IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yh­dys­val­toi­hin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiih­to­val­men­ta­jak­si

Toni Roponen valmentaa jatkossa Yhdysvalloissa. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Urheilu 20.6.2019 8:34
Heikki Uusitalo

Hiihtopariskunta Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat syksyllä Haukiputaalta Yhdysvaltojen Denveriin. Asiasta kertoo Iltalehti.

Muuton taustalla on Toni Roposen saama työ. Hän toimii jatkossa Denverin yliopiston hiihtojoukkueen päävalmentajana.

 

– Halusin yliopistovalmentajaksi, en USA:n tai Kanadan maajoukkueeseen. Pohjois-Amerikassa yliopistokulttuuri on niin vahva, että minua on jo pitkään kiehtonut mahdollisuus valmentaa siellä, Roponen kertoo IL:lle.

Roposten mukana muuttaa luonnollisesta perheen Ida-tytär sekä labradorinnouttaja Ibra.

Riitta-Liisa Roposen ura jatkuu. Arkistokuva. KUVA: Jussi Leinonen

– Riitta-Liisan ura jatkuu täysillä. Hän hiihtää kilpaa Amerikassa ja Euroopassa, muun muassa Suomen cupissa ja SM-kisoissa. Riitta-Liisa on jonkin verran sparraamassa ylipistohiihtäjiä. Ida suorittaa peruskoulun yhdeksännen luokan Denveristä etänä Suomeen. Sen jälkeen on paikallisen lukion vuoro. Ida liittyy paikalliseen hiihtoseuraan, jossa on päätoimiset valmentajat, Toni Roponen kertoo lehdelle.

Tonin aiemmasta liitosta oleva poika Tommi jää Suomeen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Aivan mahtavaa! Ja hienosti järjestetty koko perheen kannalta! Ei muuta kuin tsemppiä! Ottakaahan irti kaikki positiivinen ja tehkää täysillä hommat :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa! Todella hieno tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä. Kateelliset kirjoittavat mitä kirjoittavat, pönkittääkseen omaa kurjaa eloaan, mutta me muut olemme tyytyväisiä, iloisia ja ylpeitä päätöksestänne ja mahdollisuudestanne. Ja hyvä nähdä Ritukin vielä kotimaan kamaralla hiihtämässä kilpaa omalla hyvällä tasollaan. Kiitos siitäkin, ettette täysin "hylkää Suomea" :)

Onnea ja menestystä Teille, perheenä ja yksilöinä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että teette just niin, kuin se itsestä parhaalta tuntuu. Meitä neuvojia kyllä riittää. Eletään itse jokainen oma elämä ja tehdään siitä sellainen, kuin halutaan. Hyvää juhannusta ja kesää kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti lopettaa joka lajien kommentoimisen Iltalehdessä.
Ei Ritu ole mikään muu kuin eläkeläinen hiihdossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiahan ei minulle kuulu, mutta pääsääntöisesti ihmisen pitäisi aina pysyä synnyinmaassaan. Tässä saattaa tulla lisää perhehäslinkiä ja lentomatkustusta, mitä nykyään ilmastosyistä paheksutaan. Lisäksi on epäisänmaallista opettaa amerikkalaisille miten pitää hiihtää. Suomen hiihto saattaa tässä menettää monta mitalia arvokisoissa. Riitta-Liisan ura kärsii käytännössä myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ahdasmielinen näkemys kirjoittajalla. Hienoa että sai paikan Amerikasta ja lapsi mahdollisuuden oppia kieli samalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perhe jää ulkomaille, se on jossain mielessä pois Suomelta, vaikka toisaalta voihan olla, että he edistävät Suomen "asiaa" siellä kuten Paavo Nurmi aikanaan juostessaan rahakilpailuja USA:ssa ja menettäen siten LA:n maratonkullan ammattilaiseksi julistettuna (ruotsalainen kateus).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kai jokainen saa hakea ammattitaitonsa mukaista hommaa myös ulkomailta. Aika ahdas kanta on, että rajat lyödään kiinni myös poismuuttaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu ei, "rajat kiinni" vaan toisinpäin eli Suomeen muuttaville, joilla ei ole siihen laillista oikeutta. Asylum porukalle Dublin menettely. Emigranttien kohtelun määrää vastaanottava maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on mielipide sinulla, toki saa olla mutta onneksi sillä ei ole mihinkään vaikutusta. 9/10 valmentajasta tekisi varmaan samoin kuin Toni kun tuollainen tilaisuus tulee. Ja miksi Ritun ura kärsisi kun saa jatkaa ammattinsa harjoittamista ison veden takana. Tsemit tulevaan työhön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eka kirjoittaja on oikeassa. Myös lapsi menettää tutut kaverit ja hoitajat ja sukulaiset. Parempi olisi pysyä Suomessa, vaikka tulot olisivat pienemmät. Täällä voi käydä ongella, kävellä metsässä ym..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ritun kilpailut ovat kuitenkin pääosin Suomessa ja Euroopassa eikä jenkeissä. Muistan kun Tauno Käyhkö muutti rapakon taakse, mutta ei menestynyt siellä sen kummemmin hyppääjänä tai valmentajana. Hänkin voisi kyllä opettaa suomalaisille nykyään miten tehdään tehokas ponnistus, jos on vielä elossa. Ja onneksi kanadalaisista saati jenkeistä ei toistaiseksi ole ollut paljoa vaaraa edes suomalaisille mäkihyppääjille. Roponen saattaa onnistua ikävä kyllä paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen saattaa oppia jotain ulkomaan reissulla ja tuoda takaisin tullessaan ideat Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun ulkomailla.
Olen täällä virkamiesten epäisänmaallisuuden vuoksi.
Välistä ihan persusta...
Kannattaa suhtautua vakavasti ensivaikutelmaan, tai ensi lauseeseen.
Sinun "EI HYVÄ" nimimerkillä se on:
"Asiahan ei minulle kuulu..."
Usko itseesi enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Youtubesta on joskus terveellistä katsoa vanhoja Karpon ohjelmia. Niistä selviää, että jopa ennenvanhaan Suomessakin saattoi olla asiat huonommin kuin nykyään, juurikin virkamiesten mielivaltaan liittyen yleensä. Mutta äskeinen yksityisyyden suojan poisto perustuslaista voi muuttaa tilanteen vieläkin huonommaksi. Esimerkiksi verokarhua ja ulosottomiestä ei kohta pysäytä enää mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla perusteella yksikään jääkiekkoilija ei saisi lähteä NHL:ään, KHL:ään, Ruotsiin, Keski-Eurooppaan eikä Kimi Räikkönen tai Valtteri Bottas saisi mennä ajamaan formulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sanoinkin vain että pääsääntöisesti. Poikkeusyksilöitä on ja reissutyö ei ole niin vaarallista. Ehkä Roposenkaan pesti ei ole kovin pitkäaikainen, mutta valmennustiedon levittäminen on raskauttavampaa kuin esiintyä suomalaisena kilpailuissa ja peleissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en rehellisesti sanottuna ymmärrä kantaasi, joka edustaa periaatteessa punaparatiiseissa vallinnutta käytäntöä. Jopa Kiina mahdollistaa ulkomaille muuton, jonka ajatellaan tuovan etua myös lähtömaalle. Pohjois-Korea lienee ainoa maa, jossa ajatuksesi on kutakuinkin käytännössä toteutettu. Siellähän asiat ovatkin hyvällä tolalla-suuren johtajan osalta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kannattanut valtion tai isompien organisaatioiden pakkotoimia tässä. Jokainen saa minun puolesta tehdä miten haluaa ja pystyy. Minusta kuitenkin pysyminen hyvinkin pitkälle synnyinmaassa on hyvä linja, mistä hyötyy sekä yksilö että paikallinen yhteiskunta, ehkä jopa maapallo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

188 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image