CAS piti ve­nä­läis­hiih­tä­jien kil­pai­lu­kiel­lot voimassa

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Sotshissa 50 kilometrin olympiakultaa voittaneen Aleksander Legkovin (kuvassa) ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon viime vuoden lopulla. KUVA: GIAN EHRENZELLER / EPA
Urheilu 29.5.2017 22:37
STT

Urheilun välitystuomioistuin CAS on pitänyt voimassa kuuden venäläishiihtäjän dopingpannat. CAS määräsi hiihtäjien kilpailukiellot päättymään 31. lokakuuta.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS asetti Sotshissa 50 kilometrin olympiakultaa voittaneen Aleksander Legkovin ja viisi muuta venäläistä kilpailukieltoon viime vuoden lopulla.

Syynä oli maailman antidopingneuvoston Wadan raportti, jonka mukaan hiihtäjien dopingnäytteissä Sotshin olympialaisissa 2014 oli merkkejä peukaloinnista.

Hiihtäjät valittivat päätöksestä CASiin, joka päätti kuitenkin nyt pitää pannat voimassa. Tutkimukset Wadan kohuraportissa mainittujen syytösten tiimoilta ovat edelleen käynnissä.

CAS päätti, että kilpailukiellot lakkaavat olemasta voimasta, jos FIS ei esitä konkreettisia todisteita dopingista lokakuun loppuun mennessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ainoa oikea tie, jos halutaan edes yrittää lajin säilymistä elossa. Pahoin pelkään, että doping vielä hävittää maastohiihdon urheilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image