Hanna Tardiveau Horse Show'n paras suomalainen

Urheilu 21.10.2012 19:58
STT,

Helsingin kansainvälisessä Horse Show'ssa suomalaisratsukot jäivät kauas kärjestä.

Yksikään ratsukko ei tehnyt virheetöntä rataa ja yltänyt uusintaan. Parhaiten sijoittui kahdeksalla pisteellä ja ajalla 67,58 26:nneksi sijoittunut ratsukko Hanna Tardiveau/Prinz Clintus.

Hevonen on ollut Tardiveaulla huhtikuusta lähtien. Horse Show oli Prinz Clintukselle ensimmäinen sisäkilpailu ja Tardiveaulle ensimmäinen maailmancup-tason kilpailu.

– Kisa oli fantastinen. Nautin siitä, Tardiveau sanoi.

– Olisi hienoa päästä kilpailemaan jatkossakin tällä tasolla.

Toisena suomalaisratsukkona maaliin asti pääsi 37:nneksi sijoittunut Satu Liukkonen/Celestine. Sebastian Numminen/Qui Vivra Verra ja Mikko Mäentausta/Quenaro keskeyttivät.

– Odotukset eivät olleet suuret. Hevosella ei ole kokemusta tällaisilta radoilta. Kapasiteettia löytyy kyllä. Hevonen meni lukkoon heti radan alussa, Numminen sanoi.

Mikael Forstén ei päässyt kilpailuun asti. Hän mursi kätensä sunnuntaiaamun kansallisessa luokassa kahdesta kohtaa.

Ratsastusjoukkueen katseet ensi vuoden EM-kisoissa

Edellisestä suomalaisten olympiapaikasta esteratsastuksessa on kulunut jo pitkä aika. Lontoossa suomalaisia ei ollut, kuten ei muissakaan 90- ja 2000-luvun kisoissa.

Edellistä edustajaa muistellessa pitää historiankirjoja selata Moskovan olympialaisiin 1980 asti. Silloin ratsukko Christopher Wegelius/Monday Morning sijoittui 12:nneksi.

– Emme kuole sen mukana, onko meillä olympiaedustajia vai ei, Suomen ratsastajain liiton urheilujohtaja Aki Ylänne sanoi.

Ylänne sanoo, että Suomen tavoite on saada joukkue ensi vuoden EM-kilpailuihin. Toinen tärkeä tavoite on Nation's Cup. Rion olympialaisia Ylänne ei vielä ennakoi.

– Päätavoite on maailmancupissa ja EM-kisoissa. Pitää menestyä niissä, jotta voi saada olympiapaikan, Ylänne linjaa.

Lontoon kisoihin edustajan saaminen oli jo varsin lähellä. Viime vuonna Horse Show舗n maailmancup-kilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Nina Fagerström oli kuudennella varasijalla olympiapaikkoja jaettaessa.

Ylänne muistuttaa, että olympiapaikkojen saamisessa tärkeää on sekin, että hevonen pysyy riittävän kauan suomalaisomistuksessa.

Horse Show tärkeä suomalaisille

Olympialaisista tulevaa huomiota tärkeämpänä asiana lajin kannalta Ylänne pitää Helsingin kisaviikonloppua. Maailmancupin kilpailun isännöinti takaa sen, että Suomella on yksi kiintiöpaikka myös muiden maiden maailmancup-kilpailuihin.

– Jos Helsingissä ei kilpailtaisi maailmancupia, olisi mahdollista, ettemme saisi kilpailijoita muihinkaan maailmancupin kilpailuihin, Ylänne sanoo.

Helsingin kilpailun paras suomalainen Hanna Tardiveau on Ylänteen mukaan hyvä esimerkki siitä, millaisia mahdollisuuksia kilpailu avaa.

– Ilman tätä osakilpailua olisi voinut mennä viisi vuotta ennen kuin Hanna olisi saanut mahdollisuuden kilpailla maailmancupissa.

Tämän kertaista kisaviikonloppua kokonaisuutena Ylänne piti kelpo suorituksena.

– Esimerkiksi Hanna oli positiivinen yllätys uudella hevosella. Yksi kärkipään sijoitus alemmissa luokissa olisi tietysti ollut tervetullut, mutta kokonaissuoritus oli hyvä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image