Ettan haaveet len­to­pal­lo­lii­gan pu­do­tus­pe­leis­tä heikkenivät – joukkueen nuorisoketju yritti haastaa Ducksia Vantaalla

Aleksi Muukkonen pelasi ensimmäisen kerran Ettan avauskokoonpanossa ja onnistui tekemään 18 pistettä. KUVA: Pekka Peura
Urheilu 26.2.2020 22:59
Jari Kangaskorte

Ettan haaveet miesten lentopalloliigan pudotuspeleistä heikkenivät Etelä-Suomen vierailulla, kun se hävisi Vantaalla Ducksille erin 3–1 (19–25, 25–13, 25–13, 25–23). Työrukkasia joukkue ei ole kuitenkaan vielä valmis heittämään narikkaan.

Valmentaja Olli Kuoksa joutui taikomaan kapeasta materiaalista parastaan, kun Jan Heleniuksen kaveriksi sairastuvalle joutui selkävammasta kärsivä Janne Marttila.

Kuoksa heitti katseensa tulevaisuuteen. 17-vuotias Aleksi Muukkonen löysi ensimmäistä kertaa paikkansa avauskuusikossa.

Nuorukainen vastasi haasteeseen nousemalla joukkueen ykköstähdeksi. Yleispelaajan roolissa pelannut Muukkonen kantoi kortensa kekoon monipuolisella pelillään torjunnoissa, vastaanotossa ja upeilla hyökkäyksillä kuutospaikalta.

– Pojat tekivät hienon esiinmarssin. Ensimmäisessä erässä nuoriso-osasto pääsi yllättämään heidät. Pari seuraavaa erää meni ohimarssina. Vastassa oli ammattilaisjoukkue, jossa on kolme kovaa ulkomaalaisvahvistusta. Entisiä maajoukkuepelaajia, Kuoksa painotti.

Neljännessä erässä Etta muistutti omista arvoistaan. Joukkue ei suostunut myymään nahkaansa halvalla.

– Tuloksen taakse on helppo mennä. Meidän täytyy kuitenkin muistaa, millaista työtä olemme tekemässä tulevaisuuden eteen, Kuoksa kertoi.

Sitkeytensä Etta osoitti neljännessä erässä kuin muutaman päivän vanha tilliliha. Etta nousi muutaman pisteen takaa-ajoasemasta taistelemaan erävoitosta ja hakemaan ratkaisua viidennestä erästä.

Muutamaan syöttövirheeseen sortunut Muukkonen sai tehdä ratkaisuhetkillä tilaa omalla syöttövuorollaan kakkospassari Mikael Kyllöselle. Riskipeli ei tällä kertaa kantanut hedelmää ja Ducks sinetöi ottelun nimiinsä ykköspyssynä häärineen Bojan Strugarin (22/+14) johdolla. Ankkalauman sankareihin kuuluivat myös parhaana palkittu Marko Määttänen (13/+7) ja Atte Kyrölä (11/+7).

Ettan parhaimmistoon kohosivat Muukkosen (18/+3) lisäksi hakkuri Ville Sorvoja (11/+6) ja toisena yleispelaajana uurastanut Juuso Kontio (11/+5).

MAINOS

Kommentoi

Nyt alkaa konkreettisesti näkyä se, että ilman Jan Heleniusta Etta on nesteessä. Arvot ovat hieno asia, mutta niillä pelkästään ei sarjapisteitä irtoa. Marttilan selkäongelmat ovat jokavuotinen ilmiö, nyt päästiin sentään melkein runkosarja loppuun, joten jotain on tehty paremmin kuin aikaisemmilla kausilla. Tsemppiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image