Aino-Kaisa Saarinen kritisoi pää­val­men­ta­jaa

Urheilu 2.3.2013 17:58
STT

Maastohiihdon maajoukkue voi olla karu paikka kokeneellekin urheilijalle, jos kunto ei ole parhaimmillaan. Aino-Kaisa Saarinen koki päävalmentajan kyykyttäneen häntä 30 kilometrin hiihdon valinnoissa, koska Saarinen sai tiedon hiihtämisestään vasta toissa päivänä.

Tiedon viipyminen häiritsi Saarisen valmistautumista kisaan.

- Päävalmentaja ilmoitti jokaiselle muulle joukkueen jäsenelle etukäteen edes yhden matkan, minkä he saavat täällä hiihtää. Olisihan se ollut edes jonkinlaisen luottamuksen osoitus, jos olisi aiemmin tiennyt hiihtävänsä, Saarinen nieleskeli.

Magnar Dalenin mielestä Saarisen kisapaikka päätösmatkalla ei ollut varma ennen toissapäiväistä viestiä. Dalen perusteli, että jos Riitta-Liisa Roponen olisi osoittanut viestissä elämänsä kuntoa, hän olisi ollut vahva ehdokas perinteisen yhteislähtöön.

Saarinen, 34, on voittanut urallaan 11 arvokisamitalia. Dalen uskoo, että hän voi vielä kivuta takaisin kärkitasolle, kunhan tekee paljon töitä saadakseen kehonsa uudelleen huippuvireeseen.

Saarinen tuli maaliin yli viisi minuuttia kärjen takana sijalla 17.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Ei se huono hiihto kyllä Suomen joukkueen valmentajan vika ollut, sillä kunto on luotu jo paljon ennen tällaisia kisoja ja valmennus hoidetaan silloin aivan omin konstein ja omien valmentajien avustamana!? Näissä kisoissa päävalmentajan tehtävänä on lähinnä vain se, että hän valitsee kuka hiihtää mitäkin matkaa ja sillä siisti! Jos kunto ja näytöt ovat vähissä, niin ei voi vaatia, että pääsisi mukaan kovinkaan moneen kisahiihtoon, jos on kerran parempiakin valittavana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikun juna ei ole mennyt vielä. Se, että millä henkisellä asenteellä hän vastaa nuorten haasteisiin, se on mikä ratkaisee. Ei pidä surkutella, että joku meni ohi, vaan, että p...le minä tulen ja näytän. Valmentajan itsekkyys asetetaan vaan kyseenalaiseksi näytöllä tulos listalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikansa kutakin, ehkä kroppa ei vaan enää palaudu ja kestä huipulla olemisen vaatimaa rääkkiä ? Menestystä on jo tullut enemmän kuin monet voi vaan haaveilla - ehkä olisi aika vetäytyä eläkeelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa se taas kärsimysnäytelmä katsella kisoja, ja siitä osiota jossa suomalaisia kilpailijoita haastateltiin; lähes kaikilla oli tukkoista ja huono päivä huonoilla oloilla. Tuli vaan mieleen, jotta miksiköhän nämä ikuiset valittajat edes taistelee itsensä mihinkään kisoihin. Pysyisivät kotona ja antaisivat tilaa myönteisesti asennoituville, vaikka huonommin menestyville jotka eivät kuitenkaan valita oloaan joka häviön jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen käytös ei sovi valmentajalle , tieto hiihtääkö kisoissa on tultava aikaisemmin eikä viime hetkellä . Aino-Kaisa on tehnyt upean uran naishiihtäjänä eikä kukaan voi jatkaa huipulla koko ikäänsä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla oven avauksella Saarinen ja Dalen pihalle ja uusilla eväillä kohti olumpialaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on niin, että jos ei suksi luista niin vikahan on muissa kuin itessä... Tätähän se Saarinen yrittää selittää. Hiihtoura mahtaa olla jo takana! Ei maha enää kiinnostaa kunnon treenaaminen, kun on saavuttanut jo mitaleita. Kovalla treenaamisella tehdään tulosta, eikä itkemisellä. Mukava lämmin uusi koti mahtaa pitää poissa treenilenkeiltä ja tuloshan on nähtävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on turha kritisoida yhtään mitään tai ketään. jos ei ole kunnossa, niin se on vain hyväksyttävä ja tunnustettava, eikä syytellä muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dalen on tehnyt parempaa työtä kuin kukaan muu valmentaja vuosiin. Saarinen on entinen huippuhiihtäjä ja pulinat pois. Suurin tyhmyys oli lähteä tour de skille arvokisavuonna väsyttämään ittensä. Pahempia pettymyksiä vältellen lopeta Aikku huippu-urheilu ja anna tilaa kehityskykyisille nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meni Saariselta selittelyn puolelle. Jo pari kautta ollut hänen kohdalla pelkkää alamäkeä. Epäilen vahvasti, että Saarisella on kova ja kivinen tie edessään mikäli pyrkii päästä edes muiden Suomalaisten tasolle. Mitä tulee näihin valintoihin, niin viimeistään tuo 30:n kisa osoitti, että voidaan lopettaa ne turhat puheet, jotta hänet olisi voitu valita viestiin. Saarisella on edessä itsetutkiskelun paikka. Kannattaako tuorepiminen kun ei tulosta tule. Elämää on urheilun ulkopuolellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaat aina valitaan... Hiihtäjät ovat itkupellejä ja muissa on aina syy kun ei pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyrö takaisin päävalmentajaksi (hyvä mies, kunhan löytää sen kadonneen laukkunsa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea homma kun kritisoi,ei mitään ulkomaalaisia valmentajia,eihän ne voi omaa maata vasttan olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image