Anita Korva näki va­lon­pil­kah­duk­sia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa

Kiimingin kasvatti Anita Korva ei odota ensi viikonlopun SM-hiihdoista kummoista menestystä. KUVA: Jussi Leinonen/Arkisto
Urheilu 26.1.2020 22:58
Sami Korkala

Ensi viikonlopun SM-kisoihin valmistautuva Anita Korva, 20, sai kuluneen viikonlopun kilpailuista positiivisia merkkejä hiihtonsa paranemisesta. Sunnuntaina Rokualla Oulun Hiihtoseuran kansallisissa Korva suksi vapaan 10 kilometrin kisan voittajaksi.

– Lauantaina Valtimolla ja nyt Rokualla oli selkeästi paremman tuntuista hiihtoa kuin viime aikoina. Siitä tuli itsellenikin paljon mukavampi olo, Korva sanoi.

Armeijan ja sairasteluiden takia repaleinen harjoitus- ja alkukausi ovat syöneet huippulahjakkuuden vauhtia.

– Pystyin nyt hiihtämään välillä kisavauhtia ja sietämään vähän happojakin, mutta ei se vielä sellaista valmista ja hyväkuntoista hiihtoa ollut.

Kiiminkiläislähtöinen Kainuun Hiihtoseuran edustaja oli vajaat kahdeksan sekuntia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Ikaalisten Urheilijoiden Sini Alusniemi. OHS:n tähti Riitta-Liisa Roponen ei startannut sunnuntain kisaan, sillä hän ehti kilpailla lauantaina Keminmaassa.

– Riitta-Liisa olisi lähtenyt puoli minuuttia minun perääni. Siinä olisi saanut maistella kovaa vauhtia.

Korva ei saanut Rokualle ykkössuksiparia alleen, sillä ne olivat jääneet lukkojen taakse suksihuoltajan varastoon keskinäisen tietokatkon takia.

– Onneksi minulla oli kaksi kylmän kelin paria itselläni varastossa. Oli niissä vähän naarmua pohjassa, mutta tärkeintä oli päästä kisaamaan.

Korva ei odota liikoja Vöyrin SM-kisoista, joissa hän urakoi parisprintin, sprintin ja 10 kilometrin perinteisen kilpailut.

– Tavoitteena on esittää siellä talven parasta hiihtoa. Jos 15 parhaan joukkoon pääsen, niin voi sanoa, että kisat ovat menneet ihan kohtuudella.

Reilun kuukauden päässä siintävät Saksassa käytävät nuorten MM-hiihdot. Viime vuonna Lahdessa Korva voitti U20-sarjassa kolme nuorten MM-pronssia.

Alun perin OHS:n kansalliset oli tarkoitus järjestää kaksipäiväisenä Virpiniemessä, mutta sunnuntaina vapaan kisa siirrettiin lumivarmempiin olosuhteisiin. Parisprinttikisalle järjestetään uusi päivä maaliskuulle.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
6:26
Kolmikymppinen nainen kaahasi karkuun varastetulla autolla Haukiputaalla – poliisipartio kiilasi pakoauton
6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image