Etta maksaa oppirahoja – ou­lu­lais­jouk­kue kyykkäsi voitokkaan avauserän jälkeen Raisiossa

Ettan Markus Väisänen pelasi tiistaina uransa 400. liigaottelun. Oululaisjoukkueen juhlahetket Raision-vierailulla jäivätkin siihen. KUVA: Jarmo Kontiainen/Arkisto
Urheilu 25.2.2020 22:22
Sami Korkala

Lentopalloseura Ettalla on ollut hyvät hetkensä tällä kaudella, mutta nuorelle joukkueelle lankeaa välillä maksettavaksi oppilainan lyhennys. Tiistaina Raisiossa kotijoukkue Loimu käänsi ottelun toisessa erässä itselleen ja aiheutti Ettalle kolmannen peräkkäisen tappion lukemin 3–1 (26–28, 25–21, 25–12, 25–9).

– Se näkyi, että tämä joukkue ei ole ollut ennen tällaisissa paikoissa, Ettan valmentaja Olli Kuoksa tuumasi.

– Toisessa erässä Loimu sai itseluottamusta, eikä meillä onnistunut sen jälkeen mikään.

Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä Etta sai kokoon vaivaiset yhdeksän pistettä.

Kun Etta kaatoi Loimun pari viikkoa sitten urheilutalolla, vaihdosta tullut Juuso Kontio pääsi yllättämään raisiolaiset. Tiistaina Kontiota pommitettiin syötöillä, mutta yleispelaaja kesti pallosateessa hyvin.

– Juuso oli hyvä vastaanotossa etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja sai siksi olla kentällä, vaikka hyökkäys ei tällä kertaa kulkenutkaan.

Vierassalissa syöttäminen ja vastaanotto on yleensä vaikeampaa ja johtoasemassa olleessaan Loimu sai painostettua oululaisia pitkillä syöttöputkilla.

– Kun syöttö–vastaanotto-peli alkaa kääntyä, niin monesti muutkin asiat kääntyvät siinä mukana. Tämä ottelu oli lopulta aika pienistä asioista kiinni, Kuoksa näki.

Edellisessä Loimu-ottelussa loukkaantuneen Jan Heleniuksen poissaolo on näkynyt ikävällä tavalla Ettan otteissa parin viimeisen viikon aikana.

– Janin kanssa olemme pystyneet niittämään joukkueen heikkouksia aika hyvin.

Janne Marttila kantoi yleispelaajana suurimman osan Ettan hyökkäysvastuusta ja paukutteli 18 hyökkäyspistettä 58 passista.

Keskiviikkona Vantaalla Ducksin vieraana pelaava Etta ehti kehitellä vain pari päivää voittoreseptiä lauantain Savo Volley -kotiottelun jälkeen.

– No, se riitti ensimmäisen erän voittoon ja toisessakin aika pitkälle.

Ducks-ottelussa on jo kovat panokset pudotuspelipaikan suhteen, sillä sen jälkeen Ettalla on kalenterissa vain viisi runkosarjaottelua.

– Kaikki on vielä mahdollista, Kuoksa sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Miksi aina näitä samoja jorinoita oppirahoista sun muista höpötyksistä ettei joukkue muka olisi ennen ollut tällaisessa paikassa. Joukkueet ovat joka pelissä tuollaisissa paikoissa ja vain taito ratkaisee. Etta on vain joka tasolla huonompi kuin vastustaja, se riittää selitykseksi. Miksi Kuoksa aina selittää ja selittää joutavia? Pelaisivat 1-sarjaa niin olisivat taas erilaisessa paikassa jossa vastustajat olisivat huonompia kuin Kuoksan joukkue. Näin se vain menee. Kannattas aloittaa siitä että valmentaja lopettaa turhan selittelyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuoksa on pelistä toiseen sanonut lehdistötilaisuudessa että kun taito ei riitä niin se ei riitä. Se ei varmaan ole enää selitys? Sen myös näkee ettei edellisen kommentin kirjoittanut ole ollut lähelläkään ammattiurheilua. Ensinnäkin siitä, että joka peli ja valmistautuminen on erilaista, siihen vielä se että yksi näkyvimmistä pelaajista loukkaantuu, ja hirvittävä pelitahti. Ja jos vain taito ratkaisee, niin miksi esim sarjajohtaja Hurrikaani hävisi ihan vasta sarjaneloselle Akaalle 3-0, kun on selkeästi taitavampi joukkue? Jos joukkueen taidot ei riitä liigaan, silloin se pelaa ensi kauden 1-sarjassa, niin sanelee jo sarjajärjestelmäkin. Jos joukkueen koko kuusikko vaihtuu, ottaa oman aikansa että peli asettuu uomiinsa, ja siinä voi mennä koko kausi tai vaikka useampi, kuten edellisen ryhmän kanssa kävi. Varsinkin kun joukkueeseen kootaan tarkoituksella nuoria lupaavia pelaajia, eikä koota rahalla valmista joukkuetta. Ne edellisen ryhmän miehet ovatki nyt sitten ulkomaan liigoissa,joten Kuoksan arvostelu lienee aika turhaa. Varsinkin kun mies oli viittä vaille maajoukkueen päävalmentaja. Erittäin surullista mollata nuorta joukkueenalkua kasvottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image