Hakola pääsee varamiehenä MM-Falunin pää­tös­mat­kal­le

Urheilu 1.3.2015 1:04 | Päivitetty 1.3.2015 8:30
STT,

Vielä eilen alkuillasta hiihtäjä Ristomatti Hakola oli varamiehen roolissa Falunin MM-hiihtojen 50 kilometrille. Iivo Niskasen sairastuminen nosti kuitenkin Hakolan kisakokoonpanoon Matti Heikkisen, Sami Jauhojärven ja Lari Lehtosen seuraksi.

Hakola on ollut Falunissa pitkän kaavan mukaan. Hän kilpaili kisojen avauspäivänä sprinttihiihdossa puolitoista viikkoa sitten ja selviytyi MM-kisojen ensikertalaisena komeasti välieriin, yhdeksänneksi. Sen jälkeen hän on odottanut, josko kisoissa tulisi vielä uusia työtehtäviä.

- Kaikki harjoitukset on tehty normaalisti, ja valmistautuminen on sujunut ihan ok, Hakola kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakola on kansainvälisillä laduilla menestynyt parhaiten sprintterinä, mutta Suomen hiihtokartalle hän nousi 50 kilometrin SM-kisojen yllätysvoittajana kolme vuotta sitten.

Falunissa viisikymppinen hiihdetään yhteislähtönä, perinteisellä hiihtotavalla. Hakolan tavoitteena on yrittää roikkua muiden mukana mahdollisimman pitkään.

Kilpailua saattaa värittää sakea lumisade. Miehet saavat vaihtaa sukset kahdesti kilpailun aikana.

Miesten 50 kilometrin hiihto alkaa kello 14.30 Suomen aikaa.

Hiihdon tauottua alkavissa päättäjäisissä Lahti saa Falunilta kisaisännyyden. Seuraavat pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut pidetään Lahdessa vuonna 2017.

Isännyyden merkiksi annettavaa lippua on vastaanottamassa presidentti Sauli Niinistön johtama delegaatio. Hiihtäjistä siihen kuuluvat muun muassa olympiavoittajat Marja-Liisa Kirvesniemi ja Sami Jauhojärvi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onkohan Lahdessa lunta kisojen aikaan? Siirtäkää kisat välillä Pohjois-Suomeen jossa lunta riittää myös näin kisojen aikaankin.
1960-luvullakin MM-kisat pidettiin vailla minkäänlaisia stadioneita,joten Rovaniemi-Sodankylä akselilla löytyy lunta, molemmissa paikkakunnilla on varuskunnat joihin voi majoittaa hiihtäjät ja kisavieraat voivat majoittua tyhjillään oleviin hotelleihin kiaojen ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
50
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
47
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
22
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
17
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
12
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

195 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ville Tavion näkemykset

Mistä tiedät että presidentti paimentaa Marinia? Et mistään. Kaikki tuo on vain sinun haihattelua. Keksi vaikka joku har... Lue lisää...
oikaisen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image