Heikkisen suksiongelma on mysteeri - "Äärimmäisen turhauttavaa"

Matti Heikkinen hiihti miesten viestissä kolmannen osuuden, mutta suksi ei kulkenut toivotulla tavalla. KUVA: FEHIM DEMIR / EPA
Urheilu 27.2.2015 18:16
STT,

Mikä siinä on, että saman suksifirman välineillä kaksi ranskalaista juhlii viestin MM-pronssia, mutta Matti Heikkiselle niitä ei saada toimimaan?

Miten on mahdollista, että suksitestissä Heikkisen sukset tuntuvat vielä hyviltä, mutta pulveroinnin ja käsikuvioinnin jälkeen ne eivät luista mihinkään?

Suomen huoltojoukkueessa ratkotaan urakalla mysteeriä nimeltä Matti Heikkisen sukset.

– Emme ole pystyneet selvittämään, mikä niissä on, Suomen maajoukkueen huoltopäällikkö Matti Haavisto myönsi perjantaina.

Haaviston mukaan Heikkisen tänään käyttämä suksipari on hiihtäjän paras vesikelille.

Sukset ovat yksilöitä, vaikka ne olisivat samasta pakasta. Siksi niiden laittaminen kisakuntoon on haastavaa.

– Pojat lähtivät nyt testaamaan vielä Matin kalustoa, Haavisto kertoi miesten viestin jälkeen.

Nöyryytystä ladulla

Salomonilla hiihtävän Heikkisen mukaan suksiongelma on äärimmäisen turhauttava. Hän tunsi kokeneensa jopa nöyryytyksen viestiladulla, kun ei pystynyt hyökkäämään Venäjän Aleksandr Legkovin peesiin.

– Hirveästi on töitä tehty kaluston eteen täällä, mutta emme ole onnistuneet, Heikkinen sanoi.

Falunissa erityisongelma on vesikeli, joka osui tällä kaudella eteen ensi kertaa. Vesikelin suksien testaaminen jäi vasta MM-kisojen ajaksi, eikä mahdollisiin ongelmiin ole välttämättä nopeaa ratkaisua.

– Näissä kisoissa olen nähnyt huoltoryhmän tekevän työtä enemmän kuin varmasti missään kisoissa. Tämä ei henkilöidy keneenkään, Heikkinen lisäsi.

Heikkisen valmentaja Toni Roponen oli kuin maansa myynyt miesten viestin jälkeen. Roponen meni jopa niin pitkälle, että käänsi kelkkansa keskiviikkoisen miesten 15 kilometrin kisa-analyysistään. Tuoreeltaan kisan jälkeen hän otti vastuuta Heikkisen putoamisesta kauas mitaleilta, mutta tänään vika olikin suksissa, myös 15 kilometrillä.

Miesten viestissä muiden suomalaisten sukset toimivat. Iivo Niskanen kaipasi lisää pitoa, mutta haluaa Haaviston mukaan itse hiihtää vähällä pidolla.

Suomen miesjoukkue sijoittui perjantain viestissä kahdeksanneksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Suomen mäkihypyn ja hiihdon tila johtuu yksinkertaisesta syystä. Ei ole harrastajia. Olen teini-ikäisiltä pojiltani, jotka omaavat laajan ystäväpiirin tiedustellut mahdollisia mäkihypyn- tai hiihdon harrastajia. Ei ole yhtä ainutta tullut mieleen. Sen sijaan palloilulajien harrastajia on valtavasti. Ymmärtäähän sen, kuka nuori sosiaalinen ihminen haluaa lähtiä metsään yksikseen rääkkäämään itseään räkä poskella. Mäkihyppy jos sinällään on sairasta hommaa hyppypukupelleilyineen ja anorektiaongelmineen: mitä vähemmän painat sen pidemmälle lennät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä Heikkisen Matin suksijutussahan on aivan selvästi tehty jotakin ilkeyttä. Näkihän sen jo laskuosuudella että suksissa ei ole luistoa. Turha syyttää Matin kuntoa. Saatiinpahan Jauhojärven sukset luistamaan. Joku kiusaa nyt tahallaan Mattia. Asia pitää tutkia tarkkaan - onhan tuo outoa että jonkun sukset luistamaan ja toisen taas ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä menee kyllä suomalaisten hiihtäjien koottujen selitysten top 10 listalle. Voittajat ei selittele ja selittäjät ei voita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

valmentajat kokeileen suksia ite kesät talvet, satoi tai paistoi ja hiihtäjät suolle kesällä eikä tietokoneen ääreen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, on se outoa ettei suomalaisille saada voittavia suksia. Miehessähän se vika ei voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos mäen päälle tultaessa ei ole tarpeeksi vauhtia. Hiihto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet selittelyyn ja heikon kunnon peittelyyn. Maratonjuoksussa kuullaan perin harvoin että tossut lipsuivat eikä rullaus pelannut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vaikka olisi tehnyt ennätyksen viikko sitten, se ei tarkoita, että sitä saisi samantien uusittua. ennätyssuorituksessa on kaikki ollut kohdallaan. kroppa on tankattu sopivasti, on venytelty, on ollut sopivat välineet, keli on ollut hyvä... kerta kaikkiaan, se ei ole helppoa tehdä samaa suoritusta uudelleen, vaikka kuinka repisi. jokainen urheilija voinee allekirjoittaa tämän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

urheilijana tiedän, että vika voi löytyä monesta eri paikasta. välineet eivät varmaankaan olleet parhaat mahdolliset, mutta myös tankkaus, vaatetus ja vauhdinjako ovat tärkeitä asioita. varmasti oli suorituspaineitakin melkolailla, ja sen vuoksi voi olla vaikea hiihtää rennosti. toisaalta ratakin on uusi, eikä ehkä tiedä miten vauhti kannattaisi jakaa. tuskin hiihtäjä on kerennyt entisistä kisoistakaan palautua, kun täytyisi tehdä elämänsä paras suoritus. hyvänä päivänä voi taas mennä todella lujaa. ei ihminen ole mikään kone! ensi kerralla menee ehkä paremmin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

erinomaisen ja hyvän suksen ero on 30 sekuntia per 10km, mitä se onkaan erinomaisen ja huonon välillä? tänään se nähtiin, yli 2min 7,5 kilometrillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väline urheilua se hiihto on ja näkihän sen, ettei Matin sukset luistaneet ja kaikenlaisia joka alan asiantuntijoita täältä näyttää löytyvän! Ei Mietokaan pärjännyt puukusilla, kun muilla oli muovipohjat, vaikka Mietaa oli paremmassa kunnossa kuin kukaan maailmassa jäi vain jälkeen, otti silti mitaleita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkin on näin liikkujana ja penkkiurheilijana pikkasen vaikea ymmärtää sitä miten vaikeaa monen suomalaisen penkkiurheilijan on myötäelää epäonnistumisen hetkellä.... Voitoista kyllä otetaat "Meidän" tyypeistä kaikki irti... Lienee se iän ikuinen kateus syynä tähänkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkihän tuon sokia reettakin että Heikkisen sukset ei luistaneet mihinkään... Kazastanista lähtien kapula pesi suomen 100-0... Ei tuolla tasolla huonolla kapulalla pärjää kukaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä naurattaa, kun epäonnistunut urheilija ja valmentaja laittavat kaiken "rapakunnosta" kaluston piikkiin. Tosiasiassa hiihtäjän frekvenssi eli sauvomistahti on ollut koko kisojen ajan silmiinpistävän vetelää. Kuin hidastetussa filmissä. Nooh, selityksiähän maailmaan mahtuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama havainto frekvenssistä elikkä kuntopohja jääny heikolle tasolle. Miedon ja Myllylän keinot käyttöön harjoittelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko koskaan ollut urheilemassa tuolla tasolla, tai edes alemmalla?? Jos et niin et niin sitten kommenttisi on tunnepohjainen. Tietoa ei ole ilmeisesti nykyajan suksista, voitelusta jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image