Ilkka Herola ja Eero Hirvonen kirivät voittoon Lahdessa – ensimmäinen suo­ma­lais­pa­rin maailmancupin pa­risp­rint­ti­voit­to sitten vuoden 2007

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen juhlivat voittoaan Salpausselällä. KUVA: KIMMO BRANDT / EPA
Urheilu 9.2.2019 17:21 | Päivitetty 9.2.2019 19:31
STT

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola hurjastelivat vauhdilla ja viekkaudella suomalaisten ensimmäisen yhdistetyn maailmancup-voiton vuosiin Salpausselän kisoissa. Suomalaiskaksikko nousi hiihdossa kuudennelta sijalta voittoon, kun Hirvonen kiri parikilpailun loppusuorakamppailussa voittajaksi.

Hirvosen isku sisäkaarteeseen oli viileästi harkittu.

– Tiesin, että loppulasku kokoaa kärjen kasaan, eikä sisältä sopinut päästää ketään ohi. Paikka piti ottaa sisältä, Hirvonen selitti viimeisen kaarteen passailuaan.

Kiritykkinä kunnioitettu Norjan Jörgen Graabak taipui kirissä selvästi kakkoseksi ja Itävallan Mario Seidl kolmanneksi. Norjan kakkosjoukkue oli neljäs ennen Japanin kakkosryhmää. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho kamppailivat Suomen kakkosjoukkueen kahdeksanneksi. Heidän edeltään hylättiin Japanin ykkösryhmä.

Hirvosella oli viimeiselle osuudelle kaksi vaihtoehtoa. Jos Herola olisi lähettänyt hänet matkaan kärjessä ja edes pienellä erolla vastustajiin, kaasu olisi laitettu heti pohjaan. Vaihtoehtona oli säästää panokset kiriin.

–  Olen aika monta kiriä ottanut näitä kavereita vastaan, ja minulta on kiri lähtenyt aika hyvin, Hirvonen muistutti.

Herola luottaa Hirvosen kiriin

Voittajakaksikko kertoi, ettei heidän juuri tarvinnut palaveerata hiihtojärjestystä. Herolan vahvuus on matkavauhti, ja Hirvonen on herkempi loppusuoran kirissä.

– Eero on näyttänyt, että hän hanskaa kirit, Herola todisti.

Kyse oli myös keliolosuhteista.

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ottivat ensimmäisen yhdistetyn parisprintin maailmancupvoiton vuosiin.

– Näissä oloissa oli vaikea tehdä irtiottoa, ja Ilkka on pidemmän kirin miehiä. Hän on vahva sellaisessa puolentoista kilometrin loppuvedossa, Hirvonen kertoi.

Ratkaisu oli luonnollinen, kun parisprintissä hypättiin HS130-mäessä ja hiihdettiin sen jälkeen 2x7,5 kilometriä 1,5 kilometrin pätkissä.

Voitto herkisti valmentajan

Suomen yhdistetyn piireissä voittoa jouduttiin odottelemaan vuosia, sillä suomalaiset juhlivat maailmancupin ykkössijaa edelliskerran joukkuekilpailussa vuonna 2007.

Sen ansiosta voitto tuntui koko yhdistetyn maajoukkueessa yhteiseltä.

– Samalla lailla me riemuitsimme sitä maalissa Artun kanssa kuin voittajaparikin, Mutru vahvisti.

– Tätä on odotettu niin pitkään, Mäkiaho jatkoi.

– Ja tunnelma oli voiton ansiosta niin hieno.

Voitto herkisti päävalmentaja Petter Kukkosen.

– Tämä on ensimmäinen voitto valmennusurani aikana. Ja olen tuntenut nämä pojat pienistä räkänokista, kymmenvuotiaista asti. Joten voitte vain kuvitella tunnelmiani, Kukkonen sanoi.

– Meillä on ollut pitkään vaikeata. Sitten saimme päätä pinnalle, ja nyt tuli ensimmäinen voitto vielä kotiyleisön edessä.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Salpausselän kisoissa sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla.

MAINOS

Kommentoi

Onnea pojat! HIENO HOMMA! Ja ne, jotka eivät voi iloita poikien kanssa TÄMÄN kilpailun voitosta TÄLLÄ kilpailijaporukalla, olkoot hiljaa. Ei ole keneltäkään pois iloita tätä voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sieltä puuttunut kuin puolikymmentä maailman huippua, heidän mukana ollessaan olisi sijoitus ollut max 4. Ja silloinkin yli minuutti kärestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmancupin 20 parhaasta paikalla oli kokanaista seitsemän kilpailijaa. Ei kannata vielä juoda mitalikahveja. Ei taida tarvia muutenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea, pojat, onnea! Miksi sinä olet noin negatiivinen? Jos suomalaiset häviävät, se ei ole kommentoijien mielestä hyvä, mutta jos he voittavat, sekään ei ole hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
33
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
29
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
9
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image