Armeijan tie­dus­te­lu­lei­rit ovat vaikuttaneet Anita Korvan tree­nioh­jel­maan – kii­min­ki­läis­taus­tai­sen hiihtäjän katse on erityisesti sp­rint­ti­ki­sois­sa

Anita Korva tuuletti tämän vuoden tammikuussa kolmea nuorten MM-mitalia. Kesästä asti urheilu-uraa on vaikeuttanut armeija. KUVA: Heidi Lehikoinen
Urheilu 16.10.2019 17:33
STT

Nuorten MM-kisojen kolminkertainen mitalisti Anita Korva vastaa harkiten kysymykseen talven hiihtotavoitteista. Korvan elämä on muuttunut edellisestä harjoituskaudesta niin perusteellisesti, ettei hän voi kuin arvailla suksien vauhtia alkavan kilpailukauden koitoksissa.

Korva, 20, siirtyi keväällä Olli Ohtosen valmennukseen ja aloitti varusmiespalveluksen huhtikuussa.

– Minulla ei ole tulostavoitteita alkavalle kaudelle, Korva aloittaa ja punnitsee vielä hetken vastaustaan.

– Maailmancupin sprinteissä olisi tärkeä päästä välieriin ja saada kokemusta erähiihdosta. Tavoitteeni ovat nimenomaan sprinttipuolella, koska kestävyyspuolella minulle saattaa tulla haasteita.

Mahdollisilla haasteilla Korva viittaa armeijan vaikutuksiin.

– Olen ehtinyt harjoitella, mutta palvelus aiheuttaa ohjelmaan taukoja ja kevyempiä jaksoja. Olen kuitenkin saanut sovitettua harjoitusleirit armeijan ohjelmaan, Korva kertoi.

Peruspalveluksen ohessa Korva on harjoitellut hyvin. Palveluksen raskaimmat osat kuten tiedusteluleirit ovat pakottaneet hänet muokkaamaan harjoitussuunnitelmia perusteellisesti.

– Harjoitusviikko menee pilalle, jos viikolla on esimerkiksi tiedusteluleiri. Silloin ei ehdi harjoitella eikä nukkua ja leirin jälkeen pitää palautua ennen kuin alkaa taas harjoitella.

Vauhti ratkaisee kisaohjelman

Korva suorittaa varusmiespalvelusta Kainuun prikaatissa Kajaanissa. Tällä hetkellä hän on aliupseerioppilas ja palveluksen tavoitteena on päästä urheilualiupseeriksi. Palvelus päättyy maaliskuussa, joten hän kilpailee talven kisat armeijan ehdoilla.

– Kisoja en ole voinut hirveästi suunnitella, koska armeijan ohjelmaa ei voi niin ennakoida. Tarkoitukseni on kisata runsaasti, mutta paljon riippuu myös siitä, miten suksi luistaa, Korva ennakoi talvea.

– Tunnen, että vauhtipuoli on kehittynyt, mutta kestävyydestä en tiedä. Ainoan tekemäni mattotestin perusteella olen aika lailla linjassa viime vuoden harjoitteluun nähden.

Viime talvena Korva toipui sairastelusta ällistyttävän nopeasti nuorten MM-mitaleille ja aikuisten MM-kisajoukkueeseen. Nyt hän yrittää käyttää harjoituskauden jäljellä olevat viikot yhtä tehokkaasti.

Korva rakentaa lähiviikot kuntoaan Val Senalesin korkean paikan leirillä Italiassa. Kilpailukautensa hän aloittaa Suomen cupissa marraskuussa.

MAINOS

Kommentoi

Kuntoo riittää Anitalla
tällä, punnertajalla!
Kuntoo riittää Korvalla
tällä, tiedustelijalla!
Kuntoo riittää Anitalla
upealla, urheilijalla!
Kuntoo riittää Korvalla
Menee, suksimalla!
Kuntoo riittää Anitalla
pyssyn, kantajalla!
Kuntoo riittää Korvalla
Anitalla, ahkeralla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedusteluleiri olisi mitä parhain harjoittelupaikka. Kunnon isometristä maastoharjoitusta eikä mitään tasapaksua ladulla junnaamista. Kannattaisi hyödyntää tarjottu mahdollisuus maanpuolustuskoulutuksen yhteydessä tapahtuvassa maastoleirityksessä. Neitokaiset luulevat olevansa erityisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image