Ilkka Herola ja Eero Hirvonen kirivät voittoon Lahdessa – ensimmäinen suo­ma­lais­pa­rin maailmancupin pa­risp­rint­ti­voit­to sitten vuoden 2007

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen juhlivat voittoaan Salpausselällä. KUVA: KIMMO BRANDT / EPA
Urheilu 9.2.2019 17:21 | Päivitetty 9.2.2019 19:31
STT

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola hurjastelivat vauhdilla ja viekkaudella suomalaisten ensimmäisen yhdistetyn maailmancup-voiton vuosiin Salpausselän kisoissa. Suomalaiskaksikko nousi hiihdossa kuudennelta sijalta voittoon, kun Hirvonen kiri parikilpailun loppusuorakamppailussa voittajaksi.

Hirvosen isku sisäkaarteeseen oli viileästi harkittu.

– Tiesin, että loppulasku kokoaa kärjen kasaan, eikä sisältä sopinut päästää ketään ohi. Paikka piti ottaa sisältä, Hirvonen selitti viimeisen kaarteen passailuaan.

Kiritykkinä kunnioitettu Norjan Jörgen Graabak taipui kirissä selvästi kakkoseksi ja Itävallan Mario Seidl kolmanneksi. Norjan kakkosjoukkue oli neljäs ennen Japanin kakkosryhmää. Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho kamppailivat Suomen kakkosjoukkueen kahdeksanneksi. Heidän edeltään hylättiin Japanin ykkösryhmä.

Hirvosella oli viimeiselle osuudelle kaksi vaihtoehtoa. Jos Herola olisi lähettänyt hänet matkaan kärjessä ja edes pienellä erolla vastustajiin, kaasu olisi laitettu heti pohjaan. Vaihtoehtona oli säästää panokset kiriin.

–  Olen aika monta kiriä ottanut näitä kavereita vastaan, ja minulta on kiri lähtenyt aika hyvin, Hirvonen muistutti.

Herola luottaa Hirvosen kiriin

Voittajakaksikko kertoi, ettei heidän juuri tarvinnut palaveerata hiihtojärjestystä. Herolan vahvuus on matkavauhti, ja Hirvonen on herkempi loppusuoran kirissä.

– Eero on näyttänyt, että hän hanskaa kirit, Herola todisti.

Kyse oli myös keliolosuhteista.

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ottivat ensimmäisen yhdistetyn parisprintin maailmancupvoiton vuosiin.

– Näissä oloissa oli vaikea tehdä irtiottoa, ja Ilkka on pidemmän kirin miehiä. Hän on vahva sellaisessa puolentoista kilometrin loppuvedossa, Hirvonen kertoi.

Ratkaisu oli luonnollinen, kun parisprintissä hypättiin HS130-mäessä ja hiihdettiin sen jälkeen 2x7,5 kilometriä 1,5 kilometrin pätkissä.

Voitto herkisti valmentajan

Suomen yhdistetyn piireissä voittoa jouduttiin odottelemaan vuosia, sillä suomalaiset juhlivat maailmancupin ykkössijaa edelliskerran joukkuekilpailussa vuonna 2007.

Sen ansiosta voitto tuntui koko yhdistetyn maajoukkueessa yhteiseltä.

– Samalla lailla me riemuitsimme sitä maalissa Artun kanssa kuin voittajaparikin, Mutru vahvisti.

– Tätä on odotettu niin pitkään, Mäkiaho jatkoi.

– Ja tunnelma oli voiton ansiosta niin hieno.

Voitto herkisti päävalmentaja Petter Kukkosen.

– Tämä on ensimmäinen voitto valmennusurani aikana. Ja olen tuntenut nämä pojat pienistä räkänokista, kymmenvuotiaista asti. Joten voitte vain kuvitella tunnelmiani, Kukkonen sanoi.

– Meillä on ollut pitkään vaikeata. Sitten saimme päätä pinnalle, ja nyt tuli ensimmäinen voitto vielä kotiyleisön edessä.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Salpausselän kisoissa sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla.

MAINOS

Kommentoi

Onnea pojat! HIENO HOMMA! Ja ne, jotka eivät voi iloita poikien kanssa TÄMÄN kilpailun voitosta TÄLLÄ kilpailijaporukalla, olkoot hiljaa. Ei ole keneltäkään pois iloita tätä voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sieltä puuttunut kuin puolikymmentä maailman huippua, heidän mukana ollessaan olisi sijoitus ollut max 4. Ja silloinkin yli minuutti kärestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmancupin 20 parhaasta paikalla oli kokanaista seitsemän kilpailijaa. Ei kannata vielä juoda mitalikahveja. Ei taida tarvia muutenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea, pojat, onnea! Miksi sinä olet noin negatiivinen? Jos suomalaiset häviävät, se ei ole kommentoijien mielestä hyvä, mutta jos he voittavat, sekään ei ole hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
40
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
29
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Sulamisvedet uhkasivat rakennuksia Pudasjärven keskustassa – palomestari: "Vesi jo nurkkapielessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image