Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pe­li­pai­kois­ta, vastustajista ja ot­te­lu­päi­vis­tä

Teemu Pukki juhli Kreikka-ottelussa tekemäänsä 0-1-maalia maanantai-iltana. Peli päättyi Kreikan 2-1-voittoon. KUVA: PANAGIOTIS MOSCHANDREOU / EPA
Urheilu 20.11.2019 10:18 | Päivitetty 20.11.2019 10:21
Kai Nevala

Jalkapallon EM-lopputurnauksen karsinta on nyt pelattu. 20 maata on selvittänyt tiensä kisoihin, neljä maata ratkeaa Kansojen liigan pudotuspelien kautta maaliskuun lopussa.

Koska turnaus on jaettu ympäri Eurooppaa useisiin kaupunkeihin, lohkoarvonta poikkeaa normaalista. Kaleva kokosi tietopaketin siitä, mitä mahdollisuuksia Suomella on arvonnassa.

Milloin EM-kisojen lohkot arvotaan?

Arvonta järjestetään Bukarestissa 30. marraskuuta kello 19 Suomen aikaa. Itse arvonta kestää noin 20 minuuttia.

Mitkä lohkot ovat Suomelle mahdollisia?

Suomi pelaa varmuudella joko lohkossa A tai lohkossa B.

Mitkä ovat silloin Huuhkajien pelipaikat?

Jos Suomi on lohkossa A, se pelaa Roomassa ja Bakussa. Jos Suomi on lohkossa B, se pelaa Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

Rooman olympiastadionille mahtuu 68 000 katsojaa, Bakuun 69 000. Pietarin stadion vetää yleisöä 61 000. Kööpenhaminan Parken on turnauksen pienin stadion: sinne mahtuu 38 000 katsojaa.

Tiedetäänkö Suomen pelipäivät?

Suomi pelaa alkulohkon ensimmäisen ottelunsa perjantaina 12. kesäkuuta tai lauantaina 13. kesäkuuta. Alkulohkon toinen ottelu on keskiviikkona 17. kesäkuuta tai torstaina 18. kesäkuuta. Huuhkajien kolmas ottelu on sunnuntaina 21. kesäkuuta tai maanantaina 22. kesäkuuta.

Millainen lohko Suomelle voi tulla?

Jos Suomi arvotaan lohkoon B, sen vastustajat ovat jo tiedossa: Belgia, Venäjä ja Tanska.

Jos Suomi arvotaan lohkoon A, vaihtoehtoja on lukemattomia. Ainoa varma maa lohko A:ssa on isäntämaa Italia.

Lohko A:n arvonnassa kakkoskorista voi tulla vastaan Ranska, Puola, Sveitsi tai Kroatia. Kolmoskorin vaihtoehdot ovat Portugali, Turkki, Itävalta, Ruotsi tai Tshekki.

Miten arvonta etenee?

Arvonta alkaa ykköskorista alaspäin. Koska järjestäjämaita on niin paljon, isäntämaat on jo sijoitettu tiettyihin lohkoihin. Myös poliittiset syyt vaikuttavat arvontaan, koska esimerkiksi Venäjä ja Ukraina eivät voi olla samassa lohkossa.

Suomi on neloskorissa. Kun neloskoria aletaan arpoa, Suomella on vain kaksi mahdollisuutta ja vastustajat on arvottu jo valmiiksi. Suomi ja Wales ovat neloskorin vaihtoehdot lohkoon A tai B.

Lisäksi jokaisen joukkueen kohdalla arvotaan sen paikka lohkossa (esimerkiksi A1, A2, A3 tai A4), joten myös Suomen otteluohjelma on heti valmis.

Saako spekuloida?

B-lohko olisi siis varmuudella Belgia, Venäjä, Tanska ja Suomi. A-lohkon hurjin vaihtoehto lienee Italia, Ranska, Portugali ja Suomi.

A-lohkon helpompi vaihtoehto olisi esimerkiksi Italia, Puola, Itävalta ja Suomi.

Huuhkajat voi kohdata myös rakkaan länsinaapurin Ruotsin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Jos ei huono itsetunto kestä tappioita, niin pysykää pesäpallon ja ringeten parissa! Niissä Suomi on maailman paras...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko ei ole kuin kuolla. Näistä kommenteista loistaa suomalainen pessimismi ja vähättely, varsinkin ihmisiltä, jotka ei ymmärrä esim jalkapallosta. Suomi on mennyt joukkuelajeissa huimasti eteenpäin ja se on fakta. Tämä on pieni kansa ja urheilussa olemme väkilukuun nähden yksi menestyjistä. Te nillittäjät voitte keskittyä vaikka johonkin saippuasarjoihin ja varsinkin kun Suomi pelaa lajissa kuin lajissa! ❤️💪🇫🇮

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulkka jo pois sieltä menneestä kekkosslovakian ajoista, jolloin kisat pelattiin pienemmän joukkuemäärän kesken. Noista ajoista UEFAan on tullut neukkulan, euroopan itä-blokin ja jugoslavian jäljiltä 20 uutta kansallista liittoa maajoukkueineen. Samalla ajan saatossa taso on laajentunut ja em-mitaleita on maistellut yhä useampi maa, myös kääpiöt Tanska, Wales, Ruotsi, Tsekki ja em-mestari Kreikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lohkolla ei ole enää väliä, esim. Venäjä, Tanska ja Belgia ovat niin kovia maita, ettei jatkomahdollisuuksia ole. Joka tapauksessa erinomainen suoritus kautta aikojen parhaalta suomalaiselta jalkapallo valmentajalta ja koko joukkueelta. Katsoin ja Pukin olemusta Kreikka pelin aikana, on väsyneen näköinen mies. Hänen fyysinen olemus / ulkomuoto on myös muuttunut rajusti viimeisten 2-3 vuoden aikana aikaisempiin kuviin verrattuna, toivottavasti mies jaksaa kahlata sarjapelit, välttyy loukkaantumisilta, ja tekee muutaman maalin itse kisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

24 maata kun otettiin Em-kisoihin, niin Suomen paikka aukeni. Hieno homma Suomelle ja kaikille potkupallo ihmisille, mutta fakta on se, että jos 1950 luvulta lähtien olisi aina otettu 24 maata, Suomi olisi ollut monissa kisoissa. Ei Suomi niin huono sentään ole ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

80-luvulla oli 30 UEFA:n jäsenmaata, tällä hetkellä niitä on 55!
Eihän lätkässäkään 70-luvulla tullut yhtään mitalia, vaikka MM-kisoihin osallistui vain 6 maata (eikä Kanada ollut mukana ollenkaan)...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli!
Noin 30 UEFA:n jäsenmaasta vain Malta, Kyptos ja Luxemburg olivat Suomea heikompia, Albania, Islanti ja Wales samaa tasoa. Eli Suomi oli 25. sijan tienoolla Euroopassa ja kärki oli nykyistä paljon kauempana (0-5 turpaan tuli useasti, jopa 0-10)...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aluksi em-kisoissa taisi olla 8 maata nyt jo 24 eli sinne pääsee väkisinkin muita heikompia maita mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tuota Pukkia katsoo, niin miettii:
Montako minuuttia urheilija nukkuu vuorokauden aikana?
Otsikon kuvaan perustuen ja miehen mustien silmäinalusten mukaan, Pukki on nukkunut viimeksi 2015.
Kentälle kuoliaaksi tupertuneita jalkapalloilijoita on ollut viime aikoina ... runsaasti.
Muutenkin huippu urheilijoita on viime aikoina kuollut, ikäänkuin kuntoilu olisikin vaarallista.
Ei kai Suomen jalkapalloilu ole yhden pukin varassa?, kysyy puutteessa oleva ja elävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomelle hyvä lohko olisi sellainen, jossa olisi San Marino, Vatikaani, Färsaaret, Gibraltar ja Luxembourg. Voisi tulla vaikka joku voittokin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mennään nyt vähän fiilistelemään EM-kisoihin ensin ja hakemaan kisakokemusta. Suomihan on jo tavoitteensa saavuttanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoitteena on ollut arvokisoihin pääseminen, ei siellä menestyminen. Näin on yksilölajeissa, yleisurheilussa, ja nyt myös jalkapallossa. Ainoastaan jääkiekko on laji, jossa lähdetään myös voittamaan, menestymään, ei pelkästään osallistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä unohdeta pesäpalloa, siinä sentään voitetaan MM ja EM vielä varmemmin kuin jääkiekossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vastassa on oikeita jalkapallojoukkueita eikä tällaisia puulaakimaiden joukkueita kuten tähän asti. Saa nähdä joko kohta voidaan puhua jalkapallosta, ei potkupallosta. Sitähän tämä EM-karsinta kuitenkin on ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo karsintaan nähden Italian lisäksi pitää saada vähintään lohkoon se Ranska ja Portugali, muuten jatkoon pääsyä ei lasketa.
Ruotsi käy myös jos vain voitetaan se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hyvä että huuhkajat pääsivät yleensä EM-kisoihin,voi olla että siellä pelit tulevat päättymään aikaisin koska vastassa on niin kovia maita mutta pidetään peukkuja pojille !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image