Hradecky ja Kanerva huudattivat yleisöä Huuhkajien kan­san­juh­las­sa Helsingissä: "Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit"

Maalivahti Lukas Hradecky huudatti yleisöä tuttuun tapaan lavalla ja saikin ääntä irti.
Urheilu 19.11.2019 21:30
Joonas Kuikka

Tuhannet suomalaiset juhlivat Helsingin Kansalaistorilla miesten jalkapallomaajoukkueen historiallista EM-kisapaikkaa. Juha Tapio esitti laulunsa, jonka Huuhkajat lauloivat bussissa kesällä.

Illan päätähtiä saatiin odottaa kansanjuhlan loppuun asti tiistai-iltana Helsingissä. Vihdoin ennen kello yhdeksää Huuhkajien historiallinen EM-kisajoukkue nousi lavalle yksi pelaaja kerrallaan.

Loppuun oli säästetty merkittävimmät joukkuepelaajat, maaliruisku Teemu Pukki, huipputorjuntoja napsinut Lukas Hradecky ja kapteeni ja karismaattinen johtaja Tim Sparv.

Laitahyökkääjä Pyry Soiri otti selfieitä fanien kanssa.

Lopuksi päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva nousi lavalle ja huudatti yleisöä, kuten oli luvannut tekevänsä EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen.

Hänellä oli peruskouluopettajamaisesti siistitty versio Oi Suomi on -kannatuslaulusta.

"Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit", huudatti Kanerva.

Riven jälkeen tahtipuikon otti Hradecky, joka on huudattanut Pohjoiskaarteen kannattajaryhmää jo aiemmin voittojen jälkeen. Yleisöön tulikin heti enemmän mylvintää, ja Oi Suomi on kajahti tutuilla sanoilla "sauna, viina ja kirves".

Juha Tapio soitti joukkueen toivelauluja

Laulaja Juha Tapio kertoi saaneensa viestin kesäkuun Bosnia-Hertsegovina-voiton jälkeen suoraan maajoukkueen bussista.

– Se oli elämäni hienoimpia futisiltoja. Vähän mun näköinen jätkä, ei mitään nimiä mutta numero 10, lähetti mulle viestin. Siellä bussissa jengi lauloi tätä biisiä, sanoi Tapio.

Hän esitti Kansalaistorilla seuraavaksi laulun Kaksi vanhaa puuta. Tapio kertoi, että illan laulut olivat joukkueen toivomia. Mukana oli myös Sinun vuorosi loistaa.

Duo Töyssy & Tervaniemi esitti ylistyslaulun Rivelution, joka tarkoittaa Markku "Rive" Kanervan tuomaa kehitystä ja vallankumousta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue saapui tiistaina Kreikasta Suomeen mukanaan historiallinen EM-kisapaikka.

Joukkue nousi lavalle Kansalaistorilla yhtä pelaajaa lukuun ottamatta. Italian pääsarjan Brescian maalivahti Jesse Joronen joutui palaamaan seurajoukkueeseensa.

Tällä kertaa menestyksekästä maajoukkuetta eivät saattaneet hävittäjät. Hävittäjät ovat aiemmin nousseet ilmaan jääkiekon MM-kultaa voittaneen joukkueen saattajiksi.

Kentälle ryntäystä ei ole vielä käsitelty

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande arvioi Lännen Medialle, että luvattoman kentälle ryntäyksen sakosta tulee maltillinen.

– Uskon, että tiettyä ymmärrystä UEFA:lta löytyy, puhdas oma arvaukseni 10 000–30 000 euroa.

Vielä ei kuitenkaan ole tullut selvityspyyntöä UEFA:lta. Päätös voi kestää useita viikkoja.

Helsingin Kansalaistorilla oli arviolta tuhansia ihmisiä odottamassa Huuhkajia.

Luottotoppari Paulus Arajuuren mukaan todennäköisin lohko Kööpenhamina–Pietari sopisi mainiosti joukkueelle, sillä matkat ovat lyhyet. Lohkossa vastaan tulisivat todennäköisesti Belgia ja varmasti Venäjä sekä Tanska.

– Tuntuu, että voitaisiin saada hyvä huuma päälle. Mutta me olemme valmiit mihin vaan, Arajuuri sanoi Yle Areenan haastattelussa lentokentällä.

Tommi Läntinen esitti Via Dolorosan

Laulaja Tommi Läntisen Via Dolorosa on ollut yksi jalkapallomaajoukkueen kannattajien suosikkilauluista.

Kappale on summannut menestyksettömyyden tunnot kannattajasukupolvesta toiseen, mutta nyt sitä voi kuunnella voimalauluna. Kannattajien kärsimysten tie on kuljettu.

Läntinen soitti Via Dolorosan tapahtuman alussa, kun yleisöä oli vielä paikalla vähemmän.

Duo Töyssy & Tervaniemi esitti säveltämänsä Rivelution-ylistyslaulun päävalmentaja Markku "Rive" Kanervalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Suomi faneineen on kisojen iloisin porukka ja yllättää ylimieliset lohkoisännät. Ja näistäkin tuloksista riippumatta, liigan yleisömäärät ovat kasvussa ja seuraaviin mm-karsintoihin Huuhkajien kaikkien matsien liput myydään taas loppuun minuuteissa, kun uusitulle olympiastadionille ei mahdu kuin 36 000 katsojaa per peli. Onneksi kisakatsomoita järjestetään ympäri maata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on uusi euroopan kadeskymmenesneljäs,siinäpä sitä on tavoitetta kunhan ei diskata kisoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on nyt pysyvää, joten kannattaa sopeutua. Futis vain saa nyt sen huomion, mikä normaalisti ja luonnollisesti kuuluu eniten harrastajia (näin myös Suomessakin) keräävälle lajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi tarkistaa ennen kuin tulee tänne satuileen,jääkiekolla melkein puolet enemmän aktiivisia pelaajia eikä mikään ihme sillä potkupalloilijat eivät ole vieläkään saavuttaneet yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosi 2016: Pelipassien mukaan jalkapallolla on seurajoukkueissa 130 700 harrastajaa. Jääkiekko jää viime kauden tilastojen perusteella lähes puoleen reilulla 73 000 pelaajalla ja tämä ero kasvaa vuosi vuodelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskepa vielä harraste- ja puulaakisarjat ja puistohöntsät niin futis kasvattaa eroa kiekkoon, joka on jo jäämässä salibandyn jalkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhin kommentti aikoihin.
Jalkapallo merkitsee junnuikäisille mielekästä tekemistä, sosiaalista toimintaa yhdessä tehden ja tervehenkistä liikuntaa.
Mitä olet vailla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ei, mitäpä se kannattaa elämästä nauttia varsinkin silloin, kun on oinein aihetta riemuun. Katotaan me vaan ulkomaisilta uutiskanavilta kuinka siellä hehkutetaan Suomen ensimmäistä kisapaikkaa todella isoissa ympyröissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan siellä pari tuhatta juhlimassa pääsylippua EM kisoihin. Sitten kun pytty voitetaan, niin siellä on 200 000 juhlijaa. Minäkin menen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanhan sitä paljon mitättömimmästäkin asioista torilla juhlittu kuten esim. jääkiekon mm-kullan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan lisätty kisoihin pääseviä maita lähiaikoina, vai otettiinko kaikki mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi juhlat järjestettiin? Miten mahdollistui tv aika? Tietenkin on kiva, että jollain on rahaa juhlien järjestämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut huuhkajille pääsystä EM-kisaan. Todella tärkeää Suomelle. Sitä en ymmärrä että onko tuo kansanjuhlan paikka. Pelataan ensin pelit ja katsotaan missä mennään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kisojen jälkeen tuskin mitään juhlimisen aihetta onkaan. Pessimisti ei pety, mutta jos joku asia on aivan varma niin se on aivan varma. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä potkupallistin kanssa.. Ei ole päästy kuin peruskoulun eka luokalle. Maailmassa on niin paljon hyviä jalkapallomaita. No arvostan tietysti että alaluokan ovet avautuivat. Esitit hyvän kysymyksen torijuhlista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

10:36
Pelätty ja odotettu Oulun kaupungille tehty talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti valmistui – listalla 120 säästötoimenpidettä
10:35
Siikalatvan kunnanhallitus kutsuu kuusi kunnan­joh­ta­ja­eh­do­kasta haastatteluun
10:26
Suomen ensimmäinen brändiprofessori aloitti Oulun yliopistossa – aluksi viisivuotinen professuuri perustettiin lahjoitusvaroin
10:03
Poliisi pyytää edelleen havaintoja tammikuun alussa kadonneesta miehestä – tavattu viimeksi Oulun keskustan alueella
9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
36
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
34
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
24
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
13
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
11
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
9
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image