Armeijan tie­dus­te­lu­lei­rit ovat vaikuttaneet Anita Korvan tree­nioh­jel­maan – kii­min­ki­läis­taus­tai­sen hiihtäjän katse on erityisesti sp­rint­ti­ki­sois­sa

Anita Korva tuuletti tämän vuoden tammikuussa kolmea nuorten MM-mitalia. Kesästä asti urheilu-uraa on vaikeuttanut armeija. KUVA: Heidi Lehikoinen
Urheilu 16.10.2019 17:33
STT

Nuorten MM-kisojen kolminkertainen mitalisti Anita Korva vastaa harkiten kysymykseen talven hiihtotavoitteista. Korvan elämä on muuttunut edellisestä harjoituskaudesta niin perusteellisesti, ettei hän voi kuin arvailla suksien vauhtia alkavan kilpailukauden koitoksissa.

Korva, 20, siirtyi keväällä Olli Ohtosen valmennukseen ja aloitti varusmiespalveluksen huhtikuussa.

– Minulla ei ole tulostavoitteita alkavalle kaudelle, Korva aloittaa ja punnitsee vielä hetken vastaustaan.

– Maailmancupin sprinteissä olisi tärkeä päästä välieriin ja saada kokemusta erähiihdosta. Tavoitteeni ovat nimenomaan sprinttipuolella, koska kestävyyspuolella minulle saattaa tulla haasteita.

Mahdollisilla haasteilla Korva viittaa armeijan vaikutuksiin.

– Olen ehtinyt harjoitella, mutta palvelus aiheuttaa ohjelmaan taukoja ja kevyempiä jaksoja. Olen kuitenkin saanut sovitettua harjoitusleirit armeijan ohjelmaan, Korva kertoi.

Peruspalveluksen ohessa Korva on harjoitellut hyvin. Palveluksen raskaimmat osat kuten tiedusteluleirit ovat pakottaneet hänet muokkaamaan harjoitussuunnitelmia perusteellisesti.

– Harjoitusviikko menee pilalle, jos viikolla on esimerkiksi tiedusteluleiri. Silloin ei ehdi harjoitella eikä nukkua ja leirin jälkeen pitää palautua ennen kuin alkaa taas harjoitella.

Vauhti ratkaisee kisaohjelman

Korva suorittaa varusmiespalvelusta Kainuun prikaatissa Kajaanissa. Tällä hetkellä hän on aliupseerioppilas ja palveluksen tavoitteena on päästä urheilualiupseeriksi. Palvelus päättyy maaliskuussa, joten hän kilpailee talven kisat armeijan ehdoilla.

– Kisoja en ole voinut hirveästi suunnitella, koska armeijan ohjelmaa ei voi niin ennakoida. Tarkoitukseni on kisata runsaasti, mutta paljon riippuu myös siitä, miten suksi luistaa, Korva ennakoi talvea.

– Tunnen, että vauhtipuoli on kehittynyt, mutta kestävyydestä en tiedä. Ainoan tekemäni mattotestin perusteella olen aika lailla linjassa viime vuoden harjoitteluun nähden.

Viime talvena Korva toipui sairastelusta ällistyttävän nopeasti nuorten MM-mitaleille ja aikuisten MM-kisajoukkueeseen. Nyt hän yrittää käyttää harjoituskauden jäljellä olevat viikot yhtä tehokkaasti.

Korva rakentaa lähiviikot kuntoaan Val Senalesin korkean paikan leirillä Italiassa. Kilpailukautensa hän aloittaa Suomen cupissa marraskuussa.

MAINOS

Kommentoi

Kuntoo riittää Anitalla
tällä, punnertajalla!
Kuntoo riittää Korvalla
tällä, tiedustelijalla!
Kuntoo riittää Anitalla
upealla, urheilijalla!
Kuntoo riittää Korvalla
Menee, suksimalla!
Kuntoo riittää Anitalla
pyssyn, kantajalla!
Kuntoo riittää Korvalla
Anitalla, ahkeralla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedusteluleiri olisi mitä parhain harjoittelupaikka. Kunnon isometristä maastoharjoitusta eikä mitään tasapaksua ladulla junnaamista. Kannattaisi hyödyntää tarjottu mahdollisuus maanpuolustuskoulutuksen yhteydessä tapahtuvassa maastoleirityksessä. Neitokaiset luulevat olevansa erityisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image