Esitys: Ouluun halutaan lisää te­ko­jää­kent­tiä, ensimmäisenä vuorossa Pateniemi ja Kaakkuri

Kaupunkiin halutaan lisää tekojääkenttiä. KUVA: Pekka Peura
Urheilu 9.2.2018 8:10
Kari Sankala

Tekojäätä tarvitaan tulevaisuudessa Oulussa luisteluharrastuksen ja -liikunnan turvaamiseksi Raksilan tekojäätä enemmän. Kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluissa on valmistunut ohjelma, jossa esitetään toteutettavaksi kaksi tekojäätä.

Toinen olisi ensi vuonna tehtävä Pateniemen urheilukeskuksen tekojää. Sen kustannusarvio on 675 000 euroa.

Vuonna 2021 vuorossa olisi Kaakkurin urheilukeskus, jonka tekojää maksaisi 755 000 euroa.

Jäätilannetta pohtinut työryhmä esittää lisäksi, että tekojään rakentamisen tarkastelu tehdään jokaisen urheilukeskuksen perusparannuksen ja uudisrakentamisen yhteydessä.

Niinpä tulevaisuuden tekojääratoja voitaisiin tehdä Castrénin urheilukeskuksen perusparannuksen yhteydessä. Listalla on myös Haukiputaan keskuskentän siirto Torpanmäkeen ja uusi tekojää Torpanmäkeen.

Kolmas kohde voisi olla Hiukkavaara, jonka jatkorakentamisen yhteydessä voitaisiin toteuttaa iso tekojäärata.

Näistä viime mainituista uudiskohteista ei ole laadittu aikatauluehdotusta eikä näin ollen kustannusarviota.

Tekojääradat ovat tarpeen, koska luonnonjäiden kausi on leutojen talvien myötä lyhentynyt.

Lue lisää 09.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Ollaanko taas työntämässä jotain muuta Linnanmaan uimahallin edelle? Ensimmäisen kerran se tapahtui Raksilan uimahallin laajentamisen myötä. Oulussa on jo tarpeeksi sisäjäähalleja. Ulkojääratoja on tarpeeksi eikä niihin tarvi lisätä tekojäätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun muualla puhutaan katetuista tekojääkentistä niin Oulussa ollaan hieman kehityksestä jäljessä ja halutaan tehdä kattamattomia. Katettu tekojää palvelisi myös pikaluistelijoita ja olisihan se jääpalloilijoillekkin somempi hallissa pelata ja harjoitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma jos tulee lisää tekojäätä, mutta enemmän olisi kyllä tarvetta ja käyttöä jalkapallohallille. Oulussa kuitenkin valtava määrä futisjunnuja vailla treenipaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei uutta tekojäätä Ouluun. Ensinmäisenä pitäisi avata kansalle luvut, jotka jo nyt veronmaksajat maksavat Raksilaan, Areena,Kärppähalli, tekjojää, pesäpallostadion, Linnanmaan jäähalli, ja Oulunsalon jäähalli. Eurot pöytään lukemina ja sitten asiallista keskustelua ja vasta sitten päätöksiä. Uskoisin veronmaksajien silmienkin avautuvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten kiinnostaa paljonko Oulun kaupungin omistama Oulun Energia maksaa Kärpille Oulun kaupungin omistaman jäähallin nimestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin kunnolliset ulkoilmakentät, jotka jäädytetään talvella ja huolletaan kesällä mm. pesäpallo ja jalkapallo pelien pelaamiseen.
Kaikille ei tarvita omia eikä varsinkaan katettuja halleja. raitis ilma on pelkästään hyväksi.
Pelaajat itse tekevät helpot pienet hommat kenttien käyttämiseksi.
Esim. auraa käsikolilla vähäisen lumen pois tieltä. Se korvaa punttisalit ja on terveellisempi monipuolisuudessaan ja on sosiaalista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun olisi saatava jäähalli jääpallolle.
Perinteikäs laji uuteen kukoistukseen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei koskaa saa kaupunki laittaa rahaa uuteen monitoimi arenaa Raksilaan aseman lähelle.Rakentakaa junttikylään uusi pesäpallo kenttä ja isolla sora kivellä. Siiihen parhaalle paikalle ja myös maitolaituri junteille.Ja katsomon saa myös halvalla Raksilan vanhasta jäähallista olevista kakkosnelosista puu penkeistä.Kelpaa tähän tuppu kylään.Ettei tulisi vaan liian veto voimainen pikku kylä!! Eikä missän nimessä maauimalaa Raksilaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut haluaa samanlaisen mahtipontisen jäähallin, joka tulisi aivan ihmeellisesti rautatien yläpuolelle kuten tulee Tampereelle Kummolan junailema pytinki. Ministeri Sanni Grahn- Laasonen antoi "hyvä veli"-hengessä sille semmoisen summan veronmaksajien rahaa että kauhistuttaa verorahan syytäminen tuommoiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mukavaa laatia ohjelmia joissa esitetään palveluja kansalaisille. Mutta mihin ihmeeseen Oulussa tarvittaisiin kaksi tekojäärataa? Jos vaikka ensin aurattaisiin pikkukoulujen kentät että pääsisi luistelemaan johonkin lähelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö näitä tyhjiä kenttiä löydy tästä kaupungista? Jalkapallojuniorit tarvitsevat kuumeisesti lisää harjoitushalleja, mutta eihän siihen rahaa nyt voi laittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö olisi järkevämpi ensin ylläpitää niitä kenttiä, mitä meillä on? Haapalehdon kentällä asukaat kolaavat lumet pois pienistä alueista, niin että voidaan luistella. Joskus oli kaukalo ja kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäiseksi voitaisiin lähteä siitä että esim Castreenin kentällä pidettäisiin valoja päällä. Tarviiko uusille kentille edes suunnitella valoja kun nytkään niitä ei käytetä säästöjen vuoksi? Nerokas tapa säästää :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekemistä kulttuuri- ja sivistyspalveluilla on väkivaltaurheiluun kannustavan urheilupaikkarakentamisen kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari miljoonaa parissa vuodessa siihen, että ulkojääkausi on pari kuukautta pidempi?
Hyvin on Raksilaan mahtunut yleisövuoroilla, eikä jääpallo vedä enää harrastajia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekojäällä luistelukausi kestää lokakuun lopusta - maaliskuun loppuun. Tämä talvi hämää, mutta normi ulkojääkausi on ollut joulu-tammikuu useamman viime vuoden ajan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image