Ettan joukkueessa paljon uusia kasvoja – maa­jouk­ku­ees­ta tuttu Helenius ja OsVa-kasvatti Marttila uudet suun­nan­näyt­tä­jät

Ettan Olli Kuoksa on käärinyt hopeajuhlien jälkeen taas hihansa. Päävalmentajalla riittää työsarkaa rajusti uusiutuneen joukkueensa kanssa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 19.6.2019 8:09
Kimmo Siira

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittaneen Lentopalloseura Ettan joukkue uusiutuu rajusti. Avainpelaajista maisemaa vaihtavat Antti Ronkainen, Joonas Jokela, edellisten tapaan ulkomaille tähyävä Niko Haapakoski, Akaa-Volleyn riveihin siirtynyt Eetu Pennanen ja uransa lopettanut Anssi Hakala.

Hopeajoukkueen avainseitsikon pelaajista ilman sopimusta ovat keskitorjujat Markus Väisänen ja Ville Kaksonen. Etta haluaa kuitenkin pitää kiinni kaksikosta, joka edustaisi tulevan kauden joukkueessa johtajuutta ja jatkuvuutta.

Uusiksi suunnannäyttäjiksi Etta on kiinnittänyt kaksi yleispelaajaa: maajoukkueesta tutun Jan Heleniuksen ja Oulunsalon Vasaman kasvatin Janne Marttilan.

Oulunsalon Vasaman kasvatti Janne Marttila saa vastuullisen roolin Ettan hyökkäysten päättäjänä. KUVA: Kimmo Siira

– Marttilan hyökkäyspotentiaali on jopa suurempi kuin Antilla (Ronkainen). Helenius taas on vastaanottajana samaa tasoa Eetun (Pennanen) kanssa ja on hyökkäyksessä häntä ulottuvampi, Ettan valmentaja Olli Kuoksa kuvailee.

Muita uusia kasvoja Ettassa ovat Napapiirin Pallokettujen ykkössarjajoukkueesta siirtyvä passari Mikael Kyllönen ja Parikkalan Urheilijoiden kakkossarjajoukkueessa vakuuttavaa jälkeä tehnyt Aleksi Muukkonen.

Menestyksen tuttu hinta

Viime kauden pelaajista sopimus on passari Lasse Jylhällä, yleispelaaja Juuso Kontiolla, hakkuri Matias Sosunoffilla, keskitorjuja Nuutti Niinivaaralla ja libero Jesper Jylhällä.

Hurmoksellisen kauden jälkeen Ettan leirissä on jouduttu katsomaan silmiin samaa totuutta, joka on tuttu Kärppien urheilutoimenjohtajalle Harri Aholle.

Menestyksellä on hintansa, kun parhaat pelaajat siirtyvät uusien haasteiden ja parempien sopimusten perässä ulkomaille.

Kuoksa näkee suuressa muutoksessa myös suuren mahdollisuuden.

– Samojen ihmisten kanssa ei voi tehdä töitä loputtomiin. En usko, että olisimme viime kauden joukkueella puristaneet enää parempaa tulosta aikaiseksi. Pystyn toteuttamaan itseänikin paremmin, kun saan uusia valmennettavia, Kuoksa pohjustaa.

Lue lisää päivän Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa homma, että on myös paluu muuttujia. Jotakin on tehty oikein, kun pelaajia päätyy ammattilais -sarjoihin eurooppaan ja miesten maajoukkueen listoille. Ettassa on valmennus osaaminen lajissa on suomen huippua. Ja kun uusi halli valmistuu, niin ottelutapahtumaakin voi kehittää ihan erilailla kuin kuuskyt -luvulla tehdyssä hallissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se niin on että ihmiset tulee kattoon peliä eikä mitään hömppätapahtumia, etenkin vanhempi väki. Hömppää voi seurata kotona, vaikkapa telkusta, mainoskanavilta tulee kaikenlaista umpituubaa. Venäjän superliigaa kun seuraa niin ei tartte mitään turhia kotkotuksia siihen ynnäillä, siellä on peli sellasta kun sen pitää olla. Tohon Venäjän liigaan verrattuna suomalainen huippulentis on puulaakihommaa, valitettavasti. Miesten maajoukkuekin näyttää olevan pienessä taantumassa. Nämä nyt pelaavat nuoret kun hieman kasvavat niin fyysisesti kuin etenkin pelikovuudeltaan, niin muutaman vuoden päästä voi kenties odotella tulosta. Tämä vain jos muut maat ei kovin kauas sinä aikana karkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos valmentajana on tuollainen EI-niin urheilullisen näköinen kaveri niin eipä voi joukkueeltakaan hievesti vaatia.. siihen tais huhuittu maajoukkue pestikin kaatua, huonoa mainostahan se ois maalle ollutkin! Ja jos yhden kaikkien aikojen heikko tasoisimman sarjakauden jälkeen tuuri hopean saa niin ei siitä hirveästi kannata riehaantua, toivottavasti sarjan taso nousisi että loppuis tuo puulaakitouhu mut tuskimpa.. tyhjille koulun juhlasalien katsomoille pelailu jatkuu, varsinainen pääsarja HAH!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se valmentaja siellä kentällä pelaa, joten ei ne kilot ja ulkonäkö vaan se valmennus- ja johtamistaito tuovat menestyksen. On jokseenkin turhaa verrata jääkiekkoa ja lentopalloa toisiinsa, koska peli ja pelaajat ovat niin erilaisia. Jääkekko on vain saanut kauhean hypetyksen, joten kannattajillakin menee lähes aina kommentointi överiksi. Annetaan kaikien lajien kehittää omaa toimintaansa eikä haukuta ja aliarvioida muita lajeja. Lentopallo on kuitenkin maailmassa ihan eri suuruusluokassa kuin jääkiekko, mutta molempia on mukava seurata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet vissiin se sama kaveri, joka täällä on aina itkemässä uutisista mitä tulee lentopalloon? Säälin sinua.

Maajoukkueen valmentajaksi valittu Joel Banks, hänkö on sinun mielestä urheilullisen valmentajan esikuva? Sillä ei ole mitään väliä millainen valmentaja olet ruumiinrakeenteeltasi jos osaat hommat. Maajoukkuemiehiä pelasi viime kaudella ennätysmäärä kotoisessa liigassa ja puhut heikkotasoisesta liigasta, kun mm. Valepalla, Hurrikaanilla ja SaVolla joukkueet oli vertaansa vailla ja muu media puhuu pitkään aikaan kovatasoisimmasta liigasta? Lopeta nyt oikeasti hyvä mies, tai jos oikeasti olet tuota mieltä niin tee se omalla nimelläsi, kaikki pahimmat itkijät ja mielensäpahoittajat luulevat olevansa nokkelia ja kovia tyyppejä kun ei ole itsellä mitään mainetta missään, joten tässä tapauksessa helpoin koittaa trollata on anonyymisti.

Ja tuosta hopeasta nimenomaan kannattaa riehaantua. Pitkäjänteisen työn tuloksena liigan pienimmällä budjetilla operoiva joukkue kaataa mm. runkosarjan voittajan kaikella muulla kuin tuurilla välierissä. Kerran voit tuurilla voittaa, mutta et neljää kertaa.

Mukavaa kesää ja eiköhän se aurinko sinullekin paista. Lentopallo etenkin Etta elää ja voi hyvin myös jatkossa, vaikka se kuinka sinua harmittaisi ja kotittaisit omia antipatioita täällä huudella. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea hyvää Ettalle ja lentopallolle tällä seudulla. Ihana laji, 40 vuotta sen parissa meni, antoi ja kantoi elämässä paljon. Pidetään pallo ilmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus, jota pitää tuijottaa ei todellakaan ole sama Ettalla ja Kärpillä. Nolla on se pieni ero. Kärpillä on peleissä 3500 katsojaa, Ettalla 350. Tämä on totuus. Kuten myös se, ettei lentopallo oikein kiinnosta oululaisia, eteenkään nuoria. Ettan pelien seuraajista leijonanosa alkaa olla liki seittenkymppisiä, hurmos löytyy pelin jälkeen pihalta kun on hirvee kiire kotiin kattoon uutiset ja sää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mittakaavassa on eroa, mutta totuus tai ilmiö, miten vaan, on sama. Lentopallo on hieno laji, kuten jääkiekkokin. Lentis tarjoaa kannattajilleen aivan yhtä aidot tunteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsojana olen nauttinut Ettan peleistä ja toivottavasti saamme jatkossakin seurata taitavia taistelijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurihan Kastellissa pelattiin muutamat finaalit, joissa katsojia oli hyvinkin yli 1000?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin viimeksi olet käynyt Ettan pelissä, kun noin hyvin tiedät katsojien ikärakenteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:59
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
9:37
Punainen Risti järjestää Oulussa joulujuhlan vähävaraisille
9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
46
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
36
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
24
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
11
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
8
Johnson saa nyt haluamansa nopean brexitin ensi kuussa – hävinneen työväenpuolueen sisällä alkanee valtataistelu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image