Euroopan golfkauden huipennus alkaa Tshekistä – Mihin kantaa suomalaisten draivi?

Urheilu 14.8.2019 17:35
STT

Golfin miesten Euroopan-kiertue jatkuu torstaina kahden viikonlopun kilpailutauon jälkeen Tshekissä. Prahan miljoonan euron kilpailusta alkaa koko syksyn kestävä 12 kilpailun loppurutistus ennen marraskuussa pelattavia kiertueen päätösturnauksia.

Suomalaisista Tshekin kilpailuun osallistuvat Mikko Korhonen, Kim Koivu, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. Pelioikeudestaan ensi vuoden Euroopan-kiertueelle taisteleva Pulkkanen kiirehti maanantaina Minea Blomqvist-Kakon ja Mikko Ilosen järjestämästä golftapahtumasta suoraan lentokoneeseen.

– Tässä on nyt edessä 9–11 kisaa riippuen siitä, miten sen haluaa jaksottaa. Siinä olisi iskun paikka, ja nyt saa painaa reissua ihan kunnolla, Pulkkanen sanoi.

– Pelaan nyt neljä kilpailua putkeen ennen viikon taukoa. Taukoviikon jälkeen tulee 2–3 kilpailua heti perään, ja sitten katsotaan tilannetta uudelleen, Pulkkanen suunnitteli.

Halutessaan 280 metriä ilmassa lentäviä avauslyöntejä tykittävä Pulkkanen tahtoo vakiinnuttaa tasonsa loppukauden aikana.

– Kausi on ollut vähän sellaista vuoristorataa. Minulla on viisi top-20 sijoitusta ja hyviä kisoja. Kaipaan kuitenkin tasaisuutta ja sitä, että olisin säännöllisemmin cutin paremmalla puolella.

Akut ladattiin Suomen suvessa

Kilpailutauon suomalaisässät ovat käyttäneet pitkälti lepäämiseen. Pulkkaselle kesätauko oli uran toistaiseksi pisin, kun edellisestä kilpailusta on kulunut jo kuukausi. Kauden viimeisessä major-kilpailussa Pohjois-Irlannissa pelannut Korhonen huilasi kaksi viikkoa.

– Pari viikkoa on mennyt ihan lomaillessa. Grillailua ja ehkä lasi punaviiniä silloin tällöin, kuvaili Korhonen.

– Matkustaminen ja kilpaileminen on henkisesti raskasta, joten akkuja pitää välillä ladatakin, hän jatkoi.

Korhonen on Euroopan-kiertueen rahalistan sijalla 42 ennen torstaina käynnistyvää kilpailuputkea. Suomen ykkösgolffarin loppukauden tavoite on yksiselitteinen.

– Dubain loppukilpailuun pääsee 50 parasta, ja se on selkeä tavoite. Tahdon olla mukana, kuten viime vuonnakin, Korhonen linjasi.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image