Heiskanen laittaa tallinsa ovet kiinni

Pillit pusiin. Veijo Heiskanen.
Urheilu 1.9.2005 0:00
Jussi Pääkkönen
Ruotsin menestyneimpiin valmentajiin ja ohjastajiin lukeutuva Veijo Heiskanen, 46, ajaa alas valmennustoimintansa. Åbyn radalla Göteborgissa vaikuttava Heiskanen on sanonut irti 14 työntekijäänsä ja tyhjentää koko tallinsa marraskuun loppuun mennessä.

Heiskasella on valmennuksessaan 76 hevosta, joista kolmisenkymmentä on kokonaan tai osittain hänen omistuksessaan. Joukossa on supertähtiä, muun muassa Conny Nobell, joka tavoittelee sunnuntaina Ruotsin Derbyssä 170 000 euron voittorahoja.

Ruotsalaisen Travnetin mukaan suomalaisvalmentaja myy myös omat hevosensa, ja irtautuu ammatistaan täysin vähintään vuodeksi. Heiskanen kutsuu lopettamispäätöstä aikalisäksi. Hänellä on ollut viime aikoina terveydellisiä ongelmia.

Valmentaja sanoo tarvitsevansa lepoa. Heiskasen vasen käsi on vain puoliksi toimintakuntoinen, ja hevosista sekä tallin pölyistä johtuva allergia on pahentunut.

"Päätöksen taustalla on myös taloudellisia asioita. Ei tunnu mielekkäältä tehdä näin paljon töitä joka päivä, kun käteen ei jää paljon mitään", Heiskanen sanoo.

Heiskanen on kotoisin Kuopiosta, ja hän on toiminut Ruotsissa liki 20 vuotta. Heiskasen paras vuosi länsinaapurissa oli 2001, jolloin hän voitti 168 lähtöä ja 1,25 miljoonaa euroa palkintorahoja.

Heiskanen oli aikoinaan varsinainen ravien junioritähti. Hän voitti jo 17-vuotiaana lähdön Ruotsin Solvallassa, ja ajoi 19-vuotiaana Uno Boylla maailman arvostetuimpiin kilpailuihin kuuluvassa Prix de Ameriquessa.

Ura ja elämäkin oli tosin päättyä aikaisin: vuonna 1981 Heiskanen joutui Oulun Äimärautiolla vaaralliseen onnettomuuteen, kun hänen ajamansa hevosen valjastus petti, ja yläpäästään irronnut apuaisa seivästi miehen. Aisa pysähtyi muutaman millin päähän sydämestä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
180
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image