Grönman jatkaa ainoana Pokljukaa miesten osalta – suo­ma­lais­ku­dit harakoille ampumahiihdon sprintissä

Kisan voittoon ylsi Norjan Johannes Thingnes Bö. KUVA: ANTONIO BAT / EPA
Urheilu 7.12.2018 20:01
STT

Ampumahiihdon maailmancup-kauden avausviikon kisaa suomalaismiehistä loppuun asti vain Tuomas Grönman. Hän oli perjantain pikakilpailussa 52:s eli pääsi mukaan sunnuntain takaa-ajoon. Kuudenkymmenen kärjestä jäivät reilusti Olli Hiidensalo (90:s), Tero Seppälä (94:s) ja Jaakko Ranta (99:s).

Grönman onnistui ammunnassa hyvin paukuttamalla molemmat paikat puhtaasti.

– Kaikki osui, se on hyvä. Vähän raskas jalka ladulla, mutta kaikkeni annoin. Toki takaa-ajopaikka lämmittää, vaikka tietenkin toivoo, että olisi pystynyt hiihtämään paremmin, Grönman totesi.

Muilla suomalaisilla laukaukset eivät olleet kohdillaan. Hiidensalo ja Ranta kiersivät neljä sakkorinkiä ja normaalimatkalla cup-pisteille asti yltänyt Seppälä viisi.

– Surkeastihan tuo meni. Toivottavasti oli talven huonoin kisa, Seppälä sanoi.

Seppälällä riitti pulmia aseenkin kanssa, kun pystypaikan jälkeen ase ei meinannut asettua selkään.

– Hiihtopäivä olisi ollut ihan hyvä, mutta kun rinkiä kiertää, syöhän se voimat. Ja motivaationkin. Ja ase sukelteli pystyn jälkeen numerolapun sisään, ei meinannut millään päästä liikenteeseen. No, ensi viikolla koetetaan Hochfilzenissä kääntää kurssia, se on suosikkipaikkani.

Normaalimatkalla suksensa lähdöstä unohtanut Hiidensalo välttyi nyt kummemmilta kommelluksilta, mutta kisa meni silti mönkään. Pokljuka jätti hyvän alun jälkeen karvasta makua.

– Sekaviesti oli hyvä, normaalimatka meni omaan töppäilyyn ja tästä päivästä tuli myös töppäilyä, ammunnassa, Hiidensalo summasi kisansa Sloveniassa.

Voittoon ylsi Norjan Johannes Thingnes Bö ennen Ranskan Antonin Guigonnat'a ja Venäjän Aleksandr Loginovia. Normaalimatkan voittanut ranskalaistähti Martin Fourcade oli vasta 24:s, vaikka ampui vain yhden sakon.

– En tiedä, mikä oli (hiihdossa). Täytyy selvittää asia joukkueen kanssa, Fourcade äimisteli.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:06
Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"
9:47
Lintujen kevätmuutto alkaa olla ohi Pohjois-Pohjanmaalla - Lintukevääseen kuuluu aina myös harvinaisuuksia
9:08
Vanhat kuvat: Uutta teatteritaloa vasta rakennettiin Oulussa - muistatko kohun Jumalan Teatterista?
8:22
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
8:06
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
8:04
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
8:00
Valtameret täyttyvät muovista, mutta uudet biotuotteet eivät ole lyöneet läpi – Mistä asia kiikastaa ja onko suomalaisilla start up -yrityksillä ratkaisu ongelmaan?
69
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
11
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
10
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
7
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
6
Kohti reilumpaa maanhankintaa – "Oulun taudin” on mahdollistanut lunastuslaki ja sen arvonleikkaussääntely Lukijalta
6
HS: Junes Lokalle sakkotuomio Helsingin mielenosoituksessa niskoittelusta – hovioikeus ei myöntänyt valituslupaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Ihan oikein. Ovat kuin kasvain Suomessa. Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image