CAS hylkäsi 47 valitusta - ve­nä­läi­sur­hei­li­joi­den olympiaryhmän koko 168 urheilijaa

Urheilu 9.2.2018 5:00 | Päivitetty 9.2.2018 15:19
STT

Venäläisurheilijoista koostuva Olympiaurheilijat Venäjältä -ryhmä (OAR) marssi perjantaina Pyeongchangin talvikisojen avajaisiin olympialipun perässä.

Olympialaisiin osallistumisoikeuden saaneiden venäläisurheilijoiden ryhmän lopulliseksi kooksi jäi 168 urheilijaa, kun Urheilun kansainvälinen välimiestuomioistuin CAS hylkäsi perjantaina 47 venäläisurheilijan talviolympialaisia koskevan valituksen.

Venäjä suljettiin olympialaisista valtiojohtoisen dopingohjelman takia, mutta kymmenien venäläisurheilijoiden osallistumisoikeus oli puntarissa vielä kisojen avajaisten alla. Urheilijat hakivat kisapaikkaa valitusteitse sen jälkeen, kun heidän osallistumisoikeutensa oli evätty dopingepäilyjen vuoksi.

Kreml esitti pahoittelunsa valitusten hylkäämisestä.

- Pidämme tätä valitettavana ja otamme päätöksen huomioon. Jatkamme urheilijoidemme tukemista heidän oikeuksiensa puolustamiseksi, Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi toimittajille CAS:n päätöksen jälkeen.

Päätös jakoi mielipiteitä

Venäjän varapääministerin Vitali Mutkon mielestä KOK on painostanut CAS:aa päätöksessään. Myös Olympiaurheilijat Venäjältä -ryhmässä kummasteltiin päätöstä.

- On sääli, että venäläisten ryhmä ei ole suurempi, OAR:n tiedottaja kertoi AFP:lle.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK otti sitä vastoin mielellään vastaan CAS:n päätöksen, joka "tukee dopingin vastaista taistelua ja tuo selkeyden asiasta urheilijoille".

Päätös 47 valituksen hylkäämisestä tuli varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa. Olympialaiset käynnistyivät jo torstaina, ja viralliset avajaiset olivat perjantaina.

Kritiikkiä on aiheuttanut myös se, miten 168 olympialaisiin kelpuutettua venäläistä on todistettu puhtaiksi urheilijoiksi. Vastaavasti urheilijoita suljettiin olympialaisista pelkkien dopingepäilyjen vuoksi.

MAINOS

Kommentoi

Putin sai mitä tilasi, kun lähti vilpillisin keinoin parantamaan
venäläisurheilijoiden menestystä Sotshissa 2014 ja jo sitä ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image