Autosport: Rovanperälle Toyota-paikka ensi kaudeksi

Kalle Rovanperällä on kotona Puuppolassa oma autotalli, missä hän säilyttää muun muassa moottorikelkkaa, mönkijää ja drifting-autoaan.
Urheilu 26.6.2019 22:45
STT

Rallilupaus Kalle Rovanperä ajaa ensi kaudella MM-sarjaa Toyotan tiimissä, kertoi Autosport-sivusto lähteisiinsä nojaten. Rovanperästä, 18, tulisi näin kaikkien aikojen nuorin täysipäiväinen tehdaskuljettaja MM-ralleissa.

Asianosaiset eivät vahvista Autosportin tietoja, mutta Rovanperän manageri Timo Jouhki uskoo suojattinsa olevan valmis isompaan vastuuseen. Rovanperä on ajanut Skodalla viime vuodesta lähtien, mutta sopimus mahdollistaa Autosportin mukaan Skodasta irtautumisen tämän vuoden lopussa.

–  Skoda on ollut erittäin, erittäin hyvä Kallelle. Hän on testannut paljon ja tilanne on ollut erinomainen, mutta nyt aika on koittanut, Jouhki kertoo Autosportille.

–  Halusimme nähdä, kuinka hän kehittyy nuoteissa, tallissa työskentelyssä, median kanssa toimimisessa ja edistyy fyysiseltä kunnoltaan. Ja hän on kehittynyt jokaisella alueella, ehkä jopa enemmän kuin osasimme odottaakaan, Jouhki hehkuttaa.

–  Tavoite oli saada hänelle kokemusta kaikista ralleista. Tämän kauden jälkeen hän on kilpaillut kaikissa.

Toyota-päällikkö Tommi Mäkisen mukaan tällä hetkellä on "hieman liian aikaista" puhua ensi kauden kuljettajista. Mäkinen kuitenkin lisäsi, että mietintä kauden 2020 miehistöstä alkaa nyt.

Rovanperä pääsi jo vuonna 2017 testaamaan Toyotan Yaris WRC -autoa, ja spekulaatiot nuorukaisen Toyota-tulevaisuudesta ovat käyneet kuumina siitä lähtien. Managerinsa tavoin Rovanperäkin uskoo olevansa valmis WRC-rooliin.

–  Jos kausi jatkuu tällaisena, silloin luulen, että voimme mennä isoihin autoihin, WRC 2 Pro -luokkaa johtava Rovanperä kertoi Autosportille, varoen täsmentämästä "isoa autoa".

Autosport kertoo myös, että Rovanperästä on kiinnostuttu M-Sportilla ja Hyundailla. Citroen sen sijaan pitää Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin.

Toyotaa ajavat tällä hetkellä MM-pistekärki Ott Tänak, Kris Meeke sekä Jari-Matti Latvala.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:56
Ympäristötoimi keskeytti veden poispumppauksen louhoksella Kiimingissä – lähiojissa havaittu savista vettä ja leväkasvustoa
7:00
Yksityisyyden suoja vaatii tilannetajua Lukijalta
7:00
Louhokseen kirkasvetinen kalliojärvi – Kempeleeseen Zeniitin tulevalle matkailualueelle valmistuu kalliojärvi näillä näkymin vuonna 2024 Tilaajille
6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image