Heikkisen hiihto sujui jo paremmin kuin Planicassa - Niskanen pinnisti 16. sijalle yh­teis­läh­tö­ki­sas­sa

Sveitsin Dario Cologna hiihti voittoon maastohiihdon maailmancupin miesten 15 kilometrin yhteislähtökisassa Itävallan Seefeldissä.
Urheilu 28.1.2018 13:04 | Päivitetty 28.1.2018 15:25
STT

Matti Heikkinen sijoittui 13. tilalle maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin yhteislähtökilpailussa Seefeldissä. Vapaalla hiihtotavalla käydyn kilpailun voitti sveitsiläistähti Dario Cologna. Heikkinen hävisi voittajalle 12,9 sekuntia.

Viikko sitten Heikkinen oli Planicassa perinteisellä hiihtotavalla vasta 42:s, eikä suomalainen ole vieläkään huippuiskussa.

- Päivän kilpailu oli parempaan päin. Pari viikkoa aikaa vielä olympialaisiin. Nöyrästi ja rauhassa eteenpäin. Saa nähdä, mitä on tulossa, Heikkinen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kisaa letkajenkaksi kuvannut Iivo Niskanen oli 16:s, Lari Lehtonen 18:s, Anssi Pentsinen 48:s ja Perttu Hyvärinen 57:s. Antti Ojansivu keskeytti.

- Ei minulle mieluisin kisa, mutta tulipahan nyt hiihdettyä. Kohtuulliset tuntemukset ja kohtuullinen suoritus. Ei mitään isompaa kerrottavaa tästä päivästä, Niskanen kertasi.

Olympialaisissa vapaan hiihtotavan 15 kilometriä kisataan väliaikalähtönä, jossa hiihtäjät voivat säädellä omaa vauhtiaan paremmin kuin yhteislähdössä.

Lehtoselle, Hyväriselle ja hengityksensä kanssa ongelmia kokeneelle Ojansivulle kisa oli viimeinen mahdollisuus olympianäyttöön. Muut kisan suomalaiset on jo valittu Pyeongchangiin.

- Yritin vielä tuossa lopussa saada mahdollisimman hyvän paikan. Aina, kun tuntui, että sai sellaisen hyvän jonon ja kohdan, niin aina joku puikkasi väkisin sivusta ohi. Tykkään enemmän väliaikalähtökisasta, mutta nyt ainakin tiesi heti tuloksen, kun tulin maaliin, Lahtonen naurahti.

Pentsisen sauva katkesi matkalla. Huoltomies heitti Pentsiselle uuden sauvan, mutta tämä ei saanut sitä kiinni. Lopulta hän sai varasauvan ja suksi kisan maaliin asti.

- Tipuin siinä sitten tuosta pääryhmästä, heti puoli minuuttia tuli siinä. Seuraava kaksi kilsaa meni vähän sitten hakiessa rytmiä hiihtoon, Pentsinen kuvasi, mutta arvioi kuntonsa tuntuvan hyvältä.

Valtaosa kisasta lykittiin niin sanotusti massahiihtona yhdessä isossa ryhmässä. Aivan kilpailun loppupuolella Cologna ratkaisi voiton niin kutsutulla pitkällä kirillä.

MAINOS

Kommentoi

Tämä kuvaa hiihdon tasoa. Hirveä älämölö tullaan pitämään jo siitä, jos suomalaisurheilija on kymmenen parhaan joukossa. Muikeanäköiset urheilutöhöt ja - pellet keikistelee tv:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image