Tilaajille

Entinen thai­nyrk­kei­li­jä Jarkko Stenius pakeni heikkouttaan muu­ka­lais­le­gioo­naan, nykyään hän opastaa kohti mielenrauhaa – "Mun kuva miehisyydestä oli niin naurettava silloin nuorena"

Entinen thainyrkkeilijä Jarkko Stenius viihtyy yhä valmennussaleilla, mutta on vaihtanut ottelukehät kirjoittamiseen. KUVA: Anu Jormalainen
Urheilu 15.7.2019 18:00
Anu Jormalainen

Joskus sitä huomaa kiertävänsä tyytyväisenä ympyrää. Ainakin jos päätyy Jarkko Steniuksen, 47, vetämälle kehonhallintunnille Sirkus Taika-ajan tiloihin Rovaniemelle. Reilu kymmenen osallistujaa päästää irti rennon liike-energiansa, heiluu, hengittää ja vapauttaa kehot stressistä sekä suorittamisesta.

– Tänään me annetaan ihan periks vaan, ohjeistaa aiemmin elämässään aivan toisenlaisia kehiä kiertänyt, nykyisin myös kirjailijana tunnettu Stenius tunnin aluksi.

Kaikki oli kaunista eikä mikään tehnyt kipeää”. Niin lukee Steniuksen selkään tatuoidussa, englanninkielisessä hautakivessä. Entisen ammattilaistason thainyrkkeilijän elämäntaival on ollut täynnä rosoja, henkistä ja fyysistä väkivaltaa – niin kehässä kuin sen ulkopuolella – alkoholia, unilääkkeitä, adrenaliiniriippuvuutta ja ahdistusta.

Nykyään hän opastaa kohti mielenrauhaa. 

Tilaajille

MAINOS

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image