Hiihdon pää­val­men­ta­jak­si valittu Haavisto otti kovan tavoitteen: "Toi­vot­ta­vas­ti olemme pikkuisen lähempänä Norjaa"

Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto on valittu odotetusti Suomen hiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. KUVA: Markku Ulander
Urheilu 2.3.2018 16:04 | Päivitetty 2.3.2018 19:06
STT, Kaleva

Krista Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto on valittu odotetusti Suomen hiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Haaviston kahden vuoden pesti alkaa kesäkuun alussa, ja siinä on kahden vuoden optio. Haavisto voi siten toimia päävalmentajana Pekingin 2022 talviolympialaisten yli.

- Toivottavasti olemme pikkuisen lähempänä Norjaa, eikä haittaa, vaikka oltaisiin vähän ohikin, Haavisto linjasi tavoitteitaan päävalmentajana.

Hän seuraa päävalmentajana Reijo Jylhää, jonka vuonna 2014 alkanut pesti loppuu toukokuussa. Jylhä palaa Rovaniemelle Lapin urheiluopiston Olympic Training Centeriin vastaamaan eri lajien huippu-urheilijoiden kehityksestä.

- Reijo on jättänyt hyvän perinnön. Toivotaan, että suunta jatkuu samanlaisena, Haavisto sanoi.

Haavisto, 49, on siviiliammatiltaan poliisi ja työskentelee ylikonstaapelina Sisä-Suomen poliisilaitoksella. Päävalmentajuus on kuitenkin päätoiminen, ja Haavisto kertoi saaneensa vihreää valoa virkavapaalle.

Haavisto on toiminut hiihtomaajoukkueen ja yhdistetyn huoltopäällikkönä Jylhän päävalmentajakaudella. Hän on tehnyt poliisin töitä yli puolet vuodesta ja ollut Hiihtoliiton palveluksessa kilpailukausien aikana.

Pyeongchangissa kolme mitalia hiihtänyttä Pärmäkoskea Haavisto on valmentanut 15 vuotta. Hän jatkaa Pärmäkosken valmentajana.

Maajoukkueen muut valmentajat ratkeavat kevään aikana. Sprinttimaajoukkueen valmentajana toiminut Olli Ohtonen vetäytyy sivummalle siviilitöiden ja väitöskirjan teon takia. Haavisto toivoo, että maajoukkuevalmentajista Teemu Pasanen jatkaisi.

- Katsotaan, millainen tiimi saadaan rakennettua, Haavisto ennakoi.

Vielä on auki, millaiset maajoukkueet ensi kautta varten rakentuvat. Kokeneista hiihtäjistä ainakin Aino-Kaisa Saarinen, Ville Nousiainen, Mona-Liisa Nousiainen ja Toni Ketelä ovat lopettamassa uraansa.

MAINOS

Kommentoi

Eli parhaat paikat ja palikat valittu Pärmäkoskelle.

Nyt pitää keskittyä nuoriin 16-20 vuotiaisiin lupauksiin. Mononen, Kyllönen ja Kerttu Niskanenkin oudosti taantuneet Jylhän opeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä itsetarkoitus on menestyä kuin Norja? Eikö tärkeintä ole, että pystymme tuottamaaan niille muutamalle huipulle maksimaaliset olosuhteet menestyä kansainvälisellä huipulla, joilla on mahdollisuus ja lopuille luoda optimaaaliset harjoitusolosuhteeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusi kommenttia oli tullut, mutta ei yhtään tolkullista. Kummallisia nämä suomalaiset. No oli miten oli niin hyvä valinta ja toivotan kaikkea hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

astma lääkitys jo alakoululaisille niinkuin norjassa niin kyllä hiihtäjiä tulee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, aika kova lausunto päävalmentajalta, joka on siviiliammatiltaan poliisi. Itse toivoisin, että Suomi pysyisi näissä asioissa tolkun kohtuudessa ja tyydyttäisiin suosiolla pistesijoihin. Se on kuitenkin loppupeleissä urheilijan etu, kun meillä on niin monta surullista hiihtäjää / huippu-urheilijaa, joiden koko loppuelämä on mennyt ihan pe*****leen parin arvokisamitalin takia. Kannattaisi kautta linjan valmennuksessa painottaa opiskelun ja kunnollisen ammatin hankinnan tärkeyttä, ja hiihtää sen verran siinä sivussa jos haluttaa, että näkee mikä se urheilumaailma kaikessa raadollisuudessaan oikein on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laajamittaisella astmalääkkeiden käytöllä tavoittaisimme Norjan tason parissa - kolmessa kaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image