Tilaajille

Entinen thai­nyrk­kei­li­jä Jarkko Stenius pakeni heikkouttaan muu­ka­lais­le­gioo­naan, nykyään hän opastaa kohti mielenrauhaa – "Mun kuva miehisyydestä oli niin naurettava silloin nuorena"

Entinen thainyrkkeilijä Jarkko Stenius viihtyy yhä valmennussaleilla, mutta on vaihtanut ottelukehät kirjoittamiseen. KUVA: Anu Jormalainen
Urheilu 15.7.2019 18:00
Anu Jormalainen

Joskus sitä huomaa kiertävänsä tyytyväisenä ympyrää. Ainakin jos päätyy Jarkko Steniuksen, 47, vetämälle kehonhallintunnille Sirkus Taika-ajan tiloihin Rovaniemelle. Reilu kymmenen osallistujaa päästää irti rennon liike-energiansa, heiluu, hengittää ja vapauttaa kehot stressistä sekä suorittamisesta.

– Tänään me annetaan ihan periks vaan, ohjeistaa aiemmin elämässään aivan toisenlaisia kehiä kiertänyt, nykyisin myös kirjailijana tunnettu Stenius tunnin aluksi.

Kaikki oli kaunista eikä mikään tehnyt kipeää”. Niin lukee Steniuksen selkään tatuoidussa, englanninkielisessä hautakivessä. Entisen ammattilaistason thainyrkkeilijän elämäntaival on ollut täynnä rosoja, henkistä ja fyysistä väkivaltaa – niin kehässä kuin sen ulkopuolella – alkoholia, unilääkkeitä, adrenaliiniriippuvuutta ja ahdistusta.

Nykyään hän opastaa kohti mielenrauhaa. 

MAINOS

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image