Huimariinan pitkän matkan kirous murtui Vermossa

Urheilu 11.7.2018 22:06
STT

Maamme kylmäveritammojen parhaimmistoon kuuluva Huimariina onnistui vihdoin voiton arvoisesti myös pitkällä matkalla A.V. Marttilan Tammasarjassa. Huimariinan täysosuma oli uran ensimmäinen 3100 metrin matkalla, vaikka tamma on tunnettu voimamenijänä.

Ari Moilasen ohjastama Huimariina ei ollut alussa nopein, mutta painui vauhdikkaan alkurynnistyksen päätteeksi vetojuhdan paikalle. Huipputamma sai vetää haluamaansa vauhtia, eikä ohjastajan tarvinnut maalisuoralla kuin katsella, missä muut takana tulevat. Huimariinan yhdeksäs kilpailu pitkällä matkalla toi kirkkaimman mitalisijan.

- Tammalle on tullut lähtönopeutta lisää, olisi pystytty niin halutessa lähtemään lujempaa matkaan, Ari Moilanen paljasti.

- Nyt hevosella on kaikki hyvin, ja tästä on hyvä lähteä Rovaniemeä kohti.

Huimariinan valmentajan Johanna Sianojan ilta Vermossa oli takuulla ikimuistoinen, sillä Sastamalassa hevosiaan valmentavan treenarin toinenkin suojatti ylsi voittoon. Olli Koivusen ohjastama Wall In Carlina voitti heti Huimariinan lähtöä seuraavan koitoksen ja toi Johanna Sianojalle lisää ilon hetkiä.

Hallitseva ravikuningatar Saaga S ei suorittanut lähdössä tasollaan ja sen yllä leijuu kasa mustia pilviä, sillä kauden huipennukseen Rovaniemen Kuninkuusraveihin on aikaa enää kaksi viikkoa.

Rata huippunopeassa kunnossa

Vermossa mentiin tällä viikolla lähdöstä toiseen lujaa. Hannu Torvisen ohjastama Robin Roof oli nopein, kun paineli lämminveristen ykkössarjassa hurjat voittolukemat 10,4a/1609 metriä.

Markku Niemisen huipputallin väreissä kilpaileva Robin Roof nautiskeli kärkihevosen pitämästä vauhti-ilottelusta toisessa juoksuparissa ulkona. Hannu Torvinen käänteli ajokkinsa kiriin viimeistä takasuoraa mentäessä ja se ohitti keulan William Pinen helposti.

Voittajaesittelyyn Vermossa kaartoivat myös Club Nord Elit, Juiseri ja Jugador.

Täysosumalla Toto65-pelissä voitti 169.70 euroa. Viidellä oikein sai 9 e.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

75
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
43
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
25
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
24
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
13
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
13
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image