EM-kisoihin valmistautuva Oulun Uinnin Veera Kivirinta sai virtaa olemalla puolitoista kuukautta poissa altaasta – "Olin kurkkuani myöten täynnä uimista"

Veera Kivirinta ui EM-altaassa keskiviikkoaamuna.
Urheilu 2.12.2019 21:32
Joonas Hentilä

Veera Kivirinta on ainoa oululaisedustaja keskiviikkona Glasgow'ssa alkavissa lyhyen radan EM-kisoissa. Kivirinta matkusti Skotlantiin maanantaina ja otti tuntumaa kisa-altaaseen illalla.

– Täällä oli pitkän radan EM-kisat viime vuonna, eli paikka on tuttu. Kisat olisivat voineet olla muuallakin, mutta ei auta valittaa, Kivirinta kertoi puhelimitse maanantai-iltana.

Oulun Uintia edustava urheilija kilpailee heti avauspäivänä aamulla 50 metrin rintauinnin alkuerissä. Lyhyen radan EM-kisoissa on voimassa sääntö, jonka mukaan välierissä saa olla mukana ainoastaan kaksi uimaria samasta maasta. Kyseisen säännön perusteella Kivirinta karsiutui kaksi vuotta sitten EM-välieristä, vaikka oli alkuerien viidenneksi nopein.

– Jos nyt olisi minun vuoroni ottaa jatkopaikka. Lähden hakemaan omaa parasta uintiani lyhyellä radalla.

Muut Suomen edustajat matkalla ovat Ida Hulkko ja Jenna Laukkanen.

Kivirinta piti kesällä totaalitauon uinnista ajauduttuaan keväällä fyysiseen ja henkiseen umpikujaan. Alkuvuoden sairastelun jälkeen Kivirinta harjoitteli jatkuvasti väsyneenä ja alipalautuneena liian suuria määriä. Lopulta kesän alussa SM-kisojen jälkeen hän puhalsi pelin poikki.

– Treenasin liikaa, minkä seurauksena en saanut unta, ja kun en saanut unta, en palautunut. Olin kurkkuani myöten täynnä uimista. En ollut pitänyt yli kymmeneen vuoteen kolmen viikon taukoa lajista.

Oulun Uinnin Tommi Pulkkinen kysyi kesän lopussa, joko Kivirinta olisi valmis palaamaan altaaseen puolentoista kuukauden tauon jälkeen – hän oli.

– Olen harrastanut kilpauintia 17 vuotta, ei kunto häviä mihinkään puolessatoista kuukaudessa. Toki harjoittelin tauonkin aikana, niin lihaksistoni ei päässyt lörpsähtämään, mutta altaassa en käynyt. Tauon avulla sain henkistä jaksamista, enkä ole ollut enää pahalla päällä.

MAINOS

Kommentoi

Jos maajoukkuetason uimari ei pysty kauden aikana reagoimaan väsymykseen niin mitenhän ne yläaste- ja lukioikäiset jotka painaa 4-5 tuntia päivässä altaassa ja oheisharjoitteissa. Kivirinta kuitenkin ilmeisesti ui päämatkana 50m startteja joten harjoituskilometrit altaassa eivät edes vastaa näitten nuorten altaassa viettämää aikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä että huomataan lehdistössä että oulussa on muutakin urheilua kuin jääkiekkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä myöten yleensä vedessä ollaan

"Olin kurkkuani myöten täynnä uimista."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
109
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image