Finaalipaikka jäi Suomen ai­tu­ri­nai­sil­ta haaveeksi – Neziri: "Ei täältä pettyneenä voi lähteä, kun tuli kauden paras aika"

Nooralotta Neziri juoksi kauden parhaan ajan Dohan MM-kisojen välierässä. KUVA: SRDJAN SUKI / EPA
Urheilu 6.10.2019 19:59 | Päivitetty 6.10.2019 21:27
STT

Nooralotta Neziri oli suomalaisista vauhdikkain Dohan MM-kisojen aita-juoksun välierissä. Neziri selvisi 100 metristä ja kymmenestä aidasta ajassa 12,89.

Erien aikavertailussa Neziri oli 14:s. Kahdeksan parhaan finaalin viimeinen paikka lohkesi ajalla 12,65, joten finaali olisi edellyttänyt suomalaisilta selvää Annimari Korteen Suomen ennätyksen 12,72 alitusta.

Korte oli aikavertailun 17:s ajalla 12,97 ja Reetta Hurske 21:s ajalla 13,24, joten suomalaiset olivat MM-kisoissa selkeää välierätasoa.

–  Minulla oli salainen haave, että olisin päässyt finaaliin, Neziri tunnusti välierien jälkeen, mutta totesi sen jääneen varsin kaukaiseksi unelmaksi.

–  Ehkä omaan ennätykseen (12,81) olisi voinut olla mahdollisuudet, mutta pidän tätäkin juoksua ihan onnistuneena. Minulla on takana monta arvokisaa, joissa olen alisuorittanut, mutta tähän voin olla ihan tyytyväinen, Neziri arvioi juoksuaan.

–  Tuli sentään kauden paras tulos.

Nooralotta Nezirin kommentit välieräjuoksun jälkeen Dohan MM-kisoissa.

Neziri jäi jälleen vastustajistaan lähdössä ja alkukiihdytyksessä. Hän tunsi silti onnistuneensa paljon paremmin kuin alkuerissä.

–  Luulen, että lähtöni oli tänään perustasoani. Mutta siihen täytyy paneutua ensi kaudeksi, koska hyvä lähtö on sitä vaikeampi saada, mitä tiukempi ja jännittävämpi kilpailu, Neziri pohti.

Neziri haluaa eroon vammoista

Toisesta aidasta seitsemännelle Neziri tuli hurjasti. Viimeisillä aidoilla hän meni tapaansa aidan päälle, mistä seurasivat vauhtia hidastaneet vastaponnistukset.

Ensi kaudeksi Neziri toivoo ennen kaikkea parempaa terveyttä. Dohassa hän juoksi keskikesän kolhujen jäljiltä nilkat teipattuina, mutta ilman kortisonia ja särkylääkkeitä.

–  Kaipasin kesällä tiukkoja kilpailuita, mutta puoleen niistä pääsin vain joko kortisonin tai kipulääkkeiden avulla. Suoritusvarmuus ei noussut sen takia ihan parhaimmilleen, Neziri kertasi kesäänsä.

Dohan matkan jälkeen Neziri lomailee synnyinseuduillaan Porissa. Ohjelmassa on myös sponsoritilaisuuksia.

Korte pääsee huolitta olympiavuoteen

Korte juoksi välierissä saman ajan 12,97 kuin alkuerissä.

–  Alkuerissä juoksin ajan varovaisesti, mutta riskillä ei mennyt sen kovempaa. Etummainen jalka osui toiseen aitaan ja kolhin sen jälkeen varmaan viittä muuta, Korte harmitteli.

–  Tein parhaani, mutta en oikein löytänyt latausta enkä keskittymistä tähän kilpailuun.

Annimari Korte kommentoi MM-kisojen välieräjuoksua sunnuntaina.

Korte tunsi jo etukäteen, että hänen on vaikea saada välierään parasta latinkia, kun hän on saavuttanut ja ylittänyt jo kaikki tavoitteensa.

Eikä Korte uskonut välierämahdollisuuteen.

–  En ole vielä sillä tasolla, että voisin päästä finaaliin ja todella menestyä, Korte korosti.

Tokion 2020 olympialaisissa hän toivoo tilanteen jo muuttuvan.

–  Olen saanut niin paljon tukijoita, että ensi kausi on turvattu taloudellisesti. Voin ensi kertaa valmistautua kauteen kuten haluan, joten odotan ensi vuodelta paljon, Korte kertoi.

Korte suunnitteli illaksi salmiakkiherkuttelua. Dohan matkan jälkeen hän lomailee viikon Italiassa ja jatkaa lomaa sen jälkeen sponsoritapaamisten ohessa Suomessa.

Hurske pehmeni välierään

Hurske ei saanut juoksun alkuun tavanomaista imua, jolla hän on maailmalla kovaa tasoa seitsemännelle aidalle asti. Kaiken lisäksi hän joutui väistämään radalleen kaatunutta Belgian Anne Zagrea juuri ennen maaliviivaa.

–  Se väistö oli minulta päivän paras suoritus, Hurske tokaisi.

–  Lähtö ei ollut parasta tasoani eikä kiihdytys yhtä hyvä kuin eilen. Olin pehmeämpi kuin alkuerissä.

Reetta Hurske kommentoi välieräjuoksuaan Dohan MM-kisoissa sunnuntaina.

Hurske oli pettynyt.

–  Ei vain onnistunut tänään. Minulla oli ehkä halua liikaa, Hurske arveli.

Hurske lomailee MM-matkan jälkeen viikon Tampereella ja perään viikon Italiassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nämä naiset ovat hyvin realisteja tasonsa suhteen. Ei ole vaikeaa laskea omaa mahdollisuutta loppukilpailuun, kun alkuerissä on yli kymmenen nopeampaa kanssakilpailijaa. Naisten keskinäinen kilpailu on tuonut suoritusvarmuutta ja parantanut valmiuksia menestyä kansainvälisesti. Ehkä joku heistä ensivuonna jo loppukilpailuun olympialaisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:08
Liikennesää on hankala valtaosassa maata, Suomen lounaisosissa tulvavaara
9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
23
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
12
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
7
Yhteiskuntamme ei kestä liian helposti syttyviä lakkoja Lukijalta
7
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
5
Säteissaha katkaisi päiväkeskuksessa työskennelleen käden – oikeus määräsi ohjaajalle ja kuntayhtymälle sakkoja sekä tuntuvat korvaukset uhrille
5
Poliisin haaviin jäi 104 rattijuopumuksesta epäiltyä vuorokauden aikana, valvontamaratonissa jäi kiinni myös 16 etsintäkuulutettua
3
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image