Ettan Hakala mukaan maa­jouk­kue­ryh­mään

Ettan Lauri Hakala tavoittelee paikkaa Suomen Maailmanliiga-joukkueessa.
Urheilu 1.4.2011 16:50 | Päivitetty 1.4.2011 17:07
Kai Nevala
Ettan Lauri Hakala on mukana perjantaina nimetyssä 25 pelaajan maajoukkueryhmässä, josta valitaan toukokuussa 20 miestä Maailmanliigaa kesällä pelaavaan Suomen joukkueeseen.

Hakala on yleispelaaja, mutta monipuolisena lentopalloilijana hänet on valittu ryhmään yhtenä neljästä liberosta. 50 A-maaottelua pelanneen libero Pasi Hyvärisen seuraksi on nostettu melko kokenutta kaartia: 28-vuotias Hakala, 27-vuotias Tommi Roininen Isku-Volleysta ja 24-vuotias Jarmo Korhonen Muuramen Lentopallosta.

188-senttinen Hakala ei ole pelannut yhtään maaottelua.

"Hakalalla on erittäin hyvä tekniikka, vastaanotto ja asenne. Hakala on henkisesti vahva, joten hänellä voi olla paljonkin annettavaa tälle ryhmälle. Liberon tontilla vaaditaan henkistä vahvuutta. Lauri on tämän kevään jokerikortti", maajoukkueen apuvalmentaja Jussi Heino kommentoi.

Sammelvuo ja Kunnari miehistössä

Viime vuonna sivussa maajoukkuetoiminnasta olleet yleispelaajat Tuomas Sammelvuo ja Olli Kunnari ovat myös mukana Maailmanliigaan ryhmässä.

"Sammelvuo on monelle isähahmo, tärkeä joukkueen tiiviyden kannalta. Häntä voi verrata Brasilian maajoukkueen Gibaan, jolla viimeisenä vuosinaan oli samantapainen rooli", sanoi Jussi Heino.

Joukkue kokoontuu vapun jälkeen Kuortaneelle. Ryhmää karsitaan 4. toukokuuta, kun 20 pelaajan lista on ilmoitettava Kansainväliselle lajiliitolle. Päävalmentaja Daniel Castellanilla on vielä seurajoukkuevelvoitteita Turkissa. Kesän tavoitteista kertoi Heino.

"Meillä oli noin 40--50 pelaajan lista, josta valittiin nämä 25. Ensin oli kolme ryhmää, eli kokeneet maajoukkuepelaajat, kokeneet liigapelaajat sekä tulokkaat, joista jokaisesta pyrittiin ottamaan sopivassa suhteessa pelaajia."

Sun Volleyn peliä mestaruuskaudella 2009-2010 pyörittänyt passari Eemi Tervaportti kuuluu viime vuoden tapaan Suomen kalustoon.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image