Aino-Kaisa Saarinen kritisoi pää­val­men­ta­jaa

Urheilu 2.3.2013 17:58
STT

Maastohiihdon maajoukkue voi olla karu paikka kokeneellekin urheilijalle, jos kunto ei ole parhaimmillaan. Aino-Kaisa Saarinen koki päävalmentajan kyykyttäneen häntä 30 kilometrin hiihdon valinnoissa, koska Saarinen sai tiedon hiihtämisestään vasta toissa päivänä.

Tiedon viipyminen häiritsi Saarisen valmistautumista kisaan.

- Päävalmentaja ilmoitti jokaiselle muulle joukkueen jäsenelle etukäteen edes yhden matkan, minkä he saavat täällä hiihtää. Olisihan se ollut edes jonkinlaisen luottamuksen osoitus, jos olisi aiemmin tiennyt hiihtävänsä, Saarinen nieleskeli.

Magnar Dalenin mielestä Saarisen kisapaikka päätösmatkalla ei ollut varma ennen toissapäiväistä viestiä. Dalen perusteli, että jos Riitta-Liisa Roponen olisi osoittanut viestissä elämänsä kuntoa, hän olisi ollut vahva ehdokas perinteisen yhteislähtöön.

Saarinen, 34, on voittanut urallaan 11 arvokisamitalia. Dalen uskoo, että hän voi vielä kivuta takaisin kärkitasolle, kunhan tekee paljon töitä saadakseen kehonsa uudelleen huippuvireeseen.

Saarinen tuli maaliin yli viisi minuuttia kärjen takana sijalla 17.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Ei se huono hiihto kyllä Suomen joukkueen valmentajan vika ollut, sillä kunto on luotu jo paljon ennen tällaisia kisoja ja valmennus hoidetaan silloin aivan omin konstein ja omien valmentajien avustamana!? Näissä kisoissa päävalmentajan tehtävänä on lähinnä vain se, että hän valitsee kuka hiihtää mitäkin matkaa ja sillä siisti! Jos kunto ja näytöt ovat vähissä, niin ei voi vaatia, että pääsisi mukaan kovinkaan moneen kisahiihtoon, jos on kerran parempiakin valittavana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikun juna ei ole mennyt vielä. Se, että millä henkisellä asenteellä hän vastaa nuorten haasteisiin, se on mikä ratkaisee. Ei pidä surkutella, että joku meni ohi, vaan, että p...le minä tulen ja näytän. Valmentajan itsekkyys asetetaan vaan kyseenalaiseksi näytöllä tulos listalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikansa kutakin, ehkä kroppa ei vaan enää palaudu ja kestä huipulla olemisen vaatimaa rääkkiä ? Menestystä on jo tullut enemmän kuin monet voi vaan haaveilla - ehkä olisi aika vetäytyä eläkeelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa se taas kärsimysnäytelmä katsella kisoja, ja siitä osiota jossa suomalaisia kilpailijoita haastateltiin; lähes kaikilla oli tukkoista ja huono päivä huonoilla oloilla. Tuli vaan mieleen, jotta miksiköhän nämä ikuiset valittajat edes taistelee itsensä mihinkään kisoihin. Pysyisivät kotona ja antaisivat tilaa myönteisesti asennoituville, vaikka huonommin menestyville jotka eivät kuitenkaan valita oloaan joka häviön jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollainen käytös ei sovi valmentajalle , tieto hiihtääkö kisoissa on tultava aikaisemmin eikä viime hetkellä . Aino-Kaisa on tehnyt upean uran naishiihtäjänä eikä kukaan voi jatkaa huipulla koko ikäänsä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla oven avauksella Saarinen ja Dalen pihalle ja uusilla eväillä kohti olumpialaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on niin, että jos ei suksi luista niin vikahan on muissa kuin itessä... Tätähän se Saarinen yrittää selittää. Hiihtoura mahtaa olla jo takana! Ei maha enää kiinnostaa kunnon treenaaminen, kun on saavuttanut jo mitaleita. Kovalla treenaamisella tehdään tulosta, eikä itkemisellä. Mukava lämmin uusi koti mahtaa pitää poissa treenilenkeiltä ja tuloshan on nähtävissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on turha kritisoida yhtään mitään tai ketään. jos ei ole kunnossa, niin se on vain hyväksyttävä ja tunnustettava, eikä syytellä muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dalen on tehnyt parempaa työtä kuin kukaan muu valmentaja vuosiin. Saarinen on entinen huippuhiihtäjä ja pulinat pois. Suurin tyhmyys oli lähteä tour de skille arvokisavuonna väsyttämään ittensä. Pahempia pettymyksiä vältellen lopeta Aikku huippu-urheilu ja anna tilaa kehityskykyisille nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meni Saariselta selittelyn puolelle. Jo pari kautta ollut hänen kohdalla pelkkää alamäkeä. Epäilen vahvasti, että Saarisella on kova ja kivinen tie edessään mikäli pyrkii päästä edes muiden Suomalaisten tasolle. Mitä tulee näihin valintoihin, niin viimeistään tuo 30:n kisa osoitti, että voidaan lopettaa ne turhat puheet, jotta hänet olisi voitu valita viestiin. Saarisella on edessä itsetutkiskelun paikka. Kannattaako tuorepiminen kun ei tulosta tule. Elämää on urheilun ulkopuolellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaat aina valitaan... Hiihtäjät ovat itkupellejä ja muissa on aina syy kun ei pärjätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyrö takaisin päävalmentajaksi (hyvä mies, kunhan löytää sen kadonneen laukkunsa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea homma kun kritisoi,ei mitään ulkomaalaisia valmentajia,eihän ne voi omaa maata vasttan olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

13:25
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
13:00
Oulun yliopistolla toteutettiin Kestävästi liikkuva Linnanmaa -opintojakso – opiskelijat hakivat uusia ideoita Linnanmaan kampusalueen ja kestävän liikkumisen olosuhteiden kehittämiseksi
12:10
Oululainen Mari-Leena Talvitie tyrkyllä jatkokaudelle kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Talvitie on osoittanut olevansa aito joukkuepelaaja"
12:01
Brittitähti James Blunt konsertoi Oulussa kesäkuussa osana Euroopan-kiertuettaan
11:50
Vehviläinen: Pahin skenaario on koronapandemia, kausi-influenssa ja hoitoalan lakko
11:37
Tukes antoi myyntikieltoja ja markkinoilta poistoja 75 tuotteelle – lisäksi 15 tuotetta vaadittiin pyydettäväksi takaisin loppukäyttäjiltä
11:25
Presidentti Niinistö vierailee ensi viikolla Iissä, josta matka jatkuu Lappiin – Iissä esillä kunnan ilmastotyö
40
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
24
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
20
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
17
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
17
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
15
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image