Hakola pääsee varamiehenä MM-Falunin pää­tös­mat­kal­le

Urheilu 1.3.2015 1:04 | Päivitetty 1.3.2015 8:30
STT,

Vielä eilen alkuillasta hiihtäjä Ristomatti Hakola oli varamiehen roolissa Falunin MM-hiihtojen 50 kilometrille. Iivo Niskasen sairastuminen nosti kuitenkin Hakolan kisakokoonpanoon Matti Heikkisen, Sami Jauhojärven ja Lari Lehtosen seuraksi.

Hakola on ollut Falunissa pitkän kaavan mukaan. Hän kilpaili kisojen avauspäivänä sprinttihiihdossa puolitoista viikkoa sitten ja selviytyi MM-kisojen ensikertalaisena komeasti välieriin, yhdeksänneksi. Sen jälkeen hän on odottanut, josko kisoissa tulisi vielä uusia työtehtäviä.

- Kaikki harjoitukset on tehty normaalisti, ja valmistautuminen on sujunut ihan ok, Hakola kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakola on kansainvälisillä laduilla menestynyt parhaiten sprintterinä, mutta Suomen hiihtokartalle hän nousi 50 kilometrin SM-kisojen yllätysvoittajana kolme vuotta sitten.

Falunissa viisikymppinen hiihdetään yhteislähtönä, perinteisellä hiihtotavalla. Hakolan tavoitteena on yrittää roikkua muiden mukana mahdollisimman pitkään.

Kilpailua saattaa värittää sakea lumisade. Miehet saavat vaihtaa sukset kahdesti kilpailun aikana.

Miesten 50 kilometrin hiihto alkaa kello 14.30 Suomen aikaa.

Hiihdon tauottua alkavissa päättäjäisissä Lahti saa Falunilta kisaisännyyden. Seuraavat pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut pidetään Lahdessa vuonna 2017.

Isännyyden merkiksi annettavaa lippua on vastaanottamassa presidentti Sauli Niinistön johtama delegaatio. Hiihtäjistä siihen kuuluvat muun muassa olympiavoittajat Marja-Liisa Kirvesniemi ja Sami Jauhojärvi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onkohan Lahdessa lunta kisojen aikaan? Siirtäkää kisat välillä Pohjois-Suomeen jossa lunta riittää myös näin kisojen aikaankin.
1960-luvullakin MM-kisat pidettiin vailla minkäänlaisia stadioneita,joten Rovaniemi-Sodankylä akselilla löytyy lunta, molemmissa paikkakunnilla on varuskunnat joihin voi majoittaa hiihtäjät ja kisavieraat voivat majoittua tyhjillään oleviin hotelleihin kiaojen ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image