Axel Orrströmille sopimus AC Ouluun

Axel Orrström uskoo, että AC Oululla on hyvä mahdollisuus taistella sarjan kärkipaikoista. KUVA: Kontiainen Jarmo
Urheilu 1.5.2008 0:00
Hannu Wilenius
Ykkösdivisioonakautensa ensi lauantaina aloittava AC Oulu ja viikon ajan joukkueen mukana harjoitellut Axel Orrström allekirjoittivat keskiviikkona yhden vuoden pelaajasopimuksen.

Orrström on helsinkiläinen 22-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on pelannut yhden ottelun Suomen jalkapalloliigassa Jokerien asussa vuonna 2003 ja kaikkiaan 55 ottelua ykkösdivisioonassa Atlantiksen joukkueessa vuosina 2005-2007. Hänellä on tilillään Timo Liekosken ja Jyrki Heliskosken valmentamista joukkueista 20 poikamaaottelua vuosilta 2001-04. Jalkapallouransa Orrström on aloittanut vantaalaisessa IHK:n juniorijoukkueessa.

Koska Veli-Pekka Nurmi ei ole pelikunnossa jalkavaivojensa takia, AC Oulu joutui hakemaan rivistöönsä viime hetken vahvistusta. Orrström oli juuri palannut Helsinkiin Skotlannista, kun AC Oulu otti häneen yhteyttä. Skotlannissa Orrström pelasi Dumbartonin joukkueessa kolmen ja puolen kuukauden ajan.

Orrström on innoissaan allekirjoitettuaan sopimuspaperin.

"Tuntuu erittäin hyvältä, oikein hyvältä. Olen tutustunut joukkueeseen muutaman päivän ajan ja olen positiivisesti yllättynyt homman ammattimaisuudesta."

Orrström ei joutunut Oulussa aivan vieraaseen pelaajaympäristöön. Tammikuussa Ouluun FC Hongasta siirtynyt Niko Kukka pelasi lainasopimuksella hänen kanssaan suurimman osan viime kaudesta Atlantiksen paidassa.

On todennäköistä, että Orrström pääsee avauskokoonpanoon jo VIFK:ta vastaan lauantaina.

"Siitä en osaa sanoa vielä mitään. Valmentaja ratkaisee sen asian varmaankin perjantaina", keskikentän pohjalla mieluiten pelaava Orrström sanoi.

Monien muiden jalkapalloihmisten tavoin Orrström on sitä mieltä, että ykkönen on tällä kaudella erittäin tasainen sarja.

"Yleisesti Viikinkejä ja JJK:ta pidetään vahvimpina joukkueina sarjan kärkipaikoille, mutta samaa leipää ne syövät kuin me muutkin. Kyllä meilläkin on hyvä mahdollisuus selviytyä tasaisessa sarjassa vaikka ihan kärkeen."

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli keskiviikkona vakuuttunut, että uusin hankinta pystyy vahvistamaan AC Oulua.

"Jo se, että hän on pelannut 20 kertaa poikamaajoukkueessa, antaa varmuuden tarvittavasta taitotasosta. Orrström tuo peliimme selkeyttä, koska hän pystyy pelaamaan riittävän suoraviivaisesti ja yksinkertaisesti. Hänellä on myös selviä päällikköominaisuuksia."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ottaisivat Kärpistä oppia miten homma pitää hoitaa, omia poikia kehiin kehittymään ja sitä rataa. Turha sitä on porukkaa ostella siitä tulee vain jokavuotinen kierre eikä sillä tavalla tulosta tule niinkuin viime kaudellakin nähtiin. Tuskinpa taso divaritasolla varsinkaan on niin kummoinen että kannattaisi puolijoukkuetta muutenkaan muualta raahata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä taas on niin oululainen, koko Pohjois-Suomen joukkue kasassa. Varmaan eka kotimatsissa avauksessa 7-8 ulkolaista kuten Kampmaninkin aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image