HIFK:n kii­na­lai­so­mis­ta­ja haluaa tehdä Suomessa tuottoa – ”Minulla ei ole mitään peiteltävää”

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan HIFK:n uusi pääomistaja on Chang Jin. Kiinalaisen tulo seuran taustalle on herättänyt paljon kysymyksiä. KUVA: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Urheilu 14.5.2019 20:03
STT

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan Helsingin IFK:n uusi kiinalainen pääomistaja Chang Jin, kutsumanimeltään Lucas, vastailee rennosti median uteluihin uudesta omistussuhteesta.

37-vuotias kiinalainen on hankkinut omaisuutensa pelaaja-agenttina, asunut 15 vuotta Lontoossa ja laajentaa nyt jalkapallotoimintaansa Suomeen.

–  Minulla ei ole mitään peiteltävää. Kaikki haluavat saada investointinsa takaisin eikä heittää rahaa pois, Chang kertoi suunnitelmistaan.

–  Jalkapallon epäonnekas puoli on se, että tulevaisuutta ei voi ennakoida. Meidän täytyy tehdä tuottoa. Pitää onnistua lisäämään pelaajien arvoa, pitää herättää mielenkiintoa ja saada lisää sponsorisopimuksia.

Chang Jinin omistama englantilaisyritys Impress London Europe Ltd osti HIFK Fotboll Ab:n osakeannissa 51,9 prosenttia yhtiöstä. Kiinalainen sijoittaa pitkään talousahdingossa olleeseen seuraan noin kaksi miljoonaa euroa tämän ja seuraavien vuosien aikana.

Fiinisti pukeutunut kiinalainen kertoi nähneensä elämässään yhden IFK:n ottelun. Hän kertoi itse ottaneensa yhteyttä seuraan.

–  Olen aina löytänyt itse bisnesmahdollisuuteni.

Luovutti Vejlen moldovalaistoverilleen

Chang on toiminut viime vuosina Tanskan jalkapalloliigassa pelaavan Vejle Boldklubin omistajana yhdessä bisnespartnerinsa ja perhetuttavansa, moldovalaisen Andrei Zolotkon kanssa. Tiistaina kiinalainen paljasti antaneensa seuran hallinnan Zolotkolle, vaikka omistaa yhä seuran osakkeet.

–  Se on oma päätökseni, Chang vastasi lyhyesti.

Zolotkolla ei ole tällä hetkellä virallista roolia HIFK:ssa.

Vejlen urheilullinen menestys on ollut viime vuosina heikkoa Tanskassa, mutta joukkue on onnistunut kasvattamaan yleisömääriään ja sponsoritulojaan. Samaan tähtää HIFK.

Seuran virallisen jalkapallojaoston, HIFK Soccer rf:n, puheenjohtajan Christoffer Perretin mukaan seura haluaa panostaa lähitulevaisuudessa markkinointiin sekä urheilupuolen kehittämiseen.

Kannattajat piirittivät Changin

Uusi omistus on herättänyt intohimoisissa HIFK-kannattajissa paljon vastarintaa. Tiistaina punapaitojen kannattajia virtasi kiinalaisen ympärille, kun tiedotustilaisuuden virallinen osuus oli päättynyt. Kannattajissa kysymyksiä on herättänyt etenkin Vejlessä pyöritetty laaja pelaajarinki.

Suomalainen seurajalkapalloilu on myös kokenut synkkiä käänteitä ulkomaalaisomistajien kanssa, kun vedonlyöntirikollisuuden keskelle joutuneet AC Allianssi ja Tampere United menivät nurin aiemmin tällä vuosituhannella.

Perret ymmärtää fanien huolen, mutta toivoo heiltä kärsivällisyyttä.

–  IFK:n sielua ei olla myyty. Olemme myyneet yhden osan kaupallisesta liiketoiminnastamme ja saaneet siihen lisää paukkuja, Perret sanoi.

HIFK Soccer rf omistaa seurasta nyt 35,5 prosenttia. Ennenkin HIFK:hon investoineen tuntemattoman suomalaisen sijoittajan osuus on 5,0 prosenttia, pienomistajien osuus 7,6 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

AC Oulu, vaikka minkälainen tarjous tulee Aasiasta, älkää tarttui siihen. Tällaiset ovat aina huijauksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
40
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
26
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
22
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image