Autosport: Rovanperälle Toyota-paikka ensi kaudeksi

Kalle Rovanperällä on kotona Puuppolassa oma autotalli, missä hän säilyttää muun muassa moottorikelkkaa, mönkijää ja drifting-autoaan.
Urheilu 26.6.2019 22:45
STT

Rallilupaus Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella MM-sarjaa Toyotan tiimissä, kertoi Autosport-sivusto lähteisiinsä nojaten. Rovanperästä, 18, tulisi näin kaikkien aikojen nuorin täysipäiväinen tehdaskuljettaja MM-ralleissa.

Asianosaiset eivät vahvista Autosportin tietoja, mutta Rovanperän manageri Timo Jouhki uskoo suojattinsa olevan valmis isompaan vastuuseen. Rovanperä on ajanut Skodalla viime vuodesta lähtien, mutta sopimus mahdollistaa Autosportin mukaan Skodasta irtautumisen tämän vuoden lopussa.

–  Skoda on ollut erittäin, erittäin hyvä Kallelle. Hän on testannut paljon ja tilanne on ollut erinomainen, mutta nyt aika on koittanut, Jouhki kertoo Autosportille.

–  Halusimme nähdä, kuinka hän kehittyy nuoteissa, tallissa työskentelyssä, median kanssa toimimisessa ja edistyy fyysiseltä kunnoltaan. Ja hän on kehittynyt jokaisella alueella, ehkä jopa enemmän kuin osasimme odottaakaan, Jouhki hehkuttaa.

–  Tavoite oli saada hänelle kokemusta kaikista ralleista. Tämän kauden jälkeen hän on kilpaillut kaikissa.

Toyota-päällikkö Tommi Mäkisen mukaan tällä hetkellä on "hieman liian aikaista" puhua ensi kauden kuljettajista. Mäkinen kuitenkin lisäsi, että mietintä kauden 2020 miehistöstä alkaa nyt.

Rovanperä pääsi jo vuonna 2017 testaamaan Toyotan Yaris WRC -autoa, ja spekulaatiot nuorukaisen Toyota-tulevaisuudesta ovat käyneet kuumina siitä lähtien. Managerinsa tavoin Rovanperäkin uskoo olevansa valmis WRC-rooliin.

–  Jos kausi jatkuu tällaisena, silloin luulen, että voimme mennä isoihin autoihin, WRC 2 Pro -luokkaa johtava Rovanperä kertoi Autosportille, varoen täsmentämästä "isoa autoa".

Autosport kertoo myös, että Rovanperästä on kiinnostuttu M-Sportilla ja Hyundailla. Citroen sen sijaan pitää Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Toyotaa ajavat tällä hetkellä MM-pistekärki Ott Tänak, Kris Meeke sekä Jari-Matti Latvala.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

9:59
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
9:37
Punainen Risti järjestää Oulussa joulujuhlan vähävaraisille
9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
49
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
39
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
25
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
14
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
13
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image