Huteja ampunut Mäkäräinen pettyi ja jäi ilman maailmancup-pisteitä – "Vähän olen ihmeissäni"

Kaisa Mäkäräisen makuuammunta ei mennyt toivotulla tavalla Oberhofissa torstaina. Kuva Hochfilzenin kisasta joulukuulta. KUVA: ANDREAS SCHAAD / EPA
Urheilu 10.1.2019 17:26 | Päivitetty 10.1.2019 20:14
STT

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kyntää naisten maailmancupissa syvällä. Hän jäi torstaina Saksan Oberhofissa toisen kerran tällä kaudella ilman cup-pisteitä, kun sijoitus oli pikakisan 44:s.

Kauden yhdeksästä cup-kilpailusta kolme voittanut Mäkäräinen putosi kärkikamppailusta heti kisan alkupuolella, kun hän ampui makuupaikalla kolme laukausta peräkkäin ohi. Pystyammunta sujui yhdellä sakolla jo paremmin, mutta 7,5 kilometrin matkalla ei enää cup-pisteillekään 40:n joukkoon ollut asiaa.

– Aika tyhjä olo. Tämä on ampumahiihtoa, ja vetää kyllä välillä maton alta. Taas kuvitteli tekevänsä kaksi viikkoa hyvää treeniä, ja kaikki tuntui ennen kisaa tosi hyvälle,

Mäkäräinen harmitteli Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Maailmancupissa oli joulu-tammikuussa kahden ja puolen viikon tauko. Myös Mäkäräisen joulua edeltäneet cup-kisat Tshekin Nove Mestossa menivät pieleen.

– Tuntuu siltä, että samaan tulokseen olisi päässyt, vaikka ei olisi käynyt lenkillä ollenkaan, hän kärjisti.

Kilpailun Oberhofissa voitti uransa ensimmäisen maailmancupin ykköstilan saavuttanut Italian Lisa Vittozzi. Toiseksi sijoittui Ranskan Anais Chevalier, joka hävisi Vittozzille runsaat viisi sekuntia. Kolmas oli Ruotsin Hanna Öberg.

Takaa-ajoon takamatkalta

Oberhofissa oli kahtena kisaa edeltävänä päivänä ollut kova lumimyräkkä.

– Nyt oli ihan inhimilliset sääolot. Makuuammunnan olisi pitänyt olla hallinnassa. Tuulen kanssa (epäonnistumisella) ei ollut mitään tekemistä. Tuli joitain muita virheitä, Mäkäräinen myönteli Ylelle.

Hän putosi maailmancupin kokonaiskilpailussa kolme sijaa, seitsemänneksi. Cup jatkuu Oberhofissa lauantaina 10 kilometrin takaa-ajolla, johon Mäkäräinen ainoana suomalaisena ylsi.

– Kun pikakisa menee niin kuin menee, se syö paljon mahdollisuuksia takaa-ajostakin. Ammunta on kuitenkin aika heilahtelevaa, joten täytyy luottaa, että se sieltä jossain kisassa vielä tulee. Täällä loppuviikolla hyvät harjoitukset takaa-ajossa ja viestissä, ja Ruhpoldingissa sitten lähdetään taas puhtaalta pöydältä, sprintissä 1.48 kärjestä jäänyt Mäkäräinen suunnitteli.

Maailmancupin kokonaiskisan johdossa jatkaa Italian Dorothea Wierer. Mäkäräinen putosi cupissa kolme sijaa, seitsemänneksi.Cupissa toisena jatkaa Slovakian Paulina Fialkova ja kolmantena Vittozzi.

Sprintticupia johtaa Vittozzi. Mäkäräinen on kahdeksantena.

Muista suomalaiskilpailijoista Venla Lehtonen oli 78:s, Suvi Minkkinen 91:s ja Mari Ederiä tuurannut Laura Toivanen 92:s.

MAINOS

Kommentoi

Urheilijat pitää laittaa opettajiksi heti kun ura loppuu sillä heillä on taitoja ja kokemusta . Opettamaan nuoria liikunnassa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
50
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image