa, minulla on niin paljon ihmisiä kiitettävänä. En malta odottaa, miltä maanantaina herätessä tuntuu, Lowry sanoi voittajan puheessa.

Lowryn voittotulos oli 269 lyöntiä (15 alle par-tuloksen). Hän jätti kakkoseksi jääneen Englannin Tommy Fleetwoodin kuuden lyönnin päähän.

Sunnuntain sääolot olivat merkittävästi kolmea edellistä päivää vaikeammat, mutta Lowry kesytti vesisateen ja kovan tuulen. Lowryn johto ennen päätöskierrosta oli neljä lyöntiä ja se riitti hyvin, kun kukaan kärkipelaajista ei pystynyt alittamaan päätöspäivänä kentän par-tulosta.

Lowry on vasta toinen kilpailun voittanut irlantilainen. Samalla hän katkaisi golfkauden viimeisessä major-turnauksessa kolme edellistä majoria vieneiden yhdysvaltalaisten voittoputken.

– Hän kontrolloi kisaa päätöspäivänä alusta loppuun. Se oli vaikuttavaa, Fleetwood antoi tunnustusta sunnuntain peliparilleen.

Korhoselle uran paras sijoitus

Mikko Korhonen oli kilpailuunsa kokonaisuutena tyytyväinen, vaikka valahti päätöspäivänä tuloslistalla lähes 30 sijaa. Neljän kierroksen kokonaistulokseksi tuli 289 lyöntiä (+5) ja Korhonen oli kilpailussa 63:s. Sijoituksen romahdus sunnuntaina maksoi Korhoselle rahallisesti yli 35 000 euroa, mutta sitä suomalainen ei murehtinut.

– Kaikesta huolimatta kisa oli kokonaisuudessaan todella hieno kokemus, ja oli hienoa päästä jatkoon täällä. Onhan se ollut jonkinlainen unelma joskus päästä pelaamaan tässä kilpailussa, Korhonen totesi tiedotteessaan.

Päätöspäivänä Korhonen teki kahdeksan bogia, kun yhden tuplabogin lisäksi bogeja oli syntynyt kilpailun kolmella ensimmäisellä kierroksella vain seitsemän. Sunnuntaina Korhonen osui väyliin vain joka toisella yrittämällä ja viheriöihin alle 45 prosentin tarkkuudella. Viimeisen kierroksen tulos oli 77 lyöntiä (+6).

–  Avauslyönnit olivat hyviä, mutta rautalyönnit todella huonoja. Olo ei ollut enää muutenkaan kovin terävä, Korhonen kertasi.

Ennen Korhosta suomalaisista miespelaajista major-kilpailun jatkokierroksille on selviytynyt vain jo uransa lopettanut Mikko Ilonen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

119
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
82
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
50
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – voitosta tuli 50 miljonääriä
49
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
40
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
37
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
29
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

155 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image